Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε την πρώτη πράξη για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά σημειώθηκαν 44 γκολ σε 16 αγώνες, από τους οποίους προέκυψαν αδιαφιλονίκητα φαβορί, αλλά και αρκετοί ανοιχτοί λογαριασμοί. Στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Άρσεναλ. Παρόλο που για 80 λεπτά ήταν […]

Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε την πρώτη πράξη για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά σημειώθηκαν 44 γκολ σε 16 αγώνες, από τους οποίους προέκυψαν αδιαφιλονίκητα φαβορί, αλλά και αρκετοί ανοιχτοί λογαριασμοί.

Στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Άρσεναλ. Παρόλο που για 80 λεπτά ήταν άκρως ανταγωνιστικός κόντρα στους Κανονιέρηδες, ένα γκολ του Λακαζέτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Αρτέτα που πλέον είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει τα ρέστα του στο παιχνίδι του Έμιρειτς την ερχόμενη Πέμπτη, αναζητώντας τη μεγάλη ανατροπή.

Στα σημαντικότερα παιχνίδια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε πίσω στο σκορ από την Κλαμπ Μπριζ, όμως ο Μαρσιάλ σημείωσε το καθοριστικό γκολ που καθιστά την ομάδα του Σόλσκιερ φαβορί για την πρόκριση. Μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός αφιέρωσε το γκολ του στον Μούσα Μαρεγκά, ο οποίος προ ολίγων ημερών έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Γκιμαράες.

Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε φιλοξενήθηκε από την Λουντογκόρετς και ουσιαστικά προκρίθηκε από το πρώτο ματς. Επικράτησε με 2-0, χάρη στο πρώτο γκολ του Έρικσεν με τη φανέλα της και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε σε ισπανικό έδαφος, αφού ο Άγιαξ ηττήθηκε με 2-0 από την εκπληκτική Χετάφε. Πλέον ο Αίαντας είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού το συγκεκριμένο σκορ είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Έτσι, η ομάδα που πριν λίγους μήνες έφτασε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης από πολύ νωρίς.

Σε άλλα ματς, η Ρόμα χάρη σε γκολ του Κάρλες Πέρεθ επικράτησε με 1-0 της Γάνδης στο Ολίμπικο και θα ταξιδέψει στο Βέλγιο για να ψάξει ουσιαστικά ένα γκολ για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, ενώ Σαχτάρ και Μπενφίκα άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά τη νίκη των Ουκρανών με 2-1 στο Ντόνετσκ. Η Γουλβς του Ντανιέλ Ποντένσε ισοπέδωσε με 4-0 την Εσπανιόλ και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, ενώ η Σεβίλλη υποδέχεται την ερχόμενη Πέμπτη την Κλουζ, ούσα φαβορί μετά το 1-1 στην έδρα των Ρουμάνων.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των πρώτων Αγωνων

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1

Μπριζ – Γιουνάιτεντ 1-1

Άιντραχτ – Ζάλτσμπουργκ 4-1

Κοπεγχάγη – Σέλτικ 1-1

Χετάφε – Άγιαξ 2-0

Λουντογκόρετς – Ίντερ 0-2

Σαχτάρ – Μπενφίκα 2-1

Σπόρτινγκ – Μπασακσεχίρ 3-1

Κλουζ- Σεβίλλη 1-1

ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία 0-3

Αλκμάαρ- ΛΑΣΚ 1-1

Λεβερκούζεν – Πόρτο 2-1

Ρέιντζερς – Μπράγκα 3-2

Ρόμα – Γάνδη 1-0

Βόλφσμπουργκ – Μάλμε 2-1

Γουλβς – Εσπανιόλ 4-0