Εννέα γκολ, μια ανατροπή και μια έκπληξη περιλάμβανε το δεύτερο πιάτο των πρώτων ματς για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέαμα δεν ήταν πλούσιο, όμως οι ρεβάνς αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποιος θα πάρει την πρόκριση. Τσέλσι – Μπάγερν Με ένα μεγάλο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βαυαροί καθάρισαν την υπόθεση […]

Εννέα γκολ, μια ανατροπή και μια έκπληξη περιλάμβανε το δεύτερο πιάτο των πρώτων ματς για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέαμα δεν ήταν πλούσιο, όμως οι ρεβάνς αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποιος θα πάρει την πρόκριση.

Τσέλσι – Μπάγερν

Με ένα μεγάλο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βαυαροί καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση σε 45 λεπτά. Μπορεί οι δύο ομάδες να πήγαν με το 0-0 στην ανάπαυλα, όμως η Μπάγερν σημείωσε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος και βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκνάμπρι που σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα, με άξιο συμπαραστάτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με ένα γκολ και δύο ασίστ. Η Τσέλσι δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φανεί ανταγωνιστική και μοιραία ήρθε η βαριά ήττα.

Νάπολι – Μπαρτσελόνα

Σε ένα παιχνίδι χαμηλής ποιότητας και μεγάλης έντασης, Νάπολι και Μπαρτσελόνα αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Η ομάδα του Γκατούζο πήγε προηγούμενη στο σκορ χάρη στο γκολ του Μέρτενς. Η Μπάρτσα έδειχνε ανήμπορη να βρει λύσεις στη μαζική άμυνα των Ιταλών, όμως μια στιγμή αρκούσε για να την καταστήσει αφεντικό για την πρόκριση. Ο Μπουσκέτς άνοιξε δεξιά στον Σεμέδο, εκείνος με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Γκριεζμάν με τον Γάλλο να γράφει το τελικό 1-1. Έτσι, οι Καταλανοί πήραν προβάδισμα για την πρόκριση, ωστόσο θα παραταχθούν με πολλές απουσίες στο Καμπ Νου, αφού στους τραυματίες Σουάρεζ, Ντεμπελε και Άλμπα προστέθηκαν και οι τιμωρημένοι Βιδάλ και Μπουσκέτς.

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι

Όπως και στο Στάμφορντ Μπριτζ έτσι και στο Μπερναμπέου, η ιστορία του αγώνα γράφτηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρεάλ πήρε κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Ισκο και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για τους Πολίτες. Σε εκείνο το διάστημα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε δύο γκολ. Η ισοφάριση ήρθε με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να εκμεταλλεύεται την όμορφη ασίστ του Ντεμπρόινε, ενώ ο Βέλγος διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Λιόν – Γιουβέντους

Η έκπληξη του διημέρου ήρθε σε γαλλικό έδαφος. Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Τουσάρ μετά από όμορφη ενέργεια του Αουάρ από τα αριστερά. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, η Γιούβε έψαξε την ισοφάριση, όμως οι Γάλλοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και κράτησαν το πολύτιμο 1-0. Η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε για την ομάδα του Σάρι, η οποία θα τα δώσει όλα στην έδρα της προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί στα προημιτελικά.

MVP :

Ο Γκνάμπρι ήταν εξαιρετικός στη νίκη της Μπάγερν στο Λονδίνο, όμως το βραβείο για τον πολυτιμότερο του διημέρου πηγαίνει στον Κέβιν Ντεμπρόινε. Ο Βέλγος ήταν για μια ακόμη φορά ο μαέστρος της Μάντσεστερ Σίτι. Με μια ασίστ και ένα γκολ οδήγησε τους πολίτες στην ανατροπή μέσα στο Μπερναμπέου, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τσέλσι – Μπάγερν 0-3

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Λιόν – Γιουβέντους 1-0