Ο Άρης με νέο τεχνικό τον Βαγγέλη Μάντζιο έφυγε με το «διπλό» από το Βόλο, αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό από την Κοβαλίνκα.

Ο Άρης διένυσε μία εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα για τη φετινή σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι μετά την ήττα από την Ουκρανική ομάδα Kolos Κοβαλίβκα με 2-1 στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League,  αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους αγωνιστικούς στόχους τους, αφού το όνειρο της πρόκρισης των ομίλων έχει χαθεί.

Στο ματς με την Kolos, ο Άρης άλλαξε το 4-3-3 που είχε στην νίκη με την Λαμία σε 4-3-2-1 με βασικούς μεταξύ άλλων, τους Λόπεθ, Μπερτόγλιο. Ο Σάσα μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σάρκιτς λόγω ιατρικού προβλήματος να μένει εκτός. Οι Ουκρανοί δεν ήρθαν για να χάσουν, έκλεισαν τους χώρους, έπαιξαν αρκετά “σκληρά”, κάνοντας πολλά φάουλ και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος της άμυνας του Άρη.

Στο 47′ ο Νόβακ με κεφαλιά έκανε το 0-1 μέσα από την μικρή περιοχή για την Kolos, παγώνοντας όλους τους ανθρώπους του Άρη. Η απάντηση βέβαια ήταν άμεση, αφού ο Μπρούνο Γκάμα στο 55′ νίκησε τον Βόλινετς για το 1-1 με ένα εξαιρετικό σουτ. Οι γηπεδούχοι ανακουφίστηκαν εκείνη την στιγμή και όλοι σκέφτονταν για το ότι πρέπει να επιτευχθεί άμεσα το δεύτερο γκολ. Βέβαια στο 62′ ο Αντιούχ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Άρης-Κόλος Κοβαλίβκα: Στεγνός ψάρι δεν τρως | Contra.gr

Τα πράγματα δεν μπόρεσαν να αλλάξουν με αποτέλεσμα, οι κιτρινόμαυροι να πέσουν θύμα έκπληξης από την Kolos και να πουν αντίο πολύ νωρίς από την Ευρώπη.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση και τα λογοπαίγνια λόγω των συνειρμών, που δημιουργεί το όνομα της Ουκρανικής ομάδας, δεν άργησαν να ειπωθούν.

Τέλος Ένινγκ από τον Άρη – Τόλης Τερζής στον πάγκο για το ματς με τον Βόλο

Μετά την ευρωπαϊκή ήττα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης συναντήθηκε με τον Άγγελο Χαριστέα και αποφάσισαν να αποχωρήσει ο Μίχαελ Ένινγκ από τον πάγκο λόγω της κακής εμφάνισης και λόγω του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

https://www.facebook.com/arisfootballclub/posts/3372907296130687

Οι τίτλοι τέλους για τον Γερμανό προπονητή έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας (21/9), οπού έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι προπονήσεις μετά το ματς με την Kolos έγιναν από τον Τόλη Τερζή, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο και στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο για το πρωτάθλημα.

Νίκη μέσα στο Βόλο και το 2/2 για τον Άρη

Ο Άρης κόντρα στο Βόλο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ήταν αποτελεσματικός. Ο Μπρούνο Γκάμα ανετράπη από τον Μπαριέντος μέσα στην περιοχή το 15 λεπτό. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 0-1.

Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις και δεν απειλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι αντίπαλες άμυνες. Οι κιτρινόμαυροι καρδιοχτύπησαν με το γκολ του Τέκιο στο 89′, το οποίο βέβαια δικαίως ακυρώθηκε, αφού πριν κάνει την σέντρα ο Μαρτίνες, η μπάλα είχε βγει άουτ.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Άρη μέσα στον Πανθεσσαλικό και το 2/2, κάτι που δίνει αισιοδοξία για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Και επίσημα… Άκης Μάντζιος στον πάγκο των κιτρινόμαυρων

Ο Άκης Μάντζιος διαδέχθηκε τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, ο οποίος υπέγραψε και ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Δευτέρας (21/9). Ο Έλληνας προπονητής είχε παρακολουθήσει το ματς στον Βόλο και την Τρίτη (22/9) θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο Δασυγένειο.

https://www.instagram.com/p/CFaKv8CgVo3/

Αφού ο φετινός στόχος για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League χάθηκε, ο Άρης κοιτάζει το κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης με το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή (27/9).