Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με 2-8 τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ, και το debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα.

Απίθανη Μπάγερν Μονάχου διέσυρε με 2-8 τη Μπαρτσελόνα για τους “8” του Τσάμπιονς Λίγκ! Η ομάδα του Χάνσι Φλίκ έγραψε ιστορία, σε μια ευρωπαϊκή βραδιά που δε θα ξεχαστεί ποτέ!

Οι “Βαυαροί” σκόρπισαν τους “μπλαουγκράνα”, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποχωρούν ντροπιαστικά από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Γρήγορα -και πολλά- γκολ, συγκινήσεις, ήρωες, μοιραίους, ρεκόρ. Ένα ματς που στην αρχή του, η Μπαρτσελόνα δημιούργησε την ψευδαίσθηση πως θα κοντράρει στα ίσα τη Μπάγερν. Ωστόσο, μόλις 9 λεπτά χρειάστηκαν οι Γερμανοί, για να “κλειδώσουν” την πρόκριση. Πέρισιτς (22′), Γκνάμπρι (27′) και Μίλερ (31′) οδήγησαν τη Μπάγερν με 4-1 στα αποδυτήρια!

Το δεύτερο μέρος; Σχεδόν “κοπιά” του πρώτου! Γκολ στο 57′ με τον Σουάρες για τη Μπάρσα, ακόμη 4 (!) για το συγκρότημα του Φλίκ, με τους Κίμιχ, Λεβαντόφσκι και Κοουτίνιο (2) να γράφουν το ιστορικό 2-8 υπέρ της Μπάγερν. Ένα σκορ όνειρο για τους Γερμανούς, η ταπείνωση του αιώνα για τους Ισπανούς!

Ένας Μίλερ “χάρμα ιδέσθε”, ένας Μέσι πιο μόνος από ποτέ (για πόσο ακόμη όμως; )….

ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ!

Έτσι μπορεί να αποδοθεί εν συντομία η πορεία της Μπαρτσελόνα την τελευταία πενταετία. Ένας σύλλογος που από παράδειγμα προς μίμηση, κατέντησε περίγελος! Στο απόλυτο “ξεγύμνωμα” των τελευταίων ετών, η Μπάγερν έκανε ότι ήθελε την παρέα του Μέσι. Και πως να μη το καταφέρει, έχοντας απέναντί της παίκτες κατώτερου (της Μπαρτσελόνα, αλλά και της περίστασης) επιπέδου; Έχοντας παίκτες γερασμένους, κουρασμένους, αδιάφορους.

Το πρόβλημα της Μπαρτσελόνα όμως ξεκινάει από την κορυφή. Από τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του, που πέταξαν στα σκουπίδια τα 222.000.000 ευρώ του Νεϊμάρ, που κάνουν τραγικές επιλογές (Κίκε Σετιέν). Και φτάνει στον…πάτο (όπως είπε και ο Πικέ), τους ποδοσφαιριστές δηλαδή, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιας αξίας με την περασμένη φουρνιά που σάρωσε τα πάντα!

Η Μπαρτσελόνα ολοένα και μικραίνει. Χρειάζεται μια ολική αλλαγή. Το θέμα είναι όμως το τι θα περιλαμβάνει. Ο Μέσι έφτασε στα 33. Στο ματς της Παρασκευής ήταν “άφαντος”. Όχι γιατί μεγάλωσε, αλλά διότι δεν μπορεί πάντα να τα κάνει όλα εκείνος. Τον παρέσυρε η κατηφόρα μαζί με τους υπόλοιπους. Και το μεγαλύτερο κρίμα για εμένα αφορά τον Αργεντίνο. Τα τελευταία χρόνια αυτής της μυθικής καριέρας, μόνο έτσι δεν πρέπει να “σπαταληθούν”.

Αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές (όπως προανήγγειλε ο Μπαρτομέου), ο Μέσι καλά θα κάνει -για τον εαυτό του- να αποχωρήσει. Κανείς δε θα του πει τίποτα. Όμως είναι ο Μέσι, και έχει δείξει τεράστια αφοσίωση στους Καταλανούς. Επομένως, αν όχι τώρα, τότε ποτέ!

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Έτσι παρουσιάστηκε -και σήμερα- η Μπάγερν. Το σύνολο του Φλίκ είχε ένα τρομακτικό ενενηντάλεπτο. Με ευκολία -στη μεγαλύτερη διάρκεια- “έπνιξε” τη Μπαρτσελόνα. Και φυσικά, σκόραρε 8 φορές! Μοναδικό, ιστορικό ρεκόρ για προημιτελική φάση!

Ήταν φαβορί και όλοι το γνώριζαν. Όμως με αυτή της την εμφάνιση έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: πως είναι και το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο! Με 26 τελικές προσπάθειες, τρομερή ένταση, δημιουργικότητα και όρεξη, η Μπάγερν ήταν σκέτη απόλαυση.

Πλέον, μετρά 27 νίκες στα 28 τελευταία παιχνίδια της. Αδιανόητο! Σε ένα προημιτελικό “γιγάντων”, κατάφερε να καταπιεί από το πρώτο μέρος την αντίπαλο, να κλειδώσει την πρόκριση στους “4”. Και στο δεύτερο; Απλώς πρόσθεσε και…ψυχαγωγία. Με τον Μίλερ σε εξαιρετική βραδία (MVP), τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει για 54η φορά φέτος, και τον Ντέιβις να αφήνει για ακόμη μια φορά εξαιρετικές εντυπώσεις, η Μπάγερν τρόμαξε ολάκερη την Ευρώπη.

Πλέον στο σύλλογο περιμένουν το νικητή του Σίτι-Λυών, ώστε να καταστρώσουν τα πλάνα τους. Είναι μονάχα δύο ματς πριν την επιστροφή στην κορυφή. Μια κορυφή, που με τις εφετινές τους επιδόσεις και το παιχνίδι που παρουσιάζουν, τους αξίζει και με το παραπάνω!