Ο Ντάιερ όρμηξε στην κερκίδα για να χαστουκίσει τον ρατσισμό όχι τον φίλαθλο.

Τα φαινόμενα του ρατσισμού στα γήπεδα παγκοσμίως ολοένα και πληθαίνουν, με τελευταίο αυτό που δέχτηκε ο αδερφός του Έρικ Ντάιερ. Μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό της Τότεναμ στη φάση των «16» του Κυπέλλου από την Νόριτς, ένας φίλαθλος επιτέθηκε φραστικά στον αδερφό του 26χρονου μέσου. Τότε, ο Ντάιερ δεν άφησε έτσι το περιστατικό και όρμησε στην κερκίδα, με αποτέλεσμα να μοιράσει ένα μήνυμα σε όλους.

Πως μεταφράζεται αυτή η κίνηση

Το εν λόγω περιστατικό δεν έγινε γιατί ο άσος της Τότεναμ ήθελε να ξεσπάσει μετά τον αποκλεισμό. Ο  Άγγλος χαφ έδωσε μία απάντηση στον ρατσισμό. Προφανώς και ο Ντάιερ δεν σκέφτηκε το ποιος είναι, αλλά ούτε και τους περιορισμούς που του επιβάλλει η θέση του.Έκανε απλά το αυτονόητο και η ενέργειά του είχε ως σκοπό την εξάλειψη του ρατσισμού. Σε κάθε πλευρά του πλανήτη, αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει το μήνυμα και το έναυσμα για να «πεθάνει» αυτό το φαινόμενο. Ο μέσος των «σπιρουνιών» δεν χρησιμοποίησε οποιαδήποτε μορφή βίας και κάπως έτσι κέρδισε την δική του… μάχη. 

Αυτήν την ενέργεια υποστήριξε και ο προπονητής της Τότεναμ, Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ανέφερε πως καταλαβαίνει τον τρόπο που αντέδρασε ο Ντάιερ. Παράλληλα συμπλήρωσε πως αν ήταν στο χέρι του, δεν θα ήθελε να τιμωρηθεί ο παίκτης του από την ομάδα.

Ο Ντάιερ έδωσε ένα μάθημα ζωής

Συχνά, σε αρκετούς αγώνες, οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι είναι συνηθισμένο στην χώρα μας δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που πρέπει να βρίσκει χώρο στον αθλητισμό. Ο Ντάιερ έδωσε ένα μάθημα ζωής, το οποίο (δυστυχώς) δεν παραδίδεται στα σχολεία.

Ο πόλεμος ενάντια στον ρατσισμό είναι μεγάλος και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Πολλές φορές, αυτό το φαινόμενο μπορεί να αποβεί μοιραίο, η να σημαδέψει μία ολόκληρη ζωή. Ωστόσο, μαχητές όπως ο Ντάιερ μπορούν να γίνουν «σημαίες» στην καμπάνια ενάντια σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν στην ζωή.