Στον ΟΦΗ έκαναν την οικονομική υπέρβαση. Απέκτησαν τον Μιγκέλ Μεγιάδο με κανονική μεταγραφή με τον Αργεντινό να υπογράφει συμβόλαιο ως το 2024.

Αν τον έβλεπες στον δρόμο δεν θα τον πέρναγες για ποδοσφαιριστή. Σε καμία περίπτωση. Θα νόμιζες ότι είναι είτε κάποιος κατάδικος που ξέφυγε από κάποια φυλακή ύψιστης ασφάλειας (τα πολλά τατουάζ βλέπεις). Ή θα μπορεί να πίστευες ότι τον έχεις πετύχει “πόρτα” σε κάποιο club της Παραλιακής ή στο Villa Mercedes (επί εποχές ΠΑΣΟΚ). Όμως, ο Μίγκέλ Μεγιάδο δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Είναι πολλά παραπάνω. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός μέσος πέρασε δύο σεζόν στη χώρα μας ως δανεικός. Δύο σεζόν ήταν από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Εν τέλει ήρθε η στιγμή οι Κρητικοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για χάρη του. Έκαναν την οικονομική υπέρβαση για χάρη του.

Οι “μελανόλευκοι” έδωσαν 250.000 ευρώ στην Τσακαρίτα (δεν πρόκειται για αργεντίνικη τηλεοπτική σειρά, αλλά για ομάδα!) και έτσι θα τον έχουν στο “Γεντί Κουλέ” ως το 2024. Μία μεταγραφή που έπρεπε να γίνει καιρό, αφού ο Μεγιάδο έχει δείξει πόσο σημαντικός είναι για τους Ηρακλειώτες.

Καλή η "δαντέλα", αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται και ένας... Μεγιάδο!

Καλή η “δαντέλα”, αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται και ένας… Μεγιάδο!

Στη ζωή, όπως και στο ποδόσφαιρο, η ισορροπία είναι απαραίτητη. Μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά. Δεν το λέμε εμείς. Όποιος έχει δει το “karate kid” ή το “cobra kai” θα συμφωνήσει άμεσα μαζί μας. Στον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια, από τότε που βρίσκεται ο Μιγκέλ Μεγιάδο εκεί, υπάρχουν αρκετοί παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτό μόνο κακό δεν είναι. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κάποιος. Είναι θετικό γιατί μπορούν να βοηθήσουν τους Κρητικούς να βγουν μπροστά με προϋποθέσεις και στο τέλος της ημέρας να χαρίσουν και ένα- δύο ενέργειες που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο από τις θέσεις του. Άλλωστε αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο; Θέαμα για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα; Βέβαια, κάπου- κάπου χρειάζεται και κάποιος για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά”. Ένας που θα… σηκώσει τον αντίπαλο μέσο στον… αέρα και θα βάλει το κεφάλι του εκεί που άλλοι δεν βάζουν τα πόδια τους. Αν χρειαστούν όλα αυτά.

Ο Μεγιάδο είναι ένας από αυτούς τους παίκτες. Ο Αργεντινός δεν έχει πρόβλημα να θυσιαστεί για το “εμείς” και να σκοτώσει το “εγώ” του. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και από τους αγαπημένους τόσο της εξέδρας όσο και των προπονητών που έχουν περάσει από τους Κρητικούς τα τελευταία χρόνια. Τυχαίο; Μάλλον όχι!

Run, Miguel, run!

Υπάρχουν δύο ειδών 11αδες στον ΟΦΗ. Αυτές με τον Μιγκέλ Μεγιάδο και αυτές χωρίς τον Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο Αργεντινός στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο Ηράκλειο δεν παίζει μόνο όταν είναι τραυματίας ή αν έχει συμπληρώσει κάρτες. Με το δεύτερο να συμβαίνει πιο συχνά από το πρώτο. Όσο είναι “ντούρος” ο έμπειρος χαφ δεν έχει να φοβάται τίποτα η κρητική ομάδα.

Ο Μεγιάδο από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο έδειξε ότι εκτός από δυνατά μαρκαρίσματα κάνει και κάτι άλλο πολύ καλά. Ξέρει να τρέχει, να τρέχει και να… τρέχει. Είναι εκείνος που δεν σταματάει ποτέ. Είτε με την μπάλα στα πόδια, είτε και χωρίς αυτή ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα σπριντάρει. Είτε για να φτάσει κάποιον αντίπαλό του, είτε για να δώσει ρυθμό στο παιχνίδι των “μελανόλευκων”, είτε για να καλύψει κάποιον συμπαίκτη του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στα περισσότερα παιχνίδια του ΟΦΗ είναι εκείνος που έχει… καταπιεί τα περισσότερα χιλιόμετρα. Λογικό και επόμενο όταν εκείνος απουσιάζει η μεσαία γραμμή των Ηρακλειωτών να παραπαίει και να θυμίζει παιδική χαρά. Ο Μεγιάδο ξέρει να δίνει βάθος στο κέντρο και να βγάζει μπροστά τους συμπαίκτες του με φωνές -ίσως και με κλωτσιές όταν χρειαστεί- και να βγάζει την μπάλα μπροστά. Το ρεπερτόριό του; Μεγάλο. Όπως και οι μπαλιές του που συνήθως βρίσκουν στόχο. Κάτι πολύ σημαντικό για τις αντεπιθέσεις των Κρητικών.

Κύλησε ο Μιγκέλ και βρήκε τον… Χουάν!

Θυμάσαι την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Ή την πρώτη μέρα στη δουλειά; Δεν είναι το πιο εύκολο, ούτε το πιο άνετο να είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Να μην έχεις έναν δίπλα σου να μπορεί να σε ακούσει και ενίοτε να σου μιλάει και εκείνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πόσο μάλλον λοιπόν όταν αφήνεις τη χώρα σου και πας στην άλλη άκρη του κόσμου σε ένα νησί κάπου στην Ελλάδα.

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα “λύγιζε”. Όμως, το ιδανικό τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα θα ήταν η άμεση προσαρμογή. Σε αυτό βοήθησε ένας άλλος Αργεντινός που πήγε  στο “Γεντί Κουλέ” πάνω- κάτω την ίδια εποχή που έφτασε εκεί και ο πρωταγωνιστής μας. Ο λόγος για τον Χουάν Νέιρα. Οι δύο Λατίνοι έδεσαν αμέσως.

Αυτό ήταν. Ο ένας βρήκε τον άλλον για να πίνουν το μάτε τους (κλασικό αφέψιμο της Αργεντινής), να μάθουν μαζί τις ομορφιές της Κρήτης, να δουν μαζί μπάλα (ο ένας Μπόκα Τζούνιορς και ο άλλος Ρίβερ Πλέιτ). Τα υπόλοιπα θα ερχόντουσαν αργά ή γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί βρίσκονται με σχεδόν κλειστά τα μάτια και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν δύο από τις “κολώνες” του ΟΦΗ και “ευθύνονται” για τις πιο πολλές επιτυχίες.

Φοβάστε το “βλέμμα της τίγρης”; Που να δείτε και του Μεγιάδο!

Οι φίλοι του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλούς και διάφορους παίκτες να περνάνε από την ομάδα τους. Να φοράνε τη μελανόλευκη φανέλα. Ειδικά από το χώρο του κέντρου. Ωστόσο, λίγοι είχαν το “πακέτο” που έχει ο Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο Αργεντινός όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος. Όσο περνάνε οι μήνες δένεται περισσότερο με τον σύλλογο και τον κόσμο του.

Έτσι, κι αλλιώς είναι ένας παίκτης που παίζει πάντα στα… κόκκινα. Το είχε δείξει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν οι Κρητικοί να φύγει. Και έτσι τον “έδεσαν” με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024. Το soundtrack ήταν από το “Ρόκι” και το περίφημο “eye of the tiger”. Αλλά πιο εύκολα μπαίνεις σε μάχη με τίγρη, παρά με τον Μεγιάδο, που έχει δείξει ότι δεν “μασάει” πουθενά!