Το Debut.gr αφιερώνει λίγο χρόνο στην οικογένεια Μαλντίνι και τη παράδοση που συνεχίζει να υπάρχει στη Μίλαν.

Το επίθετο Μαλντίνι είχε, έχει και όπως όλα δείχνουν θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδία των Ροσονέρι. 3 γενιές Μαλντίνι έχουν φορέσει τη φανέλα της Μίλαν κάτι που αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ο βενιαμίν της οικογένειας, Ντάνιελ έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα της Μίλαν με τη Βερόνα (2/2/2020). Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν 1-1 αλλά πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι οπαδοί μετά από 11 χρόνια είδαν πάλι στο πίσω μέρος της φανέλας να αναγράφεται το επίθετο Μαλντίνι.  Όπως με τον Τσέζαρε και όπως με τον Πάολο.

Τσέζαρε Μαλντίνι

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν για 12 χρόνια (1954-1966) ενώ αγωνίστηκε συνολικά 387 παιχνίδια . Πέτυχε μόλις 3 γκολ αλλά οι φίλαθλοι θα τον θυμούνται καθώς έγινε ο πρώτος αρχηγός της Μίλαν που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όταν σταμάτησε την ενεργό δράση, έγινε προπονητής και στη Μίλαν σε δύο δόσεις. Η πρώτη από το 1970 έως το 1974 και μετά το 2001. Τελευταίος σταθμός στη προπονητική του διαδρομή ήταν η εθνική ομάδα της Παραγουάης. Απεβίωσε το 2016 σε ηλικία 84 ετών.

Πάολο Μαλντίνι

Ο Πάολο Μαλντίνι αποτελεί τον ζωντανό θρύλο της Μίλαν. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών όλων των εποχών με τη φανέλα  των Ροσονέρι καθώς έχει στο ενεργητικό 901 συμμετοχές! Αγωνίστηκε 24 χρόνια με φανέλα που αγάπησε και αγαπήθηκε όπως ο ίδιος λέει χωρίς να φύγει για άλλη ομάδα. Κατέκτησε με τη Μίλαν 7 πρωταθλήματα και 5 Champions League μεταξύ άλλων ενώ σκόραρε 33 φορές. Συγκαταλέγεται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς- αν όχι ο καλύτερος- της γενιάς του και γενικά ως ένας από τους καλύτερους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σταμάτησε από την ενεργό δράση το 2009 ενώ τώρα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της Μίλαν.

Ντάνιελ Μαλντίνι

Ο νεότερος της οικογένειας Μαλντίνι. Όταν έχεις τον παππού και τον πατέρα σου που έχουν υπάρξει θρύλοι της Μίλαν, τότε το μέλλον σου είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Όμως στο τελευταίο κλαδί του γενεαλογικού δέντρου των Μαλντίνι υπάρχει μια διαφορά. Ενώ Τσέζαρε και Πάολο υπήρξαν αμυντικοί, ο Ντάνιελ απέκλινε και έγινε επιθετικός. Ο Ντάνιελ έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών ενώ ο πατέρας του είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών! Μέχρι να καθιερωθεί στη πρώτη ομάδα, αποτελεί βασικό στέλεχος και αρχηγό των μικρότερων ομάδων των Ροσονέρι.

Πολλές φορές λένε πως το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Η ρήση αυτή επιβεβαιώνεται στη περίπτωση των Μαλντίνι αφού και ο βενιαμίν Ντάνιελ πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη πρώτη ομάδα της Μίλαν. Η παράδοση συνεχίζεται αλλά πρέπει να δούμε αν ο νεότερος της οικογενείας θα παραμείνει στη Μίλαν σε μια εποχή που τα παχυλά συμβόλαια και οι μάνατζερ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τον ρομαντισμό των παλαιότερων χρόνων. Ας δούμε επιτέλους και έναν Μαλντίνι να βάζει γκολ..