Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ουραγό Πανιώνιο. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πιο εύκολη φετινή τους νίκη. Επικράτησαν με σκορ 4-0 των κυανέρυθρων και παρέμειναν στο +2 από το δεύτερο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική. ΤΟ ΜΑΤΣ Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά…πριν καν αρχίσει. Στα πρώτα […]

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ουραγό Πανιώνιο. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πιο εύκολη φετινή τους νίκη. Επικράτησαν με σκορ 4-0 των κυανέρυθρων και παρέμειναν στο +2 από το δεύτερο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά…πριν καν αρχίσει. Στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει 3 γκολ! Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Βαλμπουενά βρήκε τον φορμαρισμένο Χασάν, εκείνος κατέβασε τη μπάλα και με δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Κότνικ άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Φορτούνης σούταρε εκτός περιοχής, ο Κότνικ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει το ριμπάουντ και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 8ο λεπτό, ήταν η σειρά του Φορτούνη να χριστεί σκόρερ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέφυγε 2 παίκτες μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κότνικ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φορτούνη μετά τον τραυματισμό που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για 6 μήνες.

Στο 24ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί διπλασίασε τα τέρματά του και έγραψε το 4-0. Ο Ρέτσος έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Κότνικ, ο Μαροκινός πρόλαβε τη μπάλα και αφού ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, έσπρωξε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 36ο λεπτό, όταν το σουτ του Καμαρά από θέση βολής πέρασε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί έχασε την ευκαιρία για χατ τρικ. Ο Βαλμπουενά έκανε την πλαγιοκόπηση από τα δεξιά, του γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του Μαροκινού σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 4-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Βαλμπουενά, προκειμένου να του δώσει ανάσες. Στη θέση του πέρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με το σχήμα του Ολυμπιακού να μετατρέπεται σε 3-5-2 για πρώτη φορά φέτος. Ο ρυθμός φυσιολογικά άρχισε να πέφτει, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν κάποιες καλές στιγμές με τους Μπουχαλάκη και Χασάν. Η χαλαρότητα του παιχνιδιού επέτρεψε στον Μαρτίνς να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Λάζαρο και Καφού, ξεκουράζοντας παράλληλα τους Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Στο 65′ ο Πανιώνιος έγινε απειλητικός όταν η κεφαλιά του Σταυρόπουλου μετά από κόρνερ πέρασε παράλληλα με την εστία του Σα, ενώ ο Πορτογάλος είχε και επέμβαση στο 85′ σε σουτ του Αραμπούλι. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν στο ρελαντί, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει άλλη μια καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Χασάν να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, το παιχνίδι έληξε με το σκορ του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ ήρεμο απόγευμα και πάει με καλή ψυχολογία στα ματς – φωτιά που ακολουθούν.

Επόμενη ημέρα : O Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και μετά πάει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος πηγαίνει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κώστας Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες : – / Σαραμαντάς

Oλυμπιακός : Σα, Ραντζέλοβιτς, Μπα, Σισέ, Γκασπάρ, Καμαρά(63’Καφού), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Βαλμπουενά (46′ Αβράαμ), Χασάν, Ελ Αραμπί(56′ Λάζαρος)

Πανιώνιος : Kότνικ, Ρέντζας, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Τσιλούλης, Κόρμπος (46′ Εμμανουηλίδης), Ρέτσος(Σιντί), Γρίβας (46′ Μίκο), Αραμπούλι, Καμαρά