Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κρασνοντάρ στη Ρωσία αλλά άφησε τους λογαριασμούς ανοιχτούς ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κράσνονταρ στη Ρωσία με 2-1 παραμένοντας, ωστόσο, ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Στο χορτάρι

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν πολύ γρήγορα να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και μόλις στο 7ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης με χρήση του VAR καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων με τον Δημήτρη Πέλκα, όμως, να μην μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να αστοχεί από τα έντεκα μέτρα.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Βιλένα να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ, που όμως δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς.

Ο Πετρόφ στο 14′ δοκίμασε το πόδι του αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τη μπάλα να περνάει πολύ άουτ.

Στο 29′ ήταν η σειρά του Καμπελά να απειλήσει αλλά ο κίπερ του ΠΑΟΚ δήλωσε «παρών» και έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πέλκας κατάφερε να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ δεν διατήρησε για πολλή ώρα το προβάδισμά του, αφού στο 38′ ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον αντίπαλό του με τον Κλάεσον να νικά τον τερματοφύλακα της ελληνικής ομάδας και να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν ισορροπημένα και στο 65′ ο Βάντερσον δοκίμασε το πόδι του με τον Ζίβκοβιτς να αντιδρά σωστά και να κρατά το σκορ στο 1-1.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και απείλησε στο 67′ αλλά το σουτ του Ελ Καντουρί πήγε στο δοκάρι.

Η Κρασνοντάρ, όμως, ήταν εκείνη που θα έβρισκε ξανά το δρόμο για τα δίχτυα και θα ολοκλήρωνε την ανατροπή με τον Μπεργκ να τροφοδοτεί τον Καμπελά και εκείνος να διαμορφώνει το 2-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι η Κρασνοντάρ πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Άξιζε κάτι παραπάνω ο ΠΑΟΚ;

Ναι, σαφώς. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Συνεπώς δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον ΠΑΟΚ «άτυχο». Αν όσα έγιναν σήμερα, γίνουν και στην Τούμπα, τότε ναι θα είναι ατυχία. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε σήμερα να πάρει κάτι παραπάνω. Κάτι παραπάνω που θα τον άφηνε να ηρεμήσει ενόψει της ρεβάνς.

Ωστόσο, σε αυτά τα παιχνίδια, είναι προτιμότερο να μην είσαι ιδιαίτερα… ήρεμος. Αντιθέτως, ευτυχώς που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Το σκορ είναι διαχειρίσιμο, ο ΠΑΟΚ είδε ότι η Κρασνοντάρ δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και έχει το αβαντάζ της Τούμπας. Εκεί που πέταξε έξω τη Μπεσίκτας και τη Μπενφίκα. Και γιατί όχι και την Κρασνοντάρ;

Μπορεί την πρόκριση ο ΠΑΟΚ;

Ναι. Τόσο απλά. Η Κρασνοντάρ δεν εμπνέει κανέναν απολύτως φόβο. Τουλάχιστον όχι στον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ της Μπεσίκτας, της Μπενφίκα και τον σημερινό. Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί εύκολα να καθαρίσει τους Ρώσους εντός έδρας και να κάνει πράξη το όνειρό του.

Να βρεθεί δηλαδή στους ομίλους του Champions League. Απ’ όλες τις απόψεις, ο ΠΑΟΚ αξίζει να προκριθεί και μπορεί να το κάνει. Το μόνο που χρειάζεται στο εξής είναι υπομονή μέχρι τη ρεβάνς και απόλυτη συγκέντρωση στο να ολοκληρώσει την αποστολή του.