To debut.gr παρακολούθησε τα δύο χθεσινά ντέρμπι και παραθέτει το δικό του σχόλιο για την εξέλιξη των play-off και την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης.

Στον απόηχο της απόφαση του CAS με την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε η 8η αγωνιστική των play-off της Superleague. Από τις τέσσερις ομάδες οι δύο (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) ήταν αδιάφορες βαθμολογικά αλλά μία νίκη σε ένα ντέρμπι σου δίνει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Πάμε όμως να δούμε μέσα από το debut.gr την εξέλιξη των χθεσινών ντέρμπι αλλά και τη σημασία που είχαν για τους νικητές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς (σε σχέση με άλλα μεταξύ τους παιχνίδια) ο ΠΑΟΚ κατάφερε με το γκολ του Μιχάι στα τελευταία λεπτά να «κλέψει» τη νίκη από το πρωταθλητή και μέχρι χθες αήττητο Ολυμπιακό. Η απόφαση του CAS να επιστρέψει στον Δικέφαλο του Βορρά τους επτά βαθμούς, τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του εισιτηρίου για το Champion’s League. Έτσι με εντελώς διαφορετική ψυχολογία ήρθε στο Πειραιά και πήρε τη νίκη. Φυσικά δεν πρέπει να σταθεί μόνο σε αυτό. Έχει μπροστά του δύο ακόμα ματς όπου εκεί θα κριθούν όλα. Όπου φυσικά και σε αυτά θα θέλει θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθούμε σε δύο σημεία. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ «έσπασε» αυτό το αήττητο του Ολυμπιακού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει πως με 2/2 τις ΑΕΚ στις τελευταίες αγωνιστικές παίρνει εκείνη το εισιτήριο της πρόκρισης. Και το πιο σημαντικό. Όλο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά κακός και δεν πρέπει μία νίκη να τον παρασύρει.

Ας περάσουμε και στο κεφάλαιο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι από τη στιγμή που κατέκτησαν το πρωτάθλημα βλέπουμε πως έχουν χαλαρώσει και έχουν κατεβάσει ταχύτητα. Και όλα αυτά όταν ακόμα η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένει ο κρίσιμος τελικός του Κυπέλλου και φυσικά ο επαναληπτικός με τη Wolves. Ίσως η χθεσινή ήττα να ήταν ένα καλό «καμπανάκι» για τη συνέχεια. Πολλοί θα σκεφτούν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι από το χθεσινό αποτέλεσμα. Εν μέρει μπορεί και να ισχύει. Ο τίτλος είναι ήδη στα χέρια του. Έχασε όμως την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος που ήταν ένας μεγάλος στόχος αλλά και η ήττα από το ΠΑΟΚ μετράει διαφορετικά για το γόητρό του. Αν αντιληφθεί σωστά τη κατάσταση μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Διότι η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ένα κακό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-3

Είναι αρκετά περίεργο για μία ομάδα να ξέρει πως βρίσκεται στη δεύτερη θέση και μία δικαστική απόφαση να φέρνει τα πάνω κάτω. Ειδικά όταν η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει ξανά καθώς το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ακόμα δεν έχει λυθεί. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της. Παίζοντας αρκετά καλά πήρε το «διπλό» απέναντι σε έναν αξιόμαχο Παναθηναϊκό αλλά δεν πήρε ένα αντίστοιχα καλό αποτέλεσμα από το Πειραιά. Αλλά και πάλι η κατάσταση είναι στα χέρια της. Με νίκη απέναντι στο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική θα έχει εκείνη το πλεονέκτημα. Όλα αυτά σε μία περίοδο όπου το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα λειτουργεί αρκετά καλά μέσα στο γήπεδο κάτι που τους δίνει ώθηση και για τον τελικό του κυπέλλου. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα ο οποίος με ένα εκπληκτικό γκολ έκανε το 1-2 και έδωσε αέρα νίκης στην ΑΕΚ. Το πρώτο βήμα έγινε για την Ένωση. Τώρα απομένει το τελευταίο και πιο καθοριστικό. Νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ που θα της δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα για τη πρόκριση στο Champion’s League.

Τέλος έχουμε τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια αλλά πλέον έχει μπει ξανά στον ίσιο δρόμο. Και αυτό φέρει την υπογραφή του Γιώργου Δώνη. Τι κι αν αντιμετώπισε εξίσου σημαντικά προβλήματα και αυτή τη χρονιά; Κράτησε την ομάδα ενωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ίσως να είναι λάθος κίνηση που οι πράσινοι αποφάσισαν να μην συνεχίσουν με τον Έλληνα τεχνικό. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ηττήθηκε αλλά αυτά που έχει κατορθώσει να κάνει και αυτή τη χρονιά είναι σημαντικά. Το μέλλον και οι αποφάσεις της διοίκησης θα δείξουν αν έχει επιστρέψει για τα καλά…

Και τώρα οι δύο τους σε ένα ντέρμπι χωρίς αύριο

Μπορεί κάποιος να προβλέψει το τι θα γίνει στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ; Σίγουρα όχι. Εξάλλου οι δύο αυτές ομάδες είχαν τόσα σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν που τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Και οι δυο βρίσκονται σε καλό ποδοσφαιρικό «φεγγάρι». Αυτά τα δύο τελευταία ματς θα κρίνουν την φετινή σεζόν για τους δύο Δικέφαλους. Θα υπερισχύσουν οι κίτρινοι ή οι ασπρόμαυροι; Λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να μάθουμε τον νικητή αυτής της μονομαχίας.