Μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο του σερί και μπαίνει στα Playoffs ως το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα

Στον απόηχο των θριάμβων σε Τούμπα και Έμιρειτς, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον προτελευταίο της βαθμολογίας Παναιτωλικό, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, όμως πήραν το πολύτιμο τρίποντο που αύξησε τη διαφορά στους 7 πόντους από τον ΠΑΟΚ, που σκόνταψε στα Πηγάδια.

το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, κάνοντας μόλις 4 αλλαγές από την εντεκάδα της Πέμπτης με την Άρσεναλ. Πάντως, οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν κάπως άδειοι, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί για την άμυνα του Παναιτωλικού.  Η πιο αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν κάποια ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, αλλά ο τραυματισμός του Σα στο κεφάλι, έπειτα από δυνατή σύγκρουση με τον Μουνιέ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έμεινε αρκετά λεπτά κάτω, με το Καραισκάκη να παγώνει. Πάντως, ο Σα συνέχισε κανονικά το ματς και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Ελ Αραμπί, όμως μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρτίνς προχώρησε γρήγορα στην πρώτη του αλλαγή. Ο Βαλμπουενά πέρασε στη θέση του Ρατζέλοβιτς και ως συνήθως, ξελάσπωσε την ομάδα του. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Γάλλος έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να φέρει πάντως σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο γκολ.

Στο 72ο λεπτό ο Παναιτωλικός έφτασε απειλητικά στα καρέ των ερυθρολεύκων, όμως ο Σισέ ήταν εκεί για να κοντράρει το σουτ του Ντάουντα. Στο 73′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Χασάν, ενώ στο 78 το σουτ του τελευταίου απέκρουσε δύσκολα ο Φερνάντες. Οι ερυθρόλευκοι έσβησαν το ματς και όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα είναι και το τελικό σκορ. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Βαλμπουενά πήρε τη μπάλα από δεξιά, πάσαρε στο Μπουχαλάκη και εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το κλίμα στο Καραΐσκάκη ήταν πανηγυρικό, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τραγουδά για το πρωτάθλημα που φαίνεται πως πλησιάζει στον Πειραιά, έπειτα από 3 χρόνια!

MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Μασούρας

Κίτρινες κάρτες : Mπα, Σισέ – Μουνιέ, Γκόμες, Γκαρσία, Μαλής, Μαρσιάλ

Ολυμπιακός : Σα, Γκασπάρ, Μπα(67′ Σισέ), Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ρατζέλοβιτς (55′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Χασάν, Αραμπί

Παναιτωλικός :  Κνετ (46′ Φερνάντες), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλής, Σίεστεντ, Ντάλσιο, Ταχάρ(75′ Μπιάι), Μουνιέ, Άλβαρες, Ντίας, Ντάουντα.