Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Γουλβς καθώς ηττήθηκε με 1-0 και αποχαιρέτησε το όνειρο του Europa League. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Κρίμα κι άδικο να χαθεί τέτοια πρόκριση. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στην Γουλβς αλλά εν τέλει δεν πανηγύρισε τη πρόκριση στους «8» του Europa League. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Κακό ξεκίνημα και γρήγορο γκολ η Γουλβς

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που περιμέναμε. Εξάλλου ήταν δύσκολο ο Πέδρο Μαρτίνς να προβεί σε αλλαγές σε ένα τέτοιο σημαντικό ματς. Προτιμήθηκε ο Μασούρας αντί του Ραντζέλοβιτς ενώ φανερές ήταν και οι απουσίες των Σα και Σεμέδο για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν αρκετά κακό. Δεν είναι μόνο το λάθος του Αλέν. Όλη η παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν κάτω του μετρίου. Λανθασμένες πάσες στο χώρου του κέντρου, μηδέν πίεση και καθόλου ένταση. Πράγματα για τα οποία ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται όλη τη χρονιά. Και κάπου εκεί έρχεται και το λάθος του Αλέν. Κακή εκτίμηση της φάσης τόσο από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού όσο και από τους αμυντικούς, ο Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή αυτή και κέρδισε το πέναλτι. Ο Χιμένες δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γάλλο γκολκίπερ και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν.

Δεν το έβαλε κάτω ο Ολυμπιακός

Η Γουλβς είναι μία από τις πιο σκληρές ομάδες της Premier League. Διαθέτει ποιοτικούς και δυνατούς παίκτες σε κάθε θέση. Ο Ολυμπιακός πλέον γνώριζε πως έπρεπε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να αρχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες.

Κάπου εκεί επέστρεψε ο φετινός Ολυμπιακός. Με τον Γκιλιέρμε να οργανώνει σωστά το παιχνίδι και τον Βαλμπουενά να γίνεται όλο και πιο δραστήριος, οι ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί. Η αρχή έγινε με την όμορφη συνεργασία των Τσιμίκα-Μασούρα αλλά ο Πατρίσιο ήταν σε ετοιμότητα.

Βρήκε το γκολ αλλά στάθηκε άτυχος

Το 29ο λεπτό θα μπορούσε να είναι η αρχή της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού. Τo VAR όμως είχε αντίθετη άποψη. Ο Ομάρ είδε την όμορφη κίνηση του Ελ Αραμπί, ο τελευταίος πάσαρε στον Καμαρά ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το ματς. Όμως μετά από εξέταση του VAR φάνηκε πως ο Ελ Αραμπί ήταν οριακά εκτεθειμένος και κάπως έτσι ακυρώθηκε το γκολ.

Δεν το παράτησε το ματς ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν όλα ήταν εναντίων του

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε με κάποιες διορθωτικές κινήσεις να κάνει πιο απειλητικό και επικίνδυνο τον Ολυμπιακό. Η είσοδος του Ραντζέλοβιτς έδωσε ενέργεια και τρεξίματα ενώ και ο Φορτούνης με την ποιότητά του ανέβασε αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Με την είσοδο του Χασάν οι ερυθρόλευκοι έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Πατρίσιο. Ο Πορτογάλος είναι ένας εκπληκτικός γκολκίπερ και χθες το απέδειξε και με το παραπάνω. Ήταν έτοιμος να επέμβει όποτε του ζητήθηκε με αποκορύφωμα την απόκρουση στη κεφαλιά του Χασάν.

Οι ερυθρόλευκοι στο 55’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε βάρος του Ελ Αραμπί αλλά διαιτητής έδειξε συνέχεια στο ματς. Το ριπλέι πάντως δεν δικαιώνει τον ρέφερι καθώς φαίνεται ένα σπρώξιμο του Μπολί πάνω στον Μαροκινό επιθετικό.

Το ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε τη κατοχή, είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν είχε το γκολ. Κάπως έτσι τελείωσε το Ευρωπαϊκό του όνειρο, το οποίο όμως αφήνει άπαντες ικανοποιημένους αλλά και πικραμένους με το τρόπο που ήρθε.

Η επόμενη μέρα

Πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται να διαχειριστούν την επόμενη μέρα η οποία δεν θα είναι και τόσο εύκολη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανανέωσε με την ομάδα του Πειραιά και πλέον καλείται να διαμορφώσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Μπορεί οι περισσότεροι παίκτες να δεσμεύονται με συμβόλαιο όμως είναι σίγουρο πως στα γραφεία του Ολυμπιακού θα έρθουν αρκετές προτάσεις. Σα, Σεμέδο, Καμαρά και Τσιμίκας ήδη ακούγονται έντονα για μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Βέβαια θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τους αποκτήσουν όποτε ο Ολυμπιακός θα έχει τον απαραίτητο χώρο για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι.

Ανάλογα με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν θα διαμορφωθεί και το επόμενο ρόστερ. Ένα όμως είναι σίγουρο. Η φετινή χρονιά να αποτελεί παράδειγμα και για τις επόμενες ομάδες του Ολυμπιακού.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ (57′ Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71′ Ντεντόκερ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (82′ Καφού), Μπουχαλάκης (46′ Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (65′ Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.