Μπορεί σαν διοργάνωση να μην έχει τη λάμψη του Champions League, όμως το Europa League επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις στις ρεβάνς της φάσης των 32. Πολλά γκολ, ανατροπές και προκρίσεις που κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά συνέθεσαν το σκηνικό των χθεσινών αγώνων. Σπουδαιότερο αποτέλεσμα ήταν φυσικά η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ. Οι ερυθρόλευκοι έστειλαν […]

Μπορεί σαν διοργάνωση να μην έχει τη λάμψη του Champions League, όμως το Europa League επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις στις ρεβάνς της φάσης των 32. Πολλά γκολ, ανατροπές και προκρίσεις που κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά συνέθεσαν το σκηνικό των χθεσινών αγώνων.

Σπουδαιότερο αποτέλεσμα ήταν φυσικά η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ. Οι ερυθρόλευκοι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δέχτηκαν το καταδικαστικό γκολ στο 113, ωστόσο το τέρμα του Ελ Αραμπί έξι λεπτά αργότερα έστειλε τους Πειραιώτες στην σημερινή κλήρωση για την επόμενη φάση.

Στα άλλα ματς, η Χετάφε ολοκλήρωσε την έκπληξη πετώντας εκτός τον Άγιαξ, ενώ η Γιουνάιτεντ δεν είχε πρόβλημα κοντά στη Μπριζ, επικρατώντας με 5-0 στο Ολντ Τράφορντ. Σε ένα τρελό ματς στο Ντα Λουζ η Σαχτάρ επέστρεψε από το εις βάρος της 3-1 και απέκλεισε τη Μπενφίκα, ενώ και η άλλη πορτογαλική ομάδα, η Πόρτο, γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Λεβερκούζεν αφού ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τις “ασπιρίνες”.

Στο άδειο λόγω κορονοιού Μεάτσα η Ίντερ τελείωσε τη δουλειά με νέα νίκη επί της Λουντογκόρετς, ενώ η Σεβίλλη ξεπέρασε το εμπόδιο της Κλουζ εκμεταλλευόμενη το εκτός έδρας γκολ στον πρώτο αγώνα. Επίσης, η Ρόμα υπερασπίστηκε το 1-0 του Ολίμπικο και βρήκε το πολυπόθητο γκολ για να κάμψει την αντίσταση της Γάνδης.

Τέλος, η ανατροπή της αγωνιστικής σημειώθηκε από την Μπασακσεχιρ. Οι Τούρκοι είχαν ηττηθεί με 3-1 στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ, όμως στην Κωνσταντινούπολη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Εντιν Βίσκα έστειλε το ματς στην παράταση στο 90, ενώ ο ίδιος παίκτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 119 υπέγραψε τη σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν)

Άρσεναλ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – Μπριζ 5-0

ΣΕΒΙΛΛΗ – Κλουζ 0-0

Εσπανιόλ – ΓΟΥΛΒΣ 3-2

ΒΑΣΙΛΕΙΑ – Αποέλ 1-0

Πόρτο – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 1-3

Γάνδη – ΡΟΜΑ 1-1

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – Σπόρτινγκ 4-1

ΛΑΣΚ – Άλκμααρ 2-0

Μάλμε –ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 0-3

Άγιαξ – ΧΕΤΑΦΕ 2-1

Μπενφίκα – ΣΑΧΤΑΡ 3-3

ΙΝΤΕΡ – Λουντογκορετς 2-1

Σέλτικ –ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 1-3

Μπράγκα – ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ 0-1

*εκκρεμεί η ρεβάνς Ζάλτσμπουργκ – Άιντραχτ. Οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει με 4-1 στον πρώτο αγώνα