Η φετινή La Liga ξεκίνησε και το debut.gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της 1ης αγωνιστικής.

Η La Liga επέστρεψε! Το Ισπανικό πρωτάθλημα επέστρεψε, έστω και αργότερα από ότι συνήθως, ελεώ Covid-19. Σε μια 1η…«κουτσουρεμένη» αγωνιστική, με 7 παιχνίδια, περισσότερο ξεχώρισε η απουσία των…«4 μεγάλων»!

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Σεβίλλη δεν αγωνίστηκαν, λόγω της συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην ερχόμενη -2η- αγωνιστική μπαίνει η πρωταθλήτρια Ρεάλ, ενώ οι υπόλοιπες τρείς επιστρέφουν μια εβδομάδα αργότερα.

Ας μιλήσουμε όμως με γεγονότα και ας δούμε τι ξεχώρισε στο ξεκίνημα της εφετινής La Liga…

Ωραία και…-σύντομα- ευρωπαία;!

Αναμφίβολα η νίκη της Γρανάδα ενάντια στη Μπιλμπάο “τράβηξε τα βλέμματα” σε αυτή την πρώτη στροφή της La Liga! Η ομάδα της Ανδαλουσίας ξεκίνησε ακριβώς από όπου σταμάτησε! Νίκη κόντρα στους Βάσκους!

Τότε ήταν η τελευταία αγωνιστική, και το…πάρτι με 4-0! Τώρα ήταν η άνετη επικράτηση με 2-0. Η ομάδα έκπληξη της περσινής σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, και με 2 γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών “καθάρισε” το ματς. Γιανγκέλ (49′) και Μίγια (53′) έδωσαν το πρώτο εφετινό τρίποντο στην ομάδα στην ομάδα του Μαρτίνεθ.

Τα σπουδαία όμως ακολουθούν. Την ερχόμενη Πέμπτη (17/9) η Γρανάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τέουτα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ. Μια διοργάνωση στην οποία θέλει, και μπορεί, να συμμετάσχει φέτος !

Ματσάρα δίχως νικητή!

Έτσι εξελίχθηκε η Κυριακάτικη “μονομαχία” μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ουέσκα. Η νεοφώτιστη ομάδα, με μόλις 1 χρόνο απουσίας από τα “μεγάλα σαλόνια”, έδειξε πως φέτος θα..βάλει δύσκολα στους “μεγάλους”!

Ο δεξιός μπακ Πάμπλο Μαφέο άνοιξε το σκορ (42′) για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το “κίτρινο υποβρύχιο” ισοφάρισε από την άσπρη βούλα με τον Ζεράρ Μορένο, μα σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ικανό για την ανατροπή.

Αντιθέτως, η ομάδα του Μίτσελ πέτυχε και δεύτερο γκολ (68′), το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον VAR. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ουνάι Έμερι μάλλον ευχαριστημένο με το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο η Ουέσκα με το “καλημέρα” έδειξε πως δεν ήρθε απλά για να μείνει στη La Liga..

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Είμπαρ – Θέλτα 0-0

Κάδιθ – Οσασούνα 0-2

Αλαβές – Μπέτις 0-1

Βαγιαδολίδ – Σοσιεδάδ 1-1

Βαλένθια – Λεβάντε 4-2 (ένα εντυπωσιακό ματς με πολλά γκολ και σασπενς!)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (18-21/9):

Χετάφε – Οσασούνα

Βιγιαρεάλ – Έιμπαρ

Θέλτα – Βαλένθια

Ούεσκα – Κάδιθ

Θέλτα – Αλαβές

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης

Μπέτις – Βαγιαδολίδ