Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Άρσεναλ αλλά στο τέλος υπέκυψε χάρις σε γκολ του Λακαζέτ. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Στο χορτάρι

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και με τον Βαλμπουενά σε ρόλο ενορχηστρωτή προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γάλλος θα μπορούσε να βάλει μπροστά την ομάδα του όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Λένο. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν, ανέβαζαν συνεχώς τα μπακ τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η Άρσεναλ σιγά-σιγά έβρισκε τα πατήματά της, ανέβαζε ρυθμό και στο 20’ άγγιξε το γκολ αλλά ο Λακαζέτ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το τέλος του ημίχρονου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες, με εκατέρωθεν καλές στιγμές και τον Ολυμπιακό αρκετά ικανοποιημένο καθώς στεκόταν αρκετά καλά απέναντι σε μία τόσο ποιοτική ομάδα όπως η Άρσεναλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευε. Η είσοδος του Φορτούνη προσπάθησε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο δημιουργικό αλλά με εξαίρεση ένα απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά, δεν απείλησε την εστία της Άρσεναλ. Με το ρυθμό που είχε το ματς, φαινόταν πως πήγαινε απευθείας για ισοπαλία. Όμως η Άρσεναλ χτύπησε από εκεί που δεν το περίμενε κανένας. Από κακή αμυντική παρουσία του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη φάση, η Άρσεναλ έφτασε εύκολα στην εστία του Σα και από κάθετη πάσα του Σάκα, ο Λακαζέτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έχασαν την επαφή τους με το ματς, θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί και δεύτερο γκολ αλλά αυτό δεν το επέτρεψε ο Σα και το οριζόντιο δοκάρι. Εν τέλει οι κανονιέρηδες κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τον Πειραιά κάτι που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Το τρίτο ημίχρονο

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς ήταν αρκετά καλή άσχετα με το αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και άδικο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δηλώσει πως ο Ολυμπιακός θα ήταν αρκετά επιθετικός και θα κυνηγούσε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την αρχή του ματς φάνηκε πως οι γηπεδούχοι ήθελαν να πιέσουν την Άρσεναλ ψηλά και μόλις στο 3’ ο Βαλμπουενά θα μπορούσε να βάλει μπροστά την ομάδα του. Η Άρσεναλ μπορεί να άργησε αλλά βρήκε τα πατήματά της και σταδιακά γινόταν όλο και πιο απειλητική. Μέχρι που φτάνουμε στα τελευταία λεπτά όπου και σκόραρε με τον Λακαζέτ όπως συμβαίνει στα περισσότερα φετινά της παιχνίδια. Με αυτό το σκορ αποκτούν καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση ενώ πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει τη προσοχή του στο καθοριστικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

MVP

Ο Λακαζέτ. Ο Γάλλος επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στο σημερινό ματς αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ήταν αποτελεσματικός. Και αυτό έκανε τη διαφορά. Με δικό του γκολ η Άρσεναλ ξεκλείδωσε την άμυνα του Ολυμπιακού και κατάφερε να φύγει με το διπλό.

Άρσεναλ: Κάτω από τη βάση

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο γκολ της Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες έφτασαν πανεύκολα στην εστία του Σα χωρίς την παραμικρή πίεση σε ένα σημείο που οι ερυθρόλευκοι περιμέναμε να είναι πιο επιθετικοί. Σε εκείνο το σημείο ολιγώρησαν και τελικά το πλήρωσαν.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65′ Φορτούνης), Μασούρας (75′ Λοβέρα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Παπασταθόπουλος (90’+1′ Ναϊτλάντ), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,  Τσάκα, Γκεντουζί,Γουίλοκ (75′ Πέπε), Μαρτινέλι (58′ Θεμπάγιος), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.