Ένας κάκιστος Παναθηναϊκός, διασύρθηκε από την ανώτερη Τσσκα μέσα στο ΟΑΚΑ με 66-97 και έδειξε ότι υπάρχει βαθιά κρίση στην ομάδα.

Συνεχίζεται το πολύ κακό σερί του Παναθηναϊκού. Το ακόμα χειρότερο, είναι ότι εκτός από το σερί, συνεχίζεται και το πολύ κακό πρόσωπο της ομάδας. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν σηκώνει κεφάλι και η απόδοση των παικτών δείχνει ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Ο σίγουρος και έτοιμος για την μάχη της τετράδας Παναθηναϊκός, έχει μπλέξει για τα καλά και πλέον δεν είναι καθόλου απίθανο να χάσει ακόμα και το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ειδικά αν μπλεχτεί σε περίεργες – πολλαπλές ισοβαθμίες που να έχουν μέσα την Αρμάνι, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Κακός σχεδιασμός

Η ομάδα είναι πολύ κακοστημένη. Οι παίκτες δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε και το χειρότερο από όλα, είναι ότι δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους. Έχουν πάνω – κάτω τα ίδια προτερήματα και τις ίδιες αδυναμίες. Αυτό νομοτελειακά, οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε αδιέξοδο, αφού είναι απίθανο να καταφέρει ανατρέψει την εκάστοτε κατάσταση και να διορθώσει πράγματα από τον πάγκο. Εξάλλου, τα κοινά χαρακτηριστικά των παικτών του, τον μετατρέπει αυτομάτων σε έναν πολύ “ευκολοδιάβαστο” αντίπαλο.

Image result for panathinaikos cska 66-97

Τρομάζει το πρόβλημα την άμυνα

Ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να παίξει άμυνα. Οποιαδήποτε άμυνα. Είτε σετ, είτε πιεστική, είτε με αλλαγές, είτε ζώνη. Το πρόβλημα είναι τρομακτικό και το χειρότερο από όλα, είναι ότι ακόμα και να υπάρξει βελτίωση, στο σημείο της χρονιάς που είμαστε, η κατάσταση δεν σώνεται. Αν με μέσο όρο πεντάδας 2.05 τρώει 100 μέσα στην έδρα του, τότε καταλαβαίνετε ότι είναι σκούρα τα πράγματα.

Η ομάδα πάντως, δεν είναι τόσο κακή όσο εμφανίζεται τις τελευταίες αγωνιστικές. Κάπου είναι και το θέμα της ψυχολογίας που παίζει ρόλο. Παίκτες και προπονητής, θα πρέπει να γυρίσουν το διακόπτη, πριν να είναι πολύ αργά.