Αυτή ήταν η σκέψη όλων των Ελλήνων βλέποντας τον Βασίλη Τσιάρτα να κατευθύνεται προς το κόρνερ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου  της παράτασης του ημιτελικού με την Τσεχία στο Euro του 2004, γκολ και φύγαμε για τελικό.

Αυτή ήταν η σκέψη όλων των Ελλήνων βλέποντας τον Βασίλη Τσιάρτα να κατευθύνεται προς το κόρνερ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου  της παράτασης του ημιτελικού με την Τσεχία στο Euro του 2004, γκολ και φύγαμε για τελικό.

Όταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004 το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ τρέλανε για άλλη μια φορά όλη την Ευρώπη βγάζοντας όλη την χώρα στους δρόμους.

Η Εθνική ομάδα αφού είχε περάσει ως δεύτερη από τον όμιλο με 4 βαθμούς( νίκη στην πρεμιέρα επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας, ισοπαλία κόντρα στην Ισπανία και την γλυκιά ήττα από την Ρωσία) και στην συνέχεια “στέλνοντας σπίτι” την κάτοχο του τίτλου Γαλλία στα προημιτελικά, πέφτει επάνω στην παρέα του Τσεχ, του Μπάρος και του Νεντβεντ. Ίσως μια από τις πιο ταλαντούχες γενιές των Τσεχων και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 αντιμετώπιζε η Εθνική μας.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε δύσκολα για την Γαλανόλευκη καθώς οι Τσέχοι μπήκαν πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να απειλούν από τα πρώτα λεπτά. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία το σουτ του Ροζίσκι που για καλή μας τύχη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αντώνη Νικοπολίδη.
Λίγα λεπτά αργότερα έρχεται μια φάση που αλλάζει τις ισορροπίες για την Τσεχία. Το αστέρι των Τσεχων Πάβελ Νεντβεντ σε μια φάση με τον Κατσουράνη τραυματιζεται σοβαρά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και δίνοντας την θέση του στον Σμίτσερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσεχία συνέχισε να απειλεί ωστόσο δεν μπορούσε να βρει το γκολ. Ο Κολερ είχε βρει τον μπελά του με τον Μιχάλη Καψη με τον Έλληνα αμυντικό να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά.

Η κανονική διάρκεια τελειώνει χωρίς γκολ και ο ημιτελικός οδηγείται στην παράταση. Στα πρώτα λεπτά της παράτασης η γαλανόλευκη ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτο “καμπανάκι” από την εθνική η ευκαιρία του Γιανακόπουλου με τον Τσεχ να αποκρούει. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από Τσιάρτα και Δέλλα. Ο Τσιάρτας εκτελεί το φάουλ ο Δελλας παίρνει την κεφαλιά με τον Τσεχ να διώχνει ενστικτωδώς.

Και φτάνουμε στην τελευταία φάση του πρώτο ημιχρόνου της παράτασης. Ο Χαριστέας πηγαίνει να διεκδικήσει την μπάλα ωστόσο ο Ουιφαλούσι τον προλαβαίνει και στέλνει την μπάλα κόρνερ. Όπως όλα τα στημένα έτσι και σε αυτό πηγαίνει  ποιος άλλος από τον Βασίλη Τσιάρτα. Σε εκείνο το σημείο όλοι οι Έλληνες σκέφτηκαν γκολ και φεύγουμε και τελικό. Και αυτό έγινε ο Τσιάρτας στέλνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι εκεί που βρίσκεται ο “Κολοσσός” ο Δέλλας και “ξεραίνει” τους Τσέχους και προκαλεί ντελίριο χαράς σε όλη την χώρα με την κεφαλιά του. 

Η αναμέτρηση αυτή ήταν και η τελευταία του “ασημένιου γκολ”. Δηλαδή όποια ομάδα είχε υπέρ της το σκορ στην πρώτη παράταση, ήταν και αυτή που έπαιρνε την πρόκριση. Αυτή ήταν η γαλανόλευκη, βγάζοντας και πάλι όλους τους Έλληνες στους δρόμους.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71′ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91′ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης.

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39′ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουιφαλούσι.

Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)