Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός ημιτελικών κυπέλλου, και το debut.gr σχολιάζει.

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα θα ασχοληθούμε με το πιο σημαντικό γεγονός στην Ισπανία. Τι άλλο, από τον ταυτόχρονο -την ίδια μέρα συγκεκριμένα- αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, από Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο αντίστοιχα.

Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος ακολούθησαν..στον καναπέ τις Ατλέτικο (είχε αποκλειστεί στη φάση των “16”), Σεβίλλη, Βαλένθια και Βιγιαρεάλ. Πλέον η τετράδα αποτελείται από τις: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γρανάδα και την έκπληξη -των εκπλήξεων- Μιραντές. Σίγουρα το πιο…απρόβλεπτο κύπελλο όλων των ετών στην Ισπανία!

Διέξοδο απ’την κρίση!

Αυτό αναζητούν Ρεάλ και “Μπάρσα”, με τη δεύτερη κυρίως να “βυθίζεται” στην εσωστρέφια. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα. Η “βασίλισσα” είδε την περασμένη Πέμπτη (6/2) τη Σοσιεδάδ να φεύγει με το διπλό και την πρόκριση από το “Μπερναμπέου”. Οι παίκτες του Ζιντάν είναι κατώτεροι των περιστάσεων, και “ξύπνησαν” αργά, όταν οι Βάσκοι ήδη προηγούνταν με 1-4. Το τελικό 3-4 εκτός από τα πολλά γκολ μας έδειξε πως οι Μαδριλένοι έχουν σοβαρά αγωνιστικά θέματα, όσο και αν αυτό δε φαίνεται στο σύνολο των τερμάτων που έχουν δεχθεί. Η σεζόν μπαίνει στο πιο κρίσιμό της στάδιο και ο “Ζιζού” -που περιμένει μανιωδώς τον Αζάρ- καλείται να βρει τον τρόπο που θα φέρει τη Ρεάλ ξανά στην κορυφή.

Στο άλλο στρατόπεδο, ο Κίκε Σετίεν γνώριζε πως αναλαμβάνει μια ομάδα που έχει όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εσωτερικά προβλήματα. Ο δημόσιος “τσακωμός” Μέσι-Αμπιντάλ θεωρώ πως είναι το ελάχιστο που “βγήκε” από τα αποδυτήρια των Καταλανών. Η Μπαρτσελόνα μετά από 6 σερί σεζόν μένει εκτός τελικού, η Μπιλμπάο τη “χτύπησε” με τον ίδιο τρόπο που έπραξε και το καλοκαίρι: κοντά η γραμμές, μαζική άμυνα, κόντρα επίθεση. Στις καθυστερήσεις, όπως και τον Αύγουστο. Η νίκη-ανατροπή των “μπλαουγκράνα” στην έδρα της Μπέτις για το πρωτάθλημα σίγουρα δε βελτιώνει το κλίμα στην Καταλονία, με τον Σετιέν να έχει..ξεμείνει από επιθετικούς και να καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει εις πέρας ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα που θα κρίνει πολλά τόσο για το παρών όσο και το μέλλον.

Η..μικρή για όλες τις δουλειές!

  Βρίσκεται στην 11η θέση της 2ης κατηγορίας της Ισπανίας. Οι περισσότεροι την άκουσαν φέτος για πρώτη φορά, χάρη στα κατορθώματά της. Όχι και άδικα. Η άσημη Μιραντές βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας (εκεί όπου θα βρει την Σοσιεδάδ) και άξια διεκδικεί μια θέση στο μεγάλο τελικό.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Έτσι λέγεται και μένει να αποδειχθεί και στην ημιτελική φάση, αφού προηγουμένως η Μιραντές κατάφερε να αποκλείσει διαδοχικά τις Θέλτα, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ! Το “κίτρινο υποβρύχιο” ήταν το τελευταίο “θύμα” της μικρής μόνο από θέμα κατηγορίας ομάδας, που απέδειξε περίτρανα πως το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κανείς δε μπορεί να της στερήσει τα όνειρα για πρόκριση, γιατί όχι και κατάκτηση του “κυπέλλου του βασιλιά”, μιας και δείχνει ομάδα για τα…δύσκολα!