Για ακόμη μια εβδομάδα το debut.gr ασχολείται με το "κορυφαίο" γεγονός στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Είναι μια εβδομάδα στην οποία είχαμε ακόμη μια “γκέλα” της Ατλέτικο (το γκέλα σε παρένθεση μιας και η ίδια δεν πείθει με την απόδοσή της) με 2-2 στην έδρα της Βαλένθια, δύσκολη επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί της 3ης (!) Χετάφε με 2-1, και φυσικά την ισοπαλία-σοκ της πρωτοπόρου Ρεάλ εντός έδρας με τη Θέλτα (2-2).

Ωστόσο τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών για τη Μπαρτσελόνα δε μπορούν παρά να μας οδηγήσουν στο να ασχοληθούμε με αυτό το εξω-αγωνιστικό ζήτημα…

Λάθη, λάθη, λάθη….

 Πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τη φετινή Μπαρτσελόνα δεν έχει προηγούμενο! Ας δούμε ένα-ένα τα γεγονότα. Εν αρχή από το καλοκαίρι, όπου μερίδα σημαντικών προσωπικοτήτων μέσα στην ομάδα (Μέσι, Σουάρες) “ζήτησαν” από τη διοίκηση να φέρει πίσω στο “Καμπ Νόου” τον Νεϊμάρ. Ο ίδιος ο “Νέι” έκανε από μεριάς του ότι μπορούσε, ωστόσο ο Μπαρτομέου και οι συνεργάτες του είχαν στόχο αυτή η μεταγραφή να..μη γίνει! Αστείες προσφορές προς την Παρί, παίκτες για ανταλλάγματα που ούτε οι ίδιοι, ούτε ο Γαλλικός σύλλογος επιθυμούσαν συνεργασία, και γενικότερα μια κάκιστη στάση ως προς το θέμα αυτό.

Το δεύτερο σοβαρό γεγονός έρχεται τον περασμένο μήνα, όταν οι “κεφαλές” του Καταλανικού κλάμπ -μετά τον αποκλεισμό με 3-2 από την Ατλέτικο για το Σούπερ Καπ- προχώρησαν στην απόλυση του Βαλβέρδε. Εδώ τα λάθη είναι τα εξής: Αρχικά, είναι απαράδεκτο για ένα σύλλογο-κολοσσό όπως η Μπαρτσελόνα να διώχνει προπονητή στα μέσα της σεζόν, τον οποίο “τάχα” θα στήριζε μέχρι τέλους. Αυτό το “τέλος” είχε έρθει πολύ νωρίτερα, ένα βράδυ στο Λίβερπουλ, όμως χωρίς λογική πήρε παράταση. Δεύτερο λάθος, η άρνηση της πρότασης στον Τσάβι να αναλάβει, ενώ ο ίδιος πρώην χαφ έχει επίσημα δηλώσει πως του έγινε κρούση. Μέγιστη επικοινωνιακή γελοιοποίηση. Τρίτο και τελευταίο “σφάλμα”, η πρόσληψη του Κίκε Σετιέν, ενός εξαιρετικού προπονητή, που όμως βρισκόταν σχεδόν στον…πάτο της λίστας των υποψηφίων.

Τρίτο στη λίστα αρνητικό συμβάν, η πρόσφατη συνέντευξη του Ερίκ Αμπιντάλ. Μια συνέντευξη στην οποία ο παλαίμαχος μπακ και τεχνικός διευθυντής της Μπάρσα, “άδειασε” τους ποδοσφαιριστές, λέγοντας πως ορισμένοι από αυτούς αδιαφορούν στις προπονήσεις και γενικότερα έχουν μια αντι-επαγγελματική στάση. Μια συνέντευξη που προκάλεσε “θύελλα αντιδράσεων” και οδήγησε μέχρι και τον Λίο Μέσι -ο οποίος όπως γνωρίζουμε δε μιλά εύκολα- με προσωπική ανάρτηση στο Instagram να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του..

Το τελικό χτύπημα ;!

 Λίγες ώρες πριν τη σύνταξη αυτού του κειμένου ήρθε να προστεθεί -στο ήδη βεβαρημένο κλίμα- ένα ακόμη “αγκάθι”. Γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός της Ισπανίας “έβγαλε στο φως” την είδηση πως η διοίκηση των “μπλαουγκράνα” είχε προσλάβει εταιρία με στόχο να πλήξει την εικόνα ορισμένων παικτών και ταυτόχρονα να “προστατεύσει” τη φήμη του Μπαρτομέου.

Σοκαριστική είδηση που η επιβεβαίωσή της δε θα προκαλέσει έκπληξη. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στο στόχαστρο είχαν μπει οι: Μέσι, Πικέ, αλλά και παλαιότερες φυσιογνωμίες όπως οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι.

Δεν γνωρίζω αν η είδηση αυτή θα αποτελέσει το “τελικό χτύπημα” για ηχηρές αλλαγές στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, το σίγουρο είναι όμως πως στη Μπαρτσελόνα η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, φαίνεται να πηγαίνει προς το χειρότερο. Αν αναλογιστεί κανείς πως στο αγωνιστικό σκέλος ο Μέσι δείχνει τελείως μόνος, με τέτοιες εξω-γηπεδικές εξελίξεις, το σενάριο να αποχωρήσει από τη Βάρκελωνη δε μοιάζει και τόσο….φανταστικό!