Το debut.gr σχολιάζει το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ρεάλ Μαδρίτης, η κερδισμένη της αγωνιστικής! Η Μπαρτσελόνα κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την Λεβάντε, η εντυπωσιακή φέτος Χετάφε βρίσκεται στην 3η ( ! ) θέση μετά το πέρασμα από την έδρα της Μπιλμπάο, ενώ η Σεβίλλη έχασε βαθμους κόντρα στην Αλαβές. Ωστόσο, δικαιολογημένα τα “φλας” στράφηκαν στο ντέρμπι της Μαδρίτης..

Μετά από χρόνια, η Ρεάλ κατόρθωσε να νικήσει την Ατλέτικο στο “Μπερναμπέου” με 1-0 και να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της Λα Λίγκα (+3 από Μπαρτσελόνα). Σκόρερ ο Καρίμ Μπενζεμά, για μια Ρεάλ που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν και να φαίνεται έτοιμη να πάρει τα “σκήπτρα” από τη Μπαρτσελόνα.

“Ξόρκια” και…αφεντικό (;)!

 Ύστερα από επτά σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης “ξόρκισε” το κακό, και νίκησε τη συμπολίτισσα Ατλέτικο με 1-0. Η “βασίλισσα” ήταν κυρίαρχη καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία πάντως θα ξεχαστεί γρήγορα. Πολλά λάθη από αμφότερες, ελάχιστες φάσεις τα δύο καρέ, και ένα γκολ του “on fire” Καρίμ Μπενζεμά στο 56′ που καθόρισε το νικητή.

Μια νίκη ψυχολογίας για το σύνολο του Ζιντάν, μια ήττα που..τελείωσε τις ήδη ελάχιστες πιθανότητες της “Ατλέτι” για διεκδίκηση του τίτλου. Πλέον η αρμάδα του Τσόλο Σιμεόνε βρίσκεται στην 6η (!) θέση του πίνακα, στο -13 και -10 από Ρεάλ και Μπάρτσα αντίστοιχα.

Το ντέρμπι της πόλης “βάφτηκε” στα λευκά, χωρίς η Ρεάλ να μας παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό στο χορτάρι. Αυτό που κρατά πάντως κανείς είναι η σιγουριά των ποδοσφαιριστών των “μερένγχες” σε όλο το ενενηντάλεπτο. Μια σιγουριά που μας δείχνει πως η Ρεάλ φέτος θέλει να γίνει ξανά το αφεντικό στην Ισπανία. Προς το παρόν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αφού βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί της βαθμολογίας, μα το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο.

Ο Ζιντάν έχει κατορθώσει να μην είναι τόσο εμφανείς οι σοβαρές απουσίες της ομάδας του (χωρίς βέβαια η ομάδα του να αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο στο τερέν), έχει αναδείξει παίκτες (όπως και στην 1η του θητεία) όπως ο Βαλβέρδε, στήριξε τον Μπέιλ και πλέον αναμένει την επιστροφή του Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος σταδιακά αναμένεται να δώσει αυτό το “κάτι παραπάνω” που εμφανέστατα χρειάζεται η Ρεάλ για να πάρει στο “Μπερναμπέου” τον τίτλο του πρωταθλητή…