Για να κάνεις την έκπληξη στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.. πρέπει πάνω από όλα να έχεις ψυχή. Σας παρουσιάζουμε τρεις ομάδες.. εκπλήξεις της περασμένης δεκαετίας!

Αθλητισμός… σημαίνει έκπληξη και εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις ομάδες που έκαναν το ακατόρθωτο! Ποιες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ κατάφεραν να μπουν σφήνα ανάμεσα στις “μεγάλες” την δεκαετία που μας πέρασε;

ΛΕΣΤΕΡ: 2015-2016

Τι να πει κανείς για το κατόρθωμα, ή μάλλον το μυθικό αυτό κατόρθωμα που πραγματοποίησε η Λέστερ το 2016 στην Πρέμιερ Λιγκ! Ναι, είναι κάτι που θεωρείται ίσως και ως η μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Ένα παραμύθι που όλοι μας θα το θυμόμαστε για αυτό το υπέροχο τέλος που είχε.

Η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρ ξεκίνησε την σεζόν για να μείνει στην κατηγορία, αυτός ήταν ο στόχος της, ή έτσι έλεγαν τουλάχιστον.

Καθώς περνούσαν οι αγωνιστικές όμως.. οι αλεπούδες έμεναν στις πρώτες θέσεις. Πριν καλά καλά το καταλάβουν και οι ίδιοι είχαν εδραιωθεί στην κορυφή. Ο Ρανιέρι όμως κράταγε χαμηλά την.. μπάλα και δεν του περνούσε καν από το μυαλό η λέξη.. πρωτάθλημα και τίτλος.

Όμως η παρέα του Βάρντι, του Μαχρέζ, του Καντέ και των άλλων μαχητών της Λέστερ.. κατάφερε και το έφτασε μέχρι το τέλος. Ήταν 3 Μαϊου του 2016, όταν το 2-2 στο Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στις Τότεναμ και Τσέλσι, έδινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Λέστερ.

Το τι… ακολούθησε είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Παραδεχτείτε το, όλοι θέλουμε να βλέπουμε πιο συχνά… μια Λέστερ!

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 2011-2012:

Η Νιούκαστλ είναι μια ιστορική ομάδα της Αγγλίας, η οποία όμως έχει να δει.. αρκετά χρόνια τίτλο. Παρ’όλα αυτά καταφέρνει να βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια, πριν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Την σεζόν 2010-2011 η Νιούκαστλ κατάφερε και γλίτωσε τον υποβιβασμό. Έτσι στόχος της και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν δεν ήταν άλλη από το.. να σώσει την κατηγορία και να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο… παρέμεινε αήττητη στις πρώτες 11 αναμετρήσεις, κάτι που.. την έκαναν να ονειρεύεται… Ευρώπη και τα κατάφερε!

Με τον Άλαν Πάρντιου στο τιμόνι της ομάδας η Νιούκαστλ έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της. Με τους Ντεμπά Μπα, Παπίς Σισέ και Μπεν Αρφά.. να κάνουν μαγικά, οι «καρακάξες» κατάφεραν εν τέλει να τερματίσουν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας εκτός πεντάδας ομάδες όπως η Τσέλσι και η Λίβερπουλ!

Σαουθάμπτον 2015-2016

Η Σαουθάμπτον είναι μια ομάδα… παραδοσιακή θα μπορούσαμε να πούμε. Οι «άγιοι» όπως είναι το παρατσούκλι τους έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνουν μια ομάδα… Πρέμιερ Λιγκ. Από το 2012 και μετά μάλιστα έχει εδραιωθεί στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης.

Ωστόσο, το 2015-2016, η Σαουθάμπτον έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της. Ο Ρόναλντ Κόουμαν ήξερε πως έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό για να κάνει την έκπληξη και τα κατάφερε μια χαρά. Με ποδοσφαιριστές όπως οι Φαν Ντάικ, Τάντιτς, Μανέ και Πελέ οι «άγιοι» δεν άργησαν να δείξουν σε όλους πως είναι έτοιμοι για την υπέρβαση.

Ο Τάντιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ, ενώ κράτησε ανέπαφη της εστία της σε 12 αναμετρήσεις!

Το τέλος της σεζόν την βρήκε στην έκτη θέση παίρνοντας το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ την επόμενης σεζόν.