Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ζενίτ 96-81, έκανε το αυτονόητο και συνεχίζει στο κυνήγι του καλού πλασαρίσματος στην 8άδα.

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία κάκιστη ήττα στην Σερβία, έκανε το αυτονόητο και επέστρεψε στις νίκες. Νίκησε την Ζενίτ, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 96-81. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και με καλή άμυνα στο β΄ημίχρονο έφτασε στην νίκη. Κλειδί, το σχήμα που έσφιξε την άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε στον Παναθηναϊκό διψήφια διαφορά μέχρι το τέλος. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το σημείο, φάνηκε και από το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας δεν έκανε καμία αλλαγή για αρκετά λεπτά, την ίδια ώρα που στο πρώτο μέρος “ψαχνόταν” συνεχώς. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντεσόν Τόμας, που με 27 πόντους και 5/6 τρίποντα, δεν άφησε πολλά διλλήματα.

Will Thomas - Zenit St Petersburg - EB19

Τα μπερδεμένα σχήματα

Ο Πιτίνο φαίνεται ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τους ψηλούς του. Και μόνο τις εναλλαγές που κάνει στα σχήματα αν παρατηρήσει κανείς, καταλαβαίνει δύο πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι σχεδόν ποτέ απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό που παράγει το δίδυμο των ψηλών. Το δεύτερο και το πιο σημαντικό, είναι ότι ο Αμερικανός δείχνει να μην είναι καν σίγουρος για το ποιους πιστεύει και ποιους όχι. Οι αλήθεια είναι ότι δεν έχουν σταθερότητα, οπότε είναι λογικό όλο αυτό το “ψαξιμο”. Ένα πόντο στον Τζέικομπ Γουάιλι που είναι ο πιο αδικημένος κι όμως δίνει το 110%, ακόμα κι όταν αγωνίζεται ελάχιστα.

Δύο λόγια για τον Παππά

Προφανώς και όλοι στο στρατόπεδο της ομάδα χαίρονται όταν βλέπουν κάποιον να επιστρέφει. Πόσο μάλλον τον συγκεκριμένο κάποιον, που όλοι ξέρουμε πόσο αγαπητός είναι στην ομάδα και τους οπαδούς της. Σίγουρα τα πόδια του δεν τον βαστούν όπως παλιά. Σίγουρα, του λείπει η έκρηξη. Αλλά για δεύτερο συνεχόμενο ματς πήρε χρόνο που τον άξιζε με το σπαθί του. Δείχνει ότι μπορεί να παίξει άμυνα και ήτα κι αυτός μέρος εκείνου του σχήματος που καθόρισε το ματς. Αν παίξει λίγο περισσότερο με τον Καλάθη, ίσως να καταφέρει να αξιοποιηθεί καλύτερα και να βρει την εμφανώς χαμένη του αυτοπεποίθηση.