Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη με σκορ 2-0. Εξαιρετική δουλειά από την ομάδα του Γιώργου Δώνη που δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. To debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο παιχνίδι

Σαν πρώτο σχόλιο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχε απορρυθμίσει τελείως τον ΠΑΟΚ και απλώς έκανε το παιχνίδι του. Βέβαια θα μπορούσε να είναι διαφορετική η εξέλιξη του ματς αν ο Σβιντέρφσκι είχε ευστοχήσει στο τετ α τετ του 10ου λεπτού. Ενώ όλοι θα περίμεναν πως ο ΠΑΟΚ θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, είδαμε το αντίθετο. Με τον Παναθηναϊκό να «πρεσάρει» εξαιρετικά σε όλο το γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι υπέκυπταν συνέχεια σε λάθη τα οποία κάποια στιγμή θα πλήρωναν. Αν στο γήπεδο δεν υπήρχε και ο Μίσιτς για τον Δικέφαλο τότε ο αγώνας θα ήταν πολύ πιο δύσκολος. Ο Παναθηναϊκός πήγαινε πρώτος σε όλες τις μονομαχίες, έφτανε πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά τα χαλούσε στη τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Μακέντα, ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη τα περίμενε όλα από τον Μίσιτς από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν όλες οι φάσεις ενώ αν η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν τότε η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ανύπαρκτη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και από κλέψιμο της μπάλας, ο Μακέντα σκόραρε με κοντινή προβολή αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR. Σωστή απόφαση καθώς ο Μακέντα όντως βρήκε τη μπάλα με το χέρι του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς, κέρδιζαν μπάλες και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς. Αυτή τη φορά το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 49’ ο Δώνης ανατράπηκε από τον Ίνγκασον και ο Μακέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό φαινόταν. Δεν του το επέτρεπε και ο Παναθηναϊκός εξάλλου. Από νέο λάθος του Ίνγκασον, ο Χατζηγιοβάνης έφτασε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και με έξοχο πλασέ έκανε το 2-0 βάζοντας φωτιά στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να αντιδράσει αλλά μάταια. Ο Μίσιτς βλέποντας πως δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του πήρε τη κατάσταση πάνω του. Έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, «άδειασε» όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά ο Διούδης τον νίκησε στη μεγαλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά έπαιζε με το χρόνο βλέποντας πως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αν είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεσή του. Το τελικό σφύριγμα βρίσκει άξιους νικητές του πράσινους παίρνοντας κάτι που άξιζαν στο 100%. Σίγουρα αυτή η νίκη θα βοηθήσει και ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό καθώς μιλάμε για μία καθαρή νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με αυτό το αποτέλεσμα υποχωρεί ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το τρίτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι πάντα δίκαιο αλλά στην προκειμένη περίπτωση κέρδισε αυτός που το άξιζε. Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά κακός. Δεν κυκλοφόρησε καθόλου τη μπάλα, δεν πήρε τίποτα από τους ακραίους του, έκανε εύκολα λάθη και το πλήρωσε. Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ οι γηπεδούχοι έδωσαν άπλετη χαρά στο κόσμο τους ενώ από την άλλη ο Δικέφαλος του Βορρά γυρίζει στη Θεσσαλονίκη ηττημένος, με μία κακή εμφάνιση στις αποσκευές του και υποχώρησε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

MVP

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Εκτός από το γκολ που πέτυχε, ήταν απλά παντού μέσα στο γήπεδο. Μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Κάτω από τη βάση

Ο Σβέριρ Ίνγκασον. Ανέτρεψε τον Δώνη μέσα στη περιοχή, έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας με αποτέλεσμα ο Χατζηγιοβάνης να κάνει το 2-0. Αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Δώνης, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Νάγκι, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Μακέντα

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (71’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ)