Σε ένα γενικότερα τεταμένο κλίμα λόγω κορονοϊού, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αγγλική Wolves, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. To debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ

Α’ Ημίχρονο: Από νωρίς με παίκτη λιγότερο

Χωρίς τη δύναμη του κόσμου του και με τον Σεμέδο να αποβάλλεται μόλις στο 28ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν λιοντάρι. Μπορεί απέναντι του να είχε μία από τις πιο δυνατές και ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης αλλά απέδειξε και με το παραπάνω πως δεν είναι χθεσινός. Με σωστό πλάνο και ελκυστικό ποδόσφαιρο πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι η ισοπαλία.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολλή δυνατά στο παιχνίδι, πίεζαν κάθε μπάλα και με 77% κατοχή είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Όλο αυτό το διάστημα η Wolves περίμενε στο δικό της μισό και έψαχνε τη κατάλληλη στιγμή για να αντεπιτεθεί. Όμως, η αποβολή του Σεμέδο άλλαξε τα πλάνα και των δυο ομάδων και πλέον αρχίζαμε να βλέπουμε άλλο ματς.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που περίμεναν με στόχο να κρατήσουν το μηδέν. Η Wolves πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε την εστία του Σα. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 0-0.

Β’ Ημίχρονο: Σκόραρε ο Ελ Αραμπί, Το έσωσε με τύχη η Wolves

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ήταν ξανά κυρίαρχος. Παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο έδειχνε να είναι το αφεντικό του ματς, μην αφήνοντας την Wolves να κάνει το παιχνίδι της. Στο 54ο λεπτό ήρθε και η επιβεβαίωση αυτής της ανωτερότητας. Ο Καμαρά είδε το «κόψιμο» του Γκιγιέρμε, ο Βραζιλιάνος πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ελ Αραμπί και ο μόνιμος σκόρερ του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Wolves θα αντιδρούσε. Δεν δημιουργούσε πολλές φάσεις αλλά έδειχνε διάθεση να επιτεθεί. Στο 59’ είχαν μία καλή στιγμή με τον Χιμένες αλλά ο Σα δήλωσε παρών. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 67. Από μακρινό σουτ του Νέτο, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Με το απρόσμενο αυτό γκολ στόχος πλέον του Ολυμπιακού ήταν να μην χάσει. Αυτό εξάλλου έδειξε και ο Μαρτίνς με τις αλλαγές του. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΣΧΟΛΙΟ

Mε αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο το κόσμο, το λιγότερο που μπορεί να συζητήσει κανείς είναι για το ποδόσφαιρο και την εξέλιξη ενός ματς. Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. «Παίρνεις μέρος σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση και έπειτα συνειδητοποιείς τι συμβαίνει στον κόσμο, με όλους αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους με την ζωή τους να έχει τεθεί σε κίνδυνο λόγω αυτή της κατάστασης που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν και εμείς είμαστε εδώ για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι; Είναι παράλογο».

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι ο Ολυμπιακός απέδειξε και σε αυτό το ματς πως έχει ανέβει ποδοσφαιρικά. Το να αντιμετωπίζεις μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League είναι από μόνο του άκρως δελεαστικό. Αυτό όμως που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός είναι αξιοθαύμαστο και φυσικά σημαντικό ρόλο έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η ομάδα του μπήκε σε άλλο ένα ματς, ανεξαιρέτου αντιπάλου, δυνατά και με στόχο μόνο τη νίκη. Δεν έλλειψαν όμως τα εύκολα λάθη (κυρίως του Μπουχαλάκη) που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν. Τα λάθη αυτά θα μπορούσαν να φανούν περισσότερο αν έλλειπε ο Γκιγιέρμε. Ο μέσος του Ολυμπιακού έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως MVP του ματς. Από κοντά και ο Καμαρά που έδωσε λύσεις και ο Σα που όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί. Φυσικά στη φάση του γκολ δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η Wolves από την άλλη έπαιξε το συνηθισμένο της παιχνίδι. Περίμενε τον Ολυμπιακό και τη κατάλληλη στιγμή θα χτυπούσε. Με αυτό το τρόπο εξάλλου κέρδισε την αποβολή του Σεμέδο. Η συγκεκριμένη αλλαγή ισορροπιών όμως σαν να μπέρδεψε λίγο την Αγγλική ομάδα διότι έπρεπε πλέον να αλλάξει το στυλ της σε πιο επιθετικό. Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό καθώς πολλά από τα όπλα της όπως ο Τραορέ δεν έπιασαν μέγιστη απόδοση. Κατάφερε όμως να σκοράρει έστω και με τη βοήθεια της τύχης και στο τέλος η ισοπαλία σίγουρα την αφήνει ικανοποιημένη.

Καταλήγοντας, ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι ευχαριστημένος από την εμφάνισή του όμως δεν είναι τόσο με το αποτέλεσμα. Ίσως αν η τύχη ήταν με το μέρος του τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Το 1-1 σε συνδυασμό με την εμφάνισή του του δίνουν πολλές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Στο χέρι του είναι γιατί φέτος έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέντο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (39′ Σισέ), Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης)
ΓΟΥΛΒΣ (Εσπίριτο Σάντο): Ρουί, Πατρίτσιο, Ντόχερτι (46′ Νέτο), Νέβες, Χιμένες, Μπολί, Κόντι, Ζότα, Σαϊς, Μουτίνιο (85′ Ντεντόκερ), Βινάγκρε (79′ Ποντένσε),  Τραορέ.