Ο Ρούντι Γκομπέρ αστειεύτηκε με τον κοωνοϊό και το Debut.gr σχολιάζει τον «επαγγελματισμό» του.

Αίτιο ο Covid-19 αλλά αφορμή ο Ρούντι Γκομπέρ. Το NBA σώπασε προς απογοήτευση όλων των οπαδών του τα ξημερώματα της Πέμπτης που μας πέρασε. Ο νέος ιός χτύπησε και την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά ή και επ’ αόριστο, (κανείς δεν γνωρίζει) η δράση της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη.

Ο center των Jazz αποτέλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα παίκτη NBA από τον Ιό. Ωστόσο αίσθηση προκαλούν περισσότερο οι δηλώσεις και ο τρόπος συμπεριφοράς του παίκτη. Για την ακρίβεια το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Στην τελευταία συνέντευξη τύπου των Jazz ο Γάλλος αστειευόμενος με ερώτηση των δημοσιογράφων περί κορωνοϊού έπιασε όλα τα μικρόφωνα της συνέντευξης τύπου και έκανε κινήσεις ότι μεταδίδει τον ιό. Αποτέλεσμα; Πρέπει όντως να μετέδωσε τον ιό.

Το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γκομπέρ

Ο Ρούντι Γκομπέρ λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις διαγνώστηκε με κορονοϊό. Λεπτομέρειες λένε ότι είχε αγκαλιάσει και όλους τους συμπαίκτες του και έπιασε όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα πριν την περιβόητη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του αστείου. Αποτέλεσμα να κολλήσει πιθανότατα και τον συμπαίκτη του Ντονοβάν Μιτσέλ, τον παίκτη super-star των Utah Jazz. Ο Αμερικανός αποτέλεσε τον δεύτερο παίκτη του NBA που έπεσε θύμα του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα να γίνει viral το σκηνικό, αλλά και το πιο σημαντικό να αποτελέσει την αφορμή να μπει τέλος στο πρωτάθλημα του NBA(άγνωστο μέχρι πότε ή αν και θα δοθεί συνέχεια). Καλό είναι κύριε Γκομπέρ όταν είστε ένα δημόσιο πρόσωπο αυτούς του βεληνεκούς να προσέχεται τα αστεία σας. Και αυτό γιατί εκφέρεται δημόσιο λόγο που μπορεί να επηρεάσει αρκετό κόσμο. Ειδικά για ένα θέμα που μετρά ήδη πάνω 4.700 θύματα. Ο Γάλλος ψηλός και ο κάθε παίκτης με απήχηση να αναρωτηθεί τον ρόλο του ως πρόσωπο διαμόρφωσης δημόσιας γνώμης. Από την άλλη θα πρέπει στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός όσο αφορά θέματα προσωπικής υγιεινής καθώς το δεύτερο θύμα στην Λίγκα παρουσιάστηκε στην ομάδα του.

Προφανώς και δεν υποστηρίζουμε την άποψη ότι αν ο Ρούντι Γκομπέρ δεν είχε διαγνωστεί με τον ιό δεν θα είχε σταματήσει η Λίγκα, ούτε θα είχε μεταδώσει στον Ντονοβάν Μιτσέλ. Ωστόσο κατακρίνουμε την στάση απέναντι στο θέμα και τα αστεία του, που στο τέλος μόνο αστεία δεν αποδείχθηκαν. Αναμένουμε να δούμε για πόσο θα μας λείψει το NBA και πότε θα επιστρέψει.