Ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων και χορηγιών της Bora Hansgrohe, Ράλφ Σέρζερ μίλησε αποκλειστικά στο debut.gr για τους στόχους και τις προσδοκίες της Bora για το φετινό Le Tour.

Ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων και χορηγιών της Bora Hansgrohe, Ράλφ Σέρζερ έδωσε στο debut.gr μια αποκλειστική συνέντευξη εν όψει του Γύρου της Γαλλίας.

Η Bora είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει και στο ρόστερ για το φετινό Le Tour μεταξύ άλλων έχει τον εφτά φορές κάτοχο της πράσινης φανέλας, Πίτερ Σάγκαν.

Αναλυτικά:

Τι σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με το χώρο της ποδηλασίας;

Ήμουν επαγγελματίας ποδηλάτης. Όταν σταμάτησα μου έλειπε μετά από μερικά χρόνια και χάρηκα όταν βρήκα εργασία στην ποδηλασία ξανά

Μπορείτε να μας περιγράψετε την ρουτίνα σας ως επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων και χορηγιών της Bora Hansgrohe? 

Βασικά, είμαι υπεύθυνος για όλες τις επικοινωνίες για την BORA-hansgrohe, αλλά συμμετέχω επίσης στην διαδικασία απόκτησης νέων χορηγών. Τις περισσότερες φορές είμαι σε επαφή με διαφορετικά μέσα για συνεντεύξεις και δηλώσεις γύρω από την ομάδα.  Εκτός αυτού πρέπει να προγραμματίσω την συνέντευξη Τύπου της ομάδας και τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών;

Κάθε εποχή έχει τον ήρωα της και είναι δύσκολο να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές. Το άθλημα έχει βελτιωθεί αρκετά και το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι σίγουρα υψηλότερο σε σχέση με 30 χρόνια πριν. Αλλά υπάρχουν θρύλοι του σπορ μας όπως οι Merckx, Hinault ή Indurain.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Bora για τον φετινό Γύρο Γαλλίας;

Ελπίζουμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο με τον Emanuel Buchmann, αλλά μετά την πτώση τους στο Dauphiné πονούσε πολύ και δεν είναι σίγουρα στο 100%. Οπότε περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει στο Γύρος της Γαλλίας. Για νίκες σε ετάπ έχουμε τον Peter Sagan και Max Schachmann. Επίσης θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μια ακόμη πράσινη φανέλα με τον Peter Sagan.

Πέρσι κερδίσατε την πράσινη φανέλα με τον Peter Sagan. Θεωρείτε ότι μπορείτε να το επαναλάβετε;

Φαίνεται ότι ο Van Aert είναι εξαιρετικά δυνατός αυτή τη στιγμή και είναι το φαβορί για αυτήν την φανέλα. Αλλά το Tour είναι ένας μακρινός αγώνας και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Ο Peter Sagan έχει την εμπειρία και θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

Ποιες φανέλες στο φετινό Γύρο Γαλλίας σας ενδιαφέρουν; 

Η πράσινη

Ποια είναι η άποψη σας για το φετινό Criterium du Dauphine?

Είναι κρίμα που οι Emanuel και Gregor χτύπησαν εκεί. Θα μας επηρεάσει σε ολόκληρο το Tour de France. Δεν ξέρω γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκείνη την ημέρα για να βρούμε μια ασφαλή κατηφόρα.
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι και αυτός ήταν πραγματικά επικίνδυνος.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Ράλφ Σέρζερ και την Bora Hansgrohe για αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.