Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βαδίζει μετά από καιρό σε... φωτεινά μονοπάτια, μετά και την μαζική αλλαγή στο ρόστερ!

Η Εθνική Ελλάδας… σκόρπισε αισιοδοξία και ελπίδα στους Έλληνες φιλάθλους μετά από αρκετούς μήνες… εσωστρέφειας!

Σε κάθε χώρα η Εθνική ομάδα αποτελεί την ραχοκοκαλιά του ποδοσφαίρου. Από την εθνική μπορεί να δει κανείς και το επίπεδο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της κάθε χώρας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η Ελλάδα δεν είναι από αυτές τις… εξαιρέσεις. Τα τελευταία χρόνια η επίσημη αγαπημένη μας έχει στεναχωρήσει πολλάκις, μένοντας εκτός μεγάλης διοργάνωσης για τρίτη σερί φορά. Αυτό δεν έχει ηχήσει με τον καλύτερο τρόπο σε όλους όσους την ακολουθούν πιστά.

Έπρεπε να περάσουν αρκετά μη φυσιολογικά αποτελέσματα προκειμένου να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας. Η.. κακή σχέση και τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Άγγελο Ανασταδιάδη, έδωσαν το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Φαντ Σιπ ανέλαβε αυτό το δύσκολο ρόλο. Έθεσε εκτός ρόστερ σπουδαία ονόματα, δίνοντας ευκαιρία σε παιδιά που έχουν… ταλέντο, δίψα και θέλουν να υπηρετήσουν με υπερηφάνεια το εθνόσημο. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν στις τελευταίες αναμετρήσεις…

Από Ολλανδία… στην Ελλάδα θέλουν να γράψουν ιστορία

Ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να καλέσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα. Οι Χατζιδιάκος και Παυλίδης έδειξαν με το καλημέρα πως… είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία και το έπραξαν με το καλύτερο τρόπο. Έτσι εξέθεσαν όσους τους είχαν στο… περιθώριο, προκειμένου να δίνουν το παρών στην εθνική μας οι… βετεράνοι.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πως οι “παλιοί” έφταιγαν για όλα, ωστόσο η αναγέννηση θα έρθει μόνο από μεγάλες αλλαγές.

Τα next big things… που κάνουν θραύση και στο εγχώριο πρωτάθλημα

Ο Φαντ Σιπ αποφάσισε να καλέσει και αρκετούς παίκτες που κάνουν εξαιρετική πορεία στην Σούπερ Λιγκ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο Μαυρίας, ο Γαλανόπουλος και ο Λημνίος, είναι μερικοί από αυτούς που θα κουβαλήσουν το αφόρητο βάρος της φανέλας τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη ακολουθούν και μερικοί άλλοι που θεωρείται δεδομένο πως θα πάρουν συμμετοχές, όπως οι Χατζηγιοβάννης, Λάμπρου και Μπουζούκης.