Ο Λιονέλ Μέσι κλείνει τα 33 σήμερα, και το debut.gr κατατάσσει τους 10 καλύτερους συμπαίκτες του Αργεντίνου παικταρά!

Λιονέλ Μέσι. Ένας παίκτης για τον οποίο μπορούν να γραφούν τόνοι λέξεων. Το νούμερο “10” της Μπαρτσελόνα κλείνει σήμερα 33 χρόνια ζωής, και το debut.gr σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους συμπαίκτες του!

Τους κορυφαίους όσο αφορά τη Μπαρτσελόνα, και φυσικά σε σχέση με τη μεταξύ τους χημεία, και όχι με βάση τα προσωπικά τους κατορθώματα.

No 10: Νταβίδ Βίγια 

Αγώνες μαζί: 102

Μαζί κατέκτησαν 8 τίτλους! Και μπορεί η συνεργασία τους να ήταν μικρής διάρκειας ( Ο Βίγια έπαιξε στο “Καμπ Νοου” από το 2010 ως το 2013) ωστόσο υπήρχαν αγώνες στους οποίους η μεταξύ τους χημεία ήταν απίστευτη.

Ο Ισπανός φορ σκόραρε 14 φορές από ασίστ του Μέσι, ενώ “σέρβιρε” άλλες τόσες στον Αργεντίνο σταρ, που όπως έχει δηλώσει τον θεωρεί ως έναν εκ των κορυφάιων φορ όλων των εποχών.

Νο 9: Χαβιέρ Μασεράνο

Αγώνες μαζί: 298

Μόλις 2 αγώνες κάτω από τους 300 (!) αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στη Μπαρτσελόνα. Συνολικά, μαζί με τα της Εθνικής ομάδας, έχουν παίξει παρέα σε 413 παιχνίδια! Ο αριθμός των 19 τίτλων που πανηγύρισαν οι δύο συμπατριώτες μόνο τυχαίος δεν είναι.

Μπορεί ο Μασεράνο να αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός, ωστόσο ήταν και οι δύο τους σημείο αναφοράς στο γήπεδο: ο “στρατηγός” της άμυνας και ο “μπροστάρης” της επίθεσης! Σίγουρα ένα από τα πιο αγαπητά “δίδυμα” της καριέρας του Μέσι.

Νο 8: Ροναλντίνιο

Αγώνες μαζί: 80

Ο άνθρωπος που ξεχώρισε το ταλέντο του. Ο συμπαίκτης που ήταν πλάι του στα πρώτα του βήματα. Ο σταρ που του έδωσε “τη βοήθεια” για να αναδείξει τις αρετές του. Ο λόγος φυσικά για τον μεγάλο Ροναλντίνιο, που μαζί με τον -μικρό τότε- Μέσι πανηγύρισε 5 τίτλους και αρκετά γκολ.

Ήταν εκείνος που του έδωσε την ασίστ για το πρώτο από τα….699 γκολ καριέρας! Ήταν αυτός που του έδειξε το δρόμο, ώστε μετά τη φυγή του, να γίνει ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας. Να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο Βραζιλιάνος μάγος. Και ο Λίο τα καταφέρνει περίφημα..

Νο 7: Ζόρντι Άλμπα

Αγώνες μαζί: 292 (μέχρι σήμερα)

Μέχρι τη φυγή του Νεϊμάρ, η σχέση τους δεν ήταν τόσο “στενή”, όσο τα τελευταία 3 χρόνια. Στο σήμερα όμως, οι δύο τους συνεργάζονται με…”κλειστά μάτια”! Μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, Μέσι και Άλμπα έχουν σηκώσει μαζί 15 τίτλους, οι οποίοι πιθανότατα θα αυξηθούν!

Η διαγώνια μπαλιά του Μέσι, ακολουθούμενη από το “σπάσιμο” του Άλμπα στο πέναλτι είναι ενδεικτικό της αγωνιστικής συνεργασίας τους αλλά και του συγχρονισμού τους! Ο Ισπανός πλάγιος μπακ είναι πλέον ένα από τα βασικά “στηρίγματα” του Λέο, στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης!

Νο 6: Νεϊμάρ

Αγώνες μαζί: 161

Ξεκίνησαν ως ένα τρομερό δίδυμο, το οποίο απογειώθηκε με τον ερχομό του Λουίς Σουάρες. Κατέκτησαν μαζί τα πάντα, έκαναν τον κόσμο να παραμιλά με τη συνεργασία τους! Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ είχαν μαζί 9 τίτλους, και 56 γκολ στα οποία συμμετείχαν αποκλειστικά οι 2 τους!

Ορισμένες φορές, αρκούσε απλώς ένα βλέμμα, για να συνεννοηθούν. Στη συνέχεια; Ακολουθούσε…πάρτι! Ο Μέσι βοήθησε τον Νεϊμάρ να αναδειχθεί, και όπως δείχνουν τα πράγματα, τώρα αποζητά την ανταπόδοση από τον Βραζιλιάνο. Κάτι που θαρρώ όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα ήθελαν. Το να σμίξουν ξανά αυτοί οι δύο παικταράδες..

Νο 5: Τσάβι

Αγώνες μαζί: 399

Μονάχα 3 παίκτες έχουν περισσότερα παιχνίδια στο πλάι του Μέσι. Ο τέταρτος της λίστας, είναι ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο πρώην χαφ και υποψήφιος -πλέον- προπονητής της “Μπάρσα” ήταν ο πρώτος που “έψαχνε” το Μέσι, σε κάθε χτίσιμο επίθεσης της ομάδας. Μαζί κατέκτησαν 26 τρόπαια, μα έδωσαν στον κόσμο πληθώρα όμορφων στιγμών.

Η συνεργασία τους στο χορτάρι ήταν απολαυστική, με τον -τότε- κεντρικό μέσο να πασάρει και τον Μέσι να εκτελεί. Στο σήμερα, δεν αποκλείεται να δούμε νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με τη μορφή παίκτη-προπονητή. Και ποιος δεν ανυπομονεί για κάτι τέτοιο;!

Νο 4: Σέρχιο Μπουσκέτς

Αγώνες μαζί: 516 (μέχρι σήμερα)

Από μόνος του ο αριθμός των αγώνων που έχουν παίξει μαζί λέει πολλά. Λιονέλ Μέσι και Μπουσκέτς τα έχουν κάνει όλα, τα έχουν “πάρει” όλα! Όταν λέμε όλα, μιλάμε για 31 τίτλους!! Νούμερο τρομερό. Η σύνδεσή τους; Κάτι παραπάνω από εκπληκτική, ακόμα και σήμερα, που είναι και οι δύο σε….”μεγάλη” ηλικία.

Ο Μπουσκέτς ήταν πάντα εκείνος που έψαχνε τον Μέσι στον άξονα, με κάθετες μπαλιές και διαφόρων ειδών “περάσματα”. Ήταν και είναι το καθήκον του να “κλέβει” τη μπάλα, και αμέσως να ψάξει ώστε να τη μεταβιβάσει στον “Πούλγκα”. Και εν έτει 2020, με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει, αυτή η συνεργασία αποδίδει…

Νο 3: Λουίς Σουάρες

Αγώνες μαζί: 249

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να αγωνίζεσαι πλάι στον κολλητό σου! Αυτό το ξέρουν καλά -και το επιβεβαιώνουν συνεχώς- Μέσι και Λουίς Σουάρες! Οι δυό τους έχουν περάσει αμέτρητες στιγμές, χαρούμενες και δυσάρεστες. Από τη συνύπαρξη με τον Νεϊμάρ στο…”εξωγήινο” MSN, μέχρι και το σήμερα που ουσιαστικά κάνουν οι 2 τους όλη τη δουλειά στο σκοράρισμα.

Από την ημέρα της άφιξής του στη Βαρκελώνη, ο Σουάρες πήρε θέση δίπλα στον Μέσι. Και ποτέ δεν κοίταξε πίσω. Αντίθετα, συνεχώς κοιτούν μαζί μπροστά. Κατέκτησαν -μέχρι στιγμής-  13 τρόπαια.  Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου. Και σίγουρα έχουν ακόμη να μας δώσουν όμορφες στιγμές..

Νο 2: Αντρές Ινιέστα

Αγώνες μαζί: 489

Λίγο κάτω από 500 ματς μαζί, Μέσι και Ινιέστα κατόρθωσαν να κατακτήσουν παρέα 33 τρόπαια! Φυσικά, είναι το δίδυμο με τις περισσότερες κατακτήσεις. Ένα δίδυμο που στα 14 χρόνια κοινής παρουσίας μας έδωσε τρομερές στιγμές.

Είχαν μια “τηλεπαθητική συνεργασία”. Ο Ινιέστα ήταν εκείνος που αναλάμβανε να περάσει τη μπάλα για τον Μέσι, αλλά πολλές φορές οι ρόλοι αντιστρέφονταν. Το αποτέλεσμα; Μαγικό. Αυτόματο. Και πάνω από όλα, όμορφο! Όμορφο όπως και η στιγμή που ο “Δον Αντρές” παρέδωσε στο Μέσι την αρχηγία της ομάδας, σε ένα συγκινητικό αντίο…

Νο 1: Ντάνι Άλβες

Αγώνες μαζί: 349

Μια συνεργασία που έμεινε στην ιστορία! Μια συνεργασία που “τους έδωσε” 23 τίτλους! Μια συνεργασία που στα μάτια κορυφαίων αναλυτών ποδοσφαίρου είναι από τις καλύτερες που υπήρξαν ποτέ! Σκεφτείτε μόνο πως μονάχα στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Άλβες έχει δώσει 26 ασίστ στον Μέσι!

Η κοινή τους παρουσία στη δεξιά πλευρά της ομάδας, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της κοινής τους θητείας, ήταν ο βασικός λόγος ανάπτυξης αυτής της τρομερής σχέσης. Οι δυό τους βρίσκονταν…”στον αυτόματο”. Πραγματικά, άξιζε κανείς να βλέπει παιχνίδια της ομάδας και να παρατηρεί μόνο τις κινήσεις τους. Ένα “ντουέτο” που λείπει από το ποδόσφαιρο του σήμερα, έχει αφήσει όμως μεγάλη παρακαταθήκη στην ιστορία του αθλήματος!

ΥΓ: Ποτέ δεν θα ξεχάσω το ζέσταμα που έκαναν στο “Καμπ Νόου”. Ήταν ο πρώτος αγώνας της Μπαρτσελόνα που είδα από κοντά, το Μάρτιο του 2014 κόντρα στην Οσασούνα (7-0)! Μόνο και μόνο από την προθέρμανση, αντιλήφθηκα πως αυτό που θα ακολουθούσε ήταν ένα ποδοσφαιρικό μάθημα. Όπως και αποδείχθηκε…