Το debut.gr σας παρουσιάζει τις 5+1 "καλύτερες" μεταγραφές της περιόδου του Ιανουαρίου που μόλις έφυγε.

Όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και στη φετινή, γράφτηκαν και ακούστηκαν αρκετές φήμες για διάφορους ποδοσφαιριστές. Η παραπληροφόρηση και η ανάγκη για “κλικς” από τα σάιτ δημιουργεί μια “σύγχυση”, που ευτυχώς λόγω της μικρής διάρκειας της περιόδου αυτής -σε σχέση με το καλοκαίρι- δεν κούρασε.

Το debut.gr και ο Μανώλης Μακρόπουλος ύστερα από αξιολόγηση και όχι με βάση τόσο το όνομα πίσω στη φανέλα, σας παρουσιάζουν τις “top 5” +1 μεταγραφές που ξεχώρισαν τον Γενάρη του 2020. Το “+1” θα το καταλάβετε στο τέλος της λίστας..

Έρλινγκ Χάαλαντ

Από Σάλτσμπουργκ σε Ντόρτμουντ έναντι συνολικά 45.000.000 ευρώ

 Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, ο Νορβηγός φορ έχει ήδη εντυπωσιάσει ολάκερη την Ευρώπη με τα κατορθώματά του, στη νέα του ομάδα. Ο Χάαλαντ μετρά 7 γκολ σε 3 συμμετοχές (!), στις δύο από τις οποίες πέρασε ως αλλαγή στο ματς. Στα 19 του ο υψηλόσωμος στράικερ κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, κυρίως χάρη στις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λίγκ. Κατέληξε στο Βεστφάλεν, όμως τα προσόντα του (εξαιρετικά τελειώματα, κατάλληλες τοποθετήσεις στο “κουτί”, πίεση, τεχνική) σε συνδυασμό με τα..όργια που κάνει μέχρι στιγμής, σύντομα “θα τον στείλουν” σε μεγαλύτερη ομάδα!

Κρίστιαν Έρικσεν

Από Τότεναμ σε Ίντερ έναντι 20.000.000 λιρών.

 Ο Έρικσεν είχε εκφράσει από το καλοκαίρι την επιθυμία του να αποχωρήσει από το Λονδίνο. Τελικά αυτό έγινε λίγους μήνες αργότερα, με προορισμό το Μιλάνο και την Ίντερ. Οι “νερατζούρι” του Αντόνιο Κόντε (που φέτος διεκδικούν το πρωτάθλημα) έδωσαν μόλις…20.000.000 στην Τότεναμ, αφού το συμβόλαιο του Δανού έληγε το προσεχές καλοκαίρι. Έτσι, σε μια -για τα σημερινά δεδομένα- “τιμή ευκαιρίας”, το ιταλικό κλάμπ πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν εξαιρετικό χαφ. Στα 27 του χρόνια ο Έρικσεν θεωρείται δικαίως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς χαφ, με τρομερή τεχνική κατάρτιση αλλά και ικανότητα εκτέλεσης. Μένει να δούμε πως θα “δέσει” στο σύνολο του Ιταλού τεχνικού.

Μπρούνο Φερνάντες 

Από Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 55.000.000 ευρώ

Αποτέλεσε το σίριαλ της μεταγραφικής περιόδου και τελικά την ακριβότερη κίνηση αυτής. Ο λόγος για τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι η 7η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 25ρης χαφ ήταν διακαής πόθος της διοίκησης και από την πρώτη του συμμετοχή με τα “κόκκινα” έδειξε στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του. Οι εμφανίσεις των “κόκκινων διαβόλων” φώναζαν πως η απόκτηση ενός δημιουργικού χαφ ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη, με τον Πορτογάλο να αποτελεί την -για εκείνους- ιδανική λύση τη δεδομένη στιγμή. Αδιανόητοι αριθμοί με μέσο όρο 3.6 πάσες που οδηγούν σε καθαρή ευκαιρία για γκολ ,63 γκολ και 56 ασίστ από τη σεζόν 2017-2018 έως και σήμερα (!) με τη Σπόρτινγκ, στοιχεία κατάλληλα για μια θέση στην Πρέμιερ Λίγκ.

Ντάνι Όλμο

Από Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε Λειψία έναντι 30.000.000 ευρώ (+15.000.000 σε μπόνους στόχων)

Μια κίνηση με λιγότερο θόρυβο αλλά ενδεχομένως περισσότερη ουσία από τη Λειψία. Οι “ταύροι” πλήρωσαν 30.000.000 ευρώ στην Κροατική ομάδα για να πάρουν στη Μπουντεσλίγκα έναν παίκτη που προέρχεται από τα “φυτώρια” της Μπαρτσελόνα, τη “Λα Μασία”. Ο Όλμο εντυπωσίασε άπαντες με τις εμφανίσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ (5 γκολ και 4 ασίστ μαζί με προκριματικά), μέχρι που η Μπαρτσελόνα -φαίνεται- να του έκανε κρούση για επιστροφή. Ωστόσο, ο 21 ετών μεσοεπιθετικός επέλεξε το πρότζεκτ της Λειψίας και πλέον οι φίλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου θα τον απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα. Ο Όλμο έχει καλή τεχνική, αντίληψη του παιχνιδιού, δημιουργεί με ευκολία ευκαιρίες ενώ είναι καλός και στο “ένας με έναν”. Η Λειψία ίσως είναι το…”πλατύσκαλο” μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Πάκο Αλκάθερ

Από Ντόρτμουντ σε Βιγιαρεάλ έναντι 23.000.000 ευρώ

Μετά την τρομερή περσινή σεζόν του με τη Ντόρτμουντ (26 γκολ σε 47 ματς), αλλά κυρίως εξαιτίας της απόκτησης του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Πάκο Αλκάθερ επέστρεψε στην Ισπανία. Η ομάδα του Λεβάντε πλήρωσε 23.000.000 ευρώ για τον πολύπειρο στα ισπανικά γήπεδα φορ, με σκοπό φυσικά να της δώσει λύση στο σκοράρισμα. Ο Αλκάθερ μετά την εμπειρία της Μπουντεσλίγκα “γύρισε σπίτι του”, με το “κίτρινο υποβρύχιο” να γίνεται ο 4ος σταθμός του στη Λα Λίγκα. Στράικερ που ξέρει να κινείται καλά και έξω από την περιοχή, έχει αρετές στο παιχνίδι του και παρά το κακό του πέρασμα από τη Μπαρτσελόνα, θεωρείται από τους αξιόπιστους στη θέση του. Ευελπιστεί μέσω της Βιγιαρεάλ -και καλών εμφανίσεων- να κερδίσει μια θέση στην αποστολή της “Φούρια Ρόχα” για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι..

BONUS: Ντανιέλ Ποντένσε

Από Ολυμπιακό σε Γούλβς έναντι 20.000.000 ευρώ

 Ο βιρτουόζος εξτρέμ είναι πλέον η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι “λύκοι” έβγαλαν από τα ταμεία τους -κάτι παραπάνω από- 20.000.000 ευρώ με προορισμό τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, για να προσθέσουν περισσότερη ποιότητα στα άκρα τους. Το νέο “10” της Γούλβς έκανε όργια στα μέρη μας με την “ερυθρόλευκη”, ενώ κυρίως οι εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λίγκ του έδωσαν το “εισιτήριο” για την Αγγλία. Πλέον η πολλές φορές ειπωμένη φράση πως “Αν είχε τελειώματα θα έπαιζε Πρέμιερ Λίγκ” δε μπορεί να σταθεί, αφού ο 24χρονος winger είναι μέλος μιας από τις κορυφαίες -στο σήμερα- 8 ομάδες του ποιοτικότερου πρωταθλήματος στον κόσμο!