Η La Liga έχει επιστρέψει και το debut.gr σχολιάζει τα της 2ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

La Liga “ημέρα 2η”. Μια αγωνιστική που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε βράδυ Κυριακής. Μια αγωνιστική 7 παιχνίδια, ελεώ της απουσίας Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Σεβίλλης.

Μια αγωνιστική στην οποία η πρωταθλήτρια Ρεάλ επέστρεψε στη δράση. Όχι όμως όπως θα ήθελαν οι φίλοι της, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ στην έδρα της Σοσιεδάδ!

Ας δούμε όμως αυτά που ξεχώρισαν στη 2η “στροφή” της La Liga..

Κορυφή με…Φλαμένκο!

Γρανάδα και Μπέτις έκαναν το “2 στα 2” στη La Liga, δείχνοντας πως φέτος έχουν…όρεξη για μεγάλα πράγματα. Μετά το..εύκολο 0-4 στην έδρα της Τέουτα για τα προκριματικά του Γιουρόπα, η Γρανάδα νίκησε και την Αλαβές με 2-1.

Το συγκρότημα του Μαρτίνεθ με ωραίο ποδόσφαιρο προηγήθηκε νωρίς (7′), δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση του Χοσέλου (22′) και εν τέλει πανηγύρισε το “τρίποντο” χάρη σε τέρμα του Ματσίς (79′). ‘Ετσι έφτασε τους 6 βαθμούς, αποδεικνύοντας πως η περσινή σεζόν μόνο “φούσκα” δε μπορεί να θεωρείται!

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Πελεγρίνι. Η Μπέτις με την -άνετη- νίκη 2-0 κόντρα στη Βαγιαδολίδ έχει το “απόλυτο” στη La Liga!  Ο Φεκίρ με πέναλτι (10′) και ο Καρβάλιο με τρομερό σουτ (18’) πέτυχαν τα γκολ στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν”, το οποίο φέρεται να ετοιμάζεται για μεγάλες βραδιές! “Δύο στα δύο” για τις…δύο Ανδαλουσιανές που…χορεύουν Φλαμένκο!

Επιστροφή Χωρίς φρεσκάδα!

Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος εν συντομία την “επιστροφή” της Ρεάλ στη La Liga. Οι πρωταθλητές “σκόνταψαν” στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, δείχνοντας πως χρειάζονται ενίσχυση.

Σε ένα παιχνίδι όπου έλειπε της έλειπε η φρεσκάδα, η ενέργεια, η δημιουργία, η ομάδα του Ζιντάν είδε τους Βάσκους να είναι πιο απειλητικοί! Ωστόσο, στη μοναδική κλασική φάση του ματς, ο Ισάκ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κουρτουά. Μάλιστα ο Βέλγος έχει ένα τρομερό στατιστικό: 23 αποκρούσεις στα 25 τελευταία σουτ που δέχθηκε στη La Liga!

Στην..ουσία του ματς, η “βασίλισσα” απογοήτευσε με την εμφάνισή της, ενώ ακολουθεί ακόμη μια εκτός έδρας αναμέτρηση με την..”φουριόζα” Μπέτις! Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έχει προχωρήσει σε καμία μεταγραφική κίνηση, ελεώ της ανακατασκευής του “Μπερναμπέου”. Ωστόσο, ο κυριακάτικος αγώνας μας έδειξε πως χρειάζεται να γίνουν κινήσεις. Οι Μπέιλ και Χάμες “έφυγαν από το κεφάλι του Ζιζού”, που πάντως φαίνεται να έχει άλλους πονοκεφάλους ως προς τη διατήρηση των σκήπτρων στη La Liga..

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε: 

Βιγιαρεάλ – Έιμπαρ 2-1

Χετάφε – Οσασούνα 1-0

Θέλτα – Βαλένθια 2-1

Ουέσκα – Κάδιθ 0-2

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (25-28/9):

Έιμπαρ – Μπιλμπάο

Αλαβές – Χετάφε

Βαλένθια – Ουέσκα

Έλτσε – Σοσιεδάδ

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης

Οσασούνα – Λεβάντε

Ατλέτικο – Γρανάδα

Βαγιαδολίδ – Θέλτα

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ

Κάδιθ – Σεβίλλη