Όταν έχει γίνει μία τέτοια ανατροπή δεν χωράει καμία ανάλυση και κανένα σχόλιο. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε τεράστια νίκη στη παράταση με σκορ 1-2 απέναντι στην Άρσεναλ και συνεχίζει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι. To debut.gr παρουσιάζει τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση.

Μεγάλος νικητής ο Ολυμπιακός. Κακή εμφάνιση για την Άρσεναλ

Το πλάνο του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρο. Με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις να περιορίσει τα επιθετικά όπλα των Άγγλων. Και το κατάφερε. Ομπαμεγιάνκ και Λακαζέτ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τίποτα για την Άρσεναλ και για τα πρώτα τριάντα λεπτά ο Σα δεν είχε απειληθεί καθόλου. Τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς, μάλιστα, την είχε ο Ολυμπιακός στο 36’ αλλά ο Καμαρά από καλή θέση δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε τη φάση. Η Άρσεναλ είχε απλώς μία ανούσια κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός με το πλάνο και τη τακτική του είχε τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να στέκεται εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο και δεν άργησε να «χτυπήσει». Στο 53ο λεπτό και από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Σισέ πετάχτηκε από το πουθενά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Το γήπεδο της Άρσεναλ πήρε φωτιά από τους πανηγυρισμούς του Ολυμπιακού που παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά το εκπληκτικό σουτ του Τσιμίκα εξουδετερώθηκε από τον Λένο. Όπως είναι φυσικό η Άρσεναλ αντέδρασε και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Πεπέ υπήρχαν στιγμές που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά από την άλλη υπήρχε και ένας εξαιρετικός Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε να επέμβει και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως πλέον μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Η Άρσεναλ ναι μεν είχε την κατοχή αλλά φάση δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αν ο Γκασπάρ είχε σημαδέψει καλύτερα και αν το σουτ του Μασούρα δεν είχε σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Και από εκεί που δεν το περίμενε κανένας ο Ομπαμεγιάνγκ στο 113’ με ένα τρομερό ψαλιδάκι έφερε την Άρσεναλ αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ολυμπιακό. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί την προβολή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων κάνοντας το κόσμο του Ολυμπιακού να παραληρεί. Η Άρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία στο τέλος με τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά πλέον η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Το τρίτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία θρυλική πρόκριση. Έκανε το παιχνίδι του, εφάρμοσε το πλάνο του και κατάφερε να αποκλείσει μία τόσο σπουδαία ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ. Η αλήθεια είναι πως λίγοι πίστευαν στην ανατροπή. Παίκτες και προπονητής όμως πίστευαν σε αυτό από την αρχή ως το τέλος και φυσικά δικαιώθηκαν. Είναι δύσκολο να πούμε τι κερδίζει ο Ολυμπιακός μετά από αυτή τη σπουδαία πρόκριση γιατί πραγματικά τα κεκτημένα του από αυτό το ματς είναι πάρα πολλά. Ένα όμως είναι το πιο σημαντικό. Έρχεται στην Αθήνα έχοντας στις βαλίτσες του μία τεράστια πρόκριση κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα με αυτή του την πρόκριση. Πλέον το μόνο που περιμένει είναι τη κλήρωση της Παρασκευής όπου θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

MVP

Όλη η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και σίγουρα θα αδικηθούν πολλοί. Ο τίτλος όμως αξίζει να δοθεί στον Ελ Αραμπί αφού με το γκολ του έκρινε μία τόσο σπουδαία πρόκριση.

Άρσεναλ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Πολλοί από την Άρσεναλ υστέρησαν αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ στο 120’ έχασε την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στην επόμενη φάση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84′ Ουίλοκ), Θεμπάγιος (72′ Τορέιρα), Μουστάφι (103′ Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,Τσάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (115′ Μαρτινέλι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115′ Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (117′ Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (86′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.