Στο μικροσκόπιο του debut.gr μπαίνει ο Κώστας Τσιμίκας, ένας νέος παίκτς που όμως είναι βγαλμένος από το παρελθόν του Ολυμπιακού.

O Ολυμπιακός από χθες πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση στους 16 του Europa League. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν κατάθεση ψυχής στην Αγγλία, απέκλεισαν την Άρσεναλ και ζουν ένα τρελό Ευρωπαϊκό όνειρο. Αυτό το όνειρο όμως θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτό είναι Κώστας Τσιμίκας.

Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού αποδεικνύει καθημερινά πως όχι ανέβει «ποδοσφαιρικά σκαλοπάτια» και σαφέστατα τον περιμένει μία μεγάλη καριέρα. Ο Τσιμίκας δεν είναι ένας απλός παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Τσιμίκας είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ερυθρόλευκων. Ένας παίκτης που αποτελεί παράδειγμα μέσα στο γήπεδο, που παλεύει για κάθε μπάλα. Με λίγα λόγια ο παίκτης που τα δίνει όλα. Ο ίδιος έχει παίξει τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικά διάστημα αλλά το πάθος που έχει γι’ αυτή την ομάδα ξεπερνά τα πάντα. Παρόλο που έχει τραυματιστεί, συνεχίζει με την ίδια αυταπάρνηση να παλεύει για κάθε φάση και να «ματώνει» για την φανέλα. Δεν σκέφτεται τις «κορώνες» των μεταγραφών. Αντίθετα σκέφτεται με βάση τα θέλω και το συμφέρον της ομάδας όπως έπρεπε να κάνει κάθε παίκτης.

Αν συγκρίνουμε το ποδόσφαιρο των προηγούμενων χρόνων με το ποδόσφαιρο του 2020 θα βρούμε αρκετές διαφορές. Η βασικά διαφορά όμως βρίσκεται στο πάθος των παικτών κάτι που όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Τσιμίκα. Είναι ένας παίκτης βγαλμένος από το παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξάλλου ο Ολυμπιακός με τέτοιους παίκτες στην σύνθεση του κατάφερνε να είναι πάντα στη κορυφή. Γι’ αυτό το λόγο ο Τσιμίκας είναι ο ορισμός του Ολυμπιακού.

Θα τολμήσει ο Τσιμίκας Να Κάνει Το Επόμενο Βήμα;

Δεν ξέρουμε το καλοκαίρι τι θα συμβεί με την περίπτωση του νεαρού μπακ. Η αλήθεια είναι πως πολλές ομάδες ήδη έχουν κυκλώσει τη περίπτωση του και τον παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Ειδικότερα μετά από εμφανίσεις σαν την χθεσινή το ενδιαφέρον θα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο. Από την μία όντως αυτός ο παίκτης αξίζει μία μεγάλη μεταγραφή γιατί το ταλέντο του δεν χωρά μέσα στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πλαίσια. Από την άλλη όμως ο Κώστας Τσιμίκας αξίζει να είναι ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού. Μόνο έτσι μπορούν οι ερυθρόλευκοι να χτίσουν το μέλλον τους και να ονειρεύονται ξανά σε βράδια όπως το χθεσινό.