Τι κοινό έχουν οι Miami Heat μαζί με την τραγουδίστρια Bonnie Tyler; Πως και οι δύο απλώς χρειάζονται έναν...Herro.

Οι Miami Heat πλέον είναι μόλις ένα βήμα μακριά από την επιστροφή τους στους τελικούς του NBA, μετά και την νίκη τους τα ξημερώματα Πέμπτης επί των Boston Celtics με 112-109. Η ομάδα του Erik Spoelstra μπήκε δυναμικά στο ματς και μολονότι ο Jayson Tatum έκανε πολλές υπερβάσεις προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, εν τέλει δεν άντεξε και οι Heat πήραν μια πύρρεια νίκη και προηγούνται πλέον με 3-1 στους Τελικούς της Ανατολής.

Και σίγουρα, οι Heat όπως είχαμε πει και στο άρθρο preview των τελικών των δύο περιφερειών, είναι ένα καλοδουλεμένο γρανάζι παικτών, που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ωστόσο, πέρα από τον ηγέτη Jimmy Butler, πέρα από τον αναζωογονημένο Goran Dragic και τον superstar in the making, ονόματι Bam Adebayo, ο πάγκος του Miami είναι αυτός που κάνει την διαφορά σε πολλά ματς. Και ο παίκτης, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής εχθές στο ματς ήταν ο Tyler Herro, o rookie των Miami Heat φέτος και ο άνθρωπος που έκλεισε πολλά στόματα.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ MIAMI HEAT

Εχθές, λοιπόν τι έκανε ο κύριος Herro; Μπήκε στο παρκέ από τον πάγκο για να δώσει σε 38 περίπου λεπτά συμμετοχής 37 πόντους (career-high) με 14/21 σουτ (5/10 τρίποντα) και 4/4 ελεύθερες βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο το στατιστικό κομμάτι στους πόντους. Είναι ότι ο Herro στο ματς απλά δεν είχε αντίπαλο, όποτε σκόραρε. Είτε είχε πάνω του τον νωχελικό Marcus Smart, είτε τον Gordon Hayward, ο Herro εχτές ήταν μια καλαθομηχανή που δεν σταματούσε και έπαιρνε όποιον έβρισκε στον διάβα της.

Επίσης, έγραψε με χρυσά γράμματα μέχρι στιγμής, το όνομα του στην ιστορία των playoffs, αφού είναι ο μοναδικός rookie που πετυχαίνει τους περισσότερους πόντους σε τελικούς οποιασδήποτε περιφέρειας κάτω από την ηλικία των 21. Ένα ρεκόρ που μέχρι στιγμής είναι μόνο δικό του και…του Magic Johnson. Η εμφάνιση του εχθές ήταν τόσο κυρίαρχη, που πολλοί αθλητές, μέχρι και ο θρυλικός Dwayne Wade, του έβγαλαν το καπέλο και έλεγαν τα καλύτερα για το νεαρό παιδί από το Milwaukee. Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για τον Herro σε αυτήν την σεζόν, ωστόσο.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΆΝΤΕΣ ΛΆΘΟΣ

O Tyler Herro έγινε draft σε μια βραδιά που όλοι μιλούσαν για το μέλλον που είχαν οι Zion Williamson, Za Morant & RJ Barrett, τα τρία πρώτα picks δηλαδή του draft. Οι Heat έλεγα από τότε, πως έκαναν την sleeper κίνηση και τον επέλεξαν με την 13η επιλογή στο NBA Draft. O Herro είχε ξεχωρίσει για το έτοιμο jumpshot που είχε για NBA, ωστόσο πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα είναι από τις επιλογές του Spoelstra στον πάγκο των Heat, αφού ήδη οι Heat διέθεταν πολύπειρους παίκτες που θα έκαναν για αυτόν την δουλειά. Ο Herro, από πολλούς αναλυτές, μολονότι ξεχώριζαν την πολύ καλή σεζόν του στο κολέγιο με τους Kentucky Wildcats, θεωρούνταν ότι στο NBA θα μείνει γνωστός περισσότερο ως ένας spot-up shooter, παρά ως ένας ολοκληρωμένος παίκτης.

Ο μόνος φαίνεται που δεν άκουσε αυτήν την κριτική είναι ο ίδιος ο Herro. O Tyler δούλεψε σκληρά, βελτίωσε το παιχνίδι του και μέσα από τα παιχνίδια, φαινόταν σταδιακά, σαν να είναι έτοιμος από καιρό και με τον Spoelstra να ξεκλειδώνει το παιχνίδι του και να του δίνει ελευθερία κινήσεων, ο Herro έφτασε να έχει στην κανονική σεζόν 13,5 πόντους ανά παιχνίδι με 4,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,1 κλεψίματα μέσο όρο ανά 27 λεπτά παιχνιδιού. Στατιστικά που σίγουρα σε σχέση με αυτά του Ja Morant είναι κατώτερα, ωστόσο δείχνουν πως ο Herro μπορεί να κάνει το μεγάλο μπαμ και να συνεχίσει να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο.

Το σουτ του από την αρχή φάνηκε πως ήταν NBA ready, σίγουρα το σώμα του θέλει λίγη παραπάνω ανάπτυξη και σε μερικά παιχνίδια δεν πρέπει να εκβιάζει το σουτ, αλλά αντιθέτως να ψάχνει άλλους τρόπους να γίνεται δημιουργικός, όπως πχ με την πολύ καλή του άμυνα στα playoffs. Και έχοντας δίπλα του ολοκληρωμένους και αναγνωρισμένους αμυντικούς, όπως τον Andre Iguodala και τον Jae Crowder, o Herro έχει όλα τα εφόδια να μάθει το πως να είναι αποδοτικός με το 100% των δυνάμεων του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στον Tyler Herro δε δόθηκε καμία επιλογή. Θεωρήθηκε ως ένας ακόμα “καλός” rookie. Όμως με την χθεσινή του εμφάνιση, ο Herro έδειξε ότι το potential του είναι τεράστιο και οι Boston Celtics, φάνηκε ότι είναι η πρώτη ομάδα που έμαθε πως το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις είναι να μην προσέχεις και να μην υποτιμήσεις τον Tyler Herro. Και οι Miami Heat μαζί με τον Pat Riley δε μπορούν παρά να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Γιατί το μόνο πράγμα που χρειαζόντουσαν, όπως και η Bonnie Tyler, ήταν ένας…Herro.