Όπως είχε τονίσει και σε δηλώσεις του ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή η Λίβερπουλ θα έχανε. Η προτελευταία Γουότφορντ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των «κόκκινων» και χάρη στα γκολ των Σαρ και Ντίνι επικράτησε με 3-0. Η επόμενη μέρα θα συνεχίσει να είναι μία ηλιόλουστη για την ομάδα του Μέρσεσαιντ ή αυτή η ήττα […]

Όπως είχε τονίσει και σε δηλώσεις του ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή η Λίβερπουλ θα έχανε. Η προτελευταία Γουότφορντ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των «κόκκινων» και χάρη στα γκολ των Σαρ και Ντίνι επικράτησε με 3-0. Η επόμενη μέρα θα συνεχίσει να είναι μία ηλιόλουστη για την ομάδα του Μέρσεσαιντ ή αυτή η ήττα θα είναι η αρχή της κατηφόρας;

Η χρονιά της Λίβερπουλ και τα χαστούκια

Είναι εντυπωσιακή η χρονιά που διανύει η ομάδα του Κλοπ. Το πρωτάθλημα ύστερα από 30χρόνια θα γυρίσει στο Λίβερπουλ και οι αριθμοί δείχνουν πως θα γίνει με μοναδικό τρόπο. Αυτό το γεγονός είναι τόσο μεγάλο που το να πραγματοποιηθεί χωρίς ήττα είναι απλά μία λεπτομέρεια. Το πρόβλημα είναι πως η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα, είναι προβληματική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League (το πρώτο παιχνίδι στην φάση των «16» τελείωσε με 1-0 υπέρ των Ισπανών).

Το δεύτερο χαστούκι ήρθε απρόσμενα και ήσυχα, από μία ομάδα που άδικα, λόγω της αγωνιστικής της εικόνας, βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Κλοπ ανέφερε πως ήταν η τέλεια στιγμή για να έρθει αυτό το… χαστούκι, καθώς έτσι η απόδοση των ποδοσφαιριστών του θα επανέλθει στο μέγιστο. Ο Γερμανός τεχνικός, θεωρεί πως αυτή η ήττα θα πεισμώσει τους αθλητές του και έτσι θα πιστέψουν στην πρόκριση επί της Ατλέτικο. Βέβαια, η εμφάνιση και ο αποκλεισμός από την Τσέλσι στο FA Cup, δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας. Πλέον, δεδομένου το ότι το πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένο, η Λίβερπουλ θα στρέψει την προσοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με στόχο να κάνει το back to back.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, στην οποία αναγράφεται το ότι οι «ρεντς» θα προβληματιστούν από τις τρεις ήττες και η απόδοσή τους θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο. Κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζουν πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι κάτι για το οποίο αδημονούν πολύ καιρό οι φίλοι της ομάδας. Ένας  αποκλεισμός, δεν θα δημιουργήσει τόσο άσχημες και κακές εντυπώσεις, καθώς το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί ο τίτλος του πρωταθλητή, είναι ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας. Από εκεί και πέρα, οι απαιτήσεις και οι στόχοι του συλλόγου, ολοένα και θα αυξάνονται. Έτσι, αυτό το χρονικό διάστημα, μπορεί να θεωρηθεί ως η βάση για την επόμενη σεζόν.

Προφανώς και αυτή η ήττα δεν κοστίζει τίποτα στην Λίβερπουλ, όπως και το γεγονός ότι σταμάτησε το αήττητο. Οι«κόκκινοι» είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επιστρέψουν στον θρόνο του πρωταθλητή, σημειώνοντας ίσως το πιο σημαντικό επίτευγμα στην σύγχρονη ιστορία τους. Τίποτα δεν έχει χαθεί, εκτός και αν χαθεί η «μπάλα», που τότε θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα γίνουν φανερά την επόμενη σεζόν.