Σε μία ομάδα που αλλάζει παίκτες και πρόσωπα εύκολα ο Νίκος Κοροβέσης είναι η εξαίρεση του κανόνα. Αυτός που ήρθε και θα μείνει για πολύ ακόμα στο Ηράκλειο.

Το να βρίσκεσαι σε μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ δεν είναι απλό. Κάποιες φορές κιόλας δεν είναι και εύκολο. Υπάρχουν απαιτήσεις. Υπάρχει πίεση από διοίκηση και κόσμο. Συν τοις άλλοις πολλές φορές δεν υπάρχει και η ποιότητα που θα σε αφήσει να ξεχωρίσεις. Η μετριότητα σε “ρουφάει” και σε παρασέρνει μαζί της. Κι όμως. Ο Νίκος Κοροβέσης έχει καταφέρει να αναδειχτεί στον σύλλογο του Ηρακλείου. Να ξεχωρίσει όχι μόνο γιατί ήταν, είναι και παραμένει καλός και σταθερός. Αλλά γιατί βρήκε αντάξιους συμπαίκτες.

Ο ταλαντούχος μπακ πήγε σε μία και όχι και τόσο καλή φάση της καριέρας του. Στους Κρητικούς βρήκε τη σιγουριά που ήθελε και περίμενε. Βρήκε το λιμάνι του. Από την άλλη πλευρά οι “μελανόλευκοι” στο πρόσωπό του είδαν κάποιον που πονάει και “ματώνει” τη φανέλα. Έναν αμυντικό που κάνει δική του την αριστερή μεριά του γηπέδου. Έναν τύπο που δεν σταματάει να τρέχει, να παλεύει και να μάχεται. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Ο Νίκος Κοροβέσης δεν είχε λόγο να φύγει από τον ΟΦΗ που δείχνει να πατάει και πάλι σε σταθερές βάσεις. Γι’ αυτό το λόγο και οι Κρητικοί δεν έχασαν πολύ χρόνο. Ανανέωσαν μαζί του τη κοινή τους συνεργασία ως το καλοκαίρι του 2022. Η καλύτερη ανταμοιβή σε έναν πιστό και φιλότιμο στρατιώτη!

Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο!

Οι πιο πολλοί έμαθαν τον Νίκο Κοροβέση χάρη στον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι εμφανίσεις του για τρία χρόνια πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο. Βρισκόταν στον “‘Αγιαξ της Ηπείρου” την κατάλληλη εποχή. Την κατάλληλη στιγμή. Τότε που οι Γιαννώτες τερμάτιζαν πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό το λόγο και δεν άργησε να έρθει πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δεν άργησε να τον κάνει δικό του.

Παρόλα αυτά ο συναγωνισμός και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε εκεί δεν τον άφησαν να αναπνεύσει ελεύθερα. Η πρώτη χρονιά στον “δικέφαλο του Βορρά” δεν ήταν κακή. Ίσα- ίσα. Οι 14 συμμετοχές που πρόλαβε να γράψει ο ταλαντούχος μπακ έδειχναν ότι η συνέχεια θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μέχρι που ήρθε η αποφράδα σεζόν 2016-2017, όπου το δεν ίδρωσε τη φανέλα ούτε για ένα λεπτό.

Η επιστροφή του στον ΠΑΣ δεν του έκανε τόσο καλό όσο ο ίδιος θα περίμενε. Ωστόσο, ήταν αρκετή, προκειμένου να κερδίσει τους ανθρώπους του Πλατανιά και να υπογράψει μαζί τους για μία σεζόν. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο ένας… Κοροβέσης δρόμος με τη συνέχεια να έχει χρώμα μελανόλευκο.

Captain… fantastic!

H επιστροφή του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ ήταν γεγονός για τη σεζόν 2018-2019. Οι Κρητικοί από την πρώτη στιγμή έψαξαν για παίκτες που θα μπορούσαν με την εμπειρία τους να τους κρατήσουν στην κατηγορία χωρίς προβλήματα. Ο Νίκος Κοροβέσης είχε όλα “τσεκ” στη λίστα του. Δεν άργησε να συμφωνήσει μαζί τους. Εκείνοι με τη σειρά τος δεν άργησαν να τον εμπιστευτούν. Στο τέλος της ημέρας καμία από τις δύο πλευρές δεν βγήκε χαμένη. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κάποιος.

Τόσο ο έμπειρος αμυντικός όσο και οι Κρήτες βρήκαν τα πατήματά τους. Παιχνίδι με το παιχνίδι η χημεία ήταν ολοένα και καλύτερη. Γι’ αυτό το λόγο και δεν άργησε το περιβραχιόνιο να πάει στο μπράτσο του. Ζούμε σε μία εποχή, όπου δύσκολα η κερκίδα ταυτίζεται με παίκτες. Τα αίτια; Πολλά. Ωστόσο, δεν θα μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση. Ίσως δεν χρειάζεται κιόλας.

Αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί είναι ότι ο κόσμος λίγες φορές πέφτει έξω για κάποιον παίκτη. Ειδικά οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, που είναι και απαιτητικοί, θέλουν να βλέπουν κάποιον σαν τον Νίκο Κοροβέση, όταν πηγαίνουν στο γήπεδο. Κάποιον που ναι μεν μπορεί να μην είναι τεχνικά ή τακτικά ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος στη θέση του. Αλλά είναι από αυτούς που ξέρεις ότι θα τα δώσουν όλα και ας μην του βγουν μερικές φάσεις. Ή μερικές πάσες. Ο αριστερός μπακ των Κρητικών ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που με ένα βλέμμα ή με μία φωνή προς τους συμπαίκτες του ή την εξέδρα θα “ανάψει τα αίματα”. Λογικό και επόμενο να είναι αρχηγός. Άλλωστε ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και ο Κοροβέσης έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από καλός.

Ένα παράδειγμα προς μίμηση

Αν δεν ξέρεις κοντρόλ ή δεν είσαι καλός στις πάσες υπάρχει τρόπος να βελτιωθείς. Μπορείς να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα ή να μείνεις ώρες ατελείωτες στο προπονητικό κέντρο και να “λιώσεις” στην προπόνηση. Λύσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι να μπορείς να τις βρεις σε κάθε πρόβλημα που υπάρχει.

Ο Νίκος Κοροβέσης ποτέ δεν είχε τέτοια ζητήματα. Ωστόσο, αυτό που τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει και να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους παίκτες του ΟΦΗ ήταν τα ψυχικά αποθέματα που είχε. Ήταν το πάθος που έδειχνε σε κάθε φάση. Λες και ήταν η τελευταία. Εκείνος ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που δεν χρειάζεται απλά για να ξεχωρίσεις. Αλλά είναι αυτό το “καύσιμο” που σε καίει μέσα σου και σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να μην σταματήσεις. Αυτό το έχει ακόμη ο έμπειρος αριστερός μπακ. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αποκτάς ούτε με προπόνηση, ούτε με την εμπειρία. Είναι κάτι που απλά ή το έχεις ή προχωράς -όσο μπορείς- χωρίς αυτό.