Το Debut.gr θυμάται τις δύο χειρότερες επιλογές στα ντραφτ των Μπλέιζερς που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία του ΝΒΑ

Οι Μπλέιζερς ακόμη και σήμερα μνημονεύονται για δύο επιλογές στα ντραφτ που θα άλλαζαν την ιστορία. Όχι μόνο της ομάδας από το Πόρτλαντ αλλά και ολόκληρης της Λίγκας. Οι ομάδες τα τελευταία χρόνια χάνουν επιτηδευμένα παιχνίδια για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στις υψηλές θέσεις του ντραφτ. Εκεί λίγο το καλό scouting report, λίγο οι επιδόσεις του αθλητή και ο παράγοντας της τύχης θα οδηγήσουν στην επιλογή ενός αθλητή. Σε αυτό το πλαίσιο της τύχης και των λανθασμένων επιλογών, οι Μπλέιζερς έχουν τα ηνία.

1) Sam Bowie

Το 1984 οι Μπλέιζερς βρέθηκαν στο νούμερο 2 του ντραφτ. Επέλεξαν τον center Sam Bowie ενώ στο νούμερο 1 οι Ρόκετς είχαν επιλέξει τον Hakeem Olajuwon. Οι αριθμοί του Bowie για τις 10 σεζόν που αγωνίστηκε και τους πολλούς τραυματισμούς που παρουσίασε είναι συμπαθητικοί. 10,7 πόντοι και 7.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι δεν είναι άσχημα αλλά πάντα θα συνοδεύεται με τη φράση “draft bust”. Και αυτό για τον παίχτη που επιλέχθηκε αμέσως μετά στην τρίτη επιλογή, τον Μichael Jordan. Οι Μπλέιζερς είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ίσως τον καλύτερο παίχτη που θα περάσει ποτέ από το άθλημα ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν είχαν σκεφτεί καν να επιλέξουν τον air Jordan. Ήταν ανάμεσα στον Hakeem και τον Bowie αλλά στο στρίψιμο της δεκάρας, όπως γινόταν τότε η επιλογή του πρώτου και του δεύτερου draft pick, οι Ρόκετς ήταν οι τυχεροί. Για την ιστορία αυτή τη χρονιά οι Μπλέιζερς παρέλειψαν και τον John Stockton και τον Charles Barkley.

2) Greg Oden

Η δεύτερη και πιο πρόσφατη άτυχη επιλογή είναι ο Greg Oden. Το 2007 οι Μπλέιζερς στο νούμερο 1 επέλεξαν τον θηριώδη center από το Ohio State.  Οι τραυματισμοί όμως στο γόνατο δεν του επέτρεψαν να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ καθώς ούτε η πρώτη του χρονιά ως rookie δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας ενός προβλήματος στο γόνατο. Συνολικά αγωνίστηκε σε μόλις 82 αγώνες στα πέντε χρόνια παρουσίας του στο Πόρτλαντ. Η επιλογή του Oden ήταν μεν σωστή καθώς ένας ψηλός 2.13 θα μπορούσε να κολλήσει άψογα δίπλα στους Brandon Roy και LaMarcus Aldridge αλλά εκ του αποτελέσματος ανήκει στη κατηγορία του draft bust. Ο λόγος είναι ο Kevin Durant που επιλέχθηκε μετά τον Oden από τους τότε SuperSonics.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν στιγματίσει τους Μπλέιζερς. Δε μπορούμε να φανταστούμε πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία αν έστω σε μία από τις δύο φορές έκαναν μια διαφορετική επιλογή. Το μόνο σίγουρο είναι πως Πόρτλαντ και ντραφτ δεν πάνε μαζί..