Αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης ο Γουέιν Ρούνεϊ με όλα τα φώτα να πέφτουν πάνω του.

Συγκινητικές στιγμές πρόκειται να λάβουν μέρος το βράδυ της Πέμπτης στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Αυτό, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει το Αγγλικό ποδόσφαιρο παίζει – αυτή τη φορά ως αντίπαλος – με την ομάδα που τον ανέδειξε.  Ο Γουείν Ρούνεϊ, ανήκει στους ελάχιστους της γενιάς του που δεν έχει «κρεμάσει» ακόμα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

                                                       Ρούνεϊ σημαίνει Γιουνάιτεντ

ρούνεϊ

Ακούγεται κάπως «ξένο» το ότι ο Ρούνεϊ δεν θα φοράει σήμερα τα αγαπημένα του κόκκινα. Τόσο εμείς, όσο κυρίως οι πρεσβύτεροι γνωρίζουν καλά την σημασία του επικείμενου αγώνα. Όχι κυρίως για τον αγωνιστικό σκέλος, καθώς η Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για την επόμενη φάση του FA CUP σε σχέση με την Ντέρμπι Κάουντι, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, αλλά για την επανένωση του Wazza με τους «μπέμπηδες», έστω και σαν αντίπαλος.

Ο Γούειν Ρούνεϊ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει πετύχει 253 γκολ σε 559 παιχνίδια. Αγωνίστηκε από το 2004 έως και το 2017! Με την φανέλα της Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει κυριολεκτικά κάθε πιθανό τίτλο. Μετά την φυγή του το 2017, αγωνίστηκε σε Έβερτον και Σικάγο για να επιστρέψει στο μεγάλο νησί το 2019 ως προπονητής-παίκτης στην Ντέρμπι Κάουντι. Μετά την φυγή του, έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές ως αντίπαλος της Γιουνάιτεντ με την φανέλα της Έβερτον, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο πρόπονητης της Μάντσεστερ Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τόνισε πως:

«Έδωσε πραγματικά το είναι του όσο ήταν στην ομάδα και όλοι εκτιμάμε το έργο του.Ο Γούειν θα δείξει τι μπορεί να κάνει ακόμα και στα 34 του, είναι παλιά “καραβάνα”. Πρέπει να τον προσέξουμε πολύ. Δεν πρέπει να βρει καθόλου χώρο έξω από την περιοχή μας. Ξέρουμε ότι ακόμα και με λίγο χώρο, μπορεί να μας προκαλέσει ζημιά. Είμαστε χαρούμενοι που θα βρεθούμε ξανά, έστω και σαν αντίπαλοι».