Το debut.gr σχολιάζει το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει τα όργιά του, η Ντόρτμουντ ανεβαίνει και πλέον μπορεί να λέει πως διεκδικεί τον τίτλο. Η Λειψία ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Γκλάντμπαχ και “έπεσε” από την κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτή βρίσκεται πλέον η Μπάγερν (μετά το “πέρασμα” από τη Μάιντζ), με την οποία θα ασχοληθούμε…

 Μόνο εύκολη δε χαρακτηριζόταν η επίσκεψη της Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της Μάιντζ. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Χάνσ Φλίκ την έκαναν…πανεύκολη. Με τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, “καθάρισε” την υπόθεση τρίποντο, με το 1-3 να είναι το τελικό σκορ.

Σκόρερς οι συνήθεις ύποπτοι πλέον, Λεβαντόφσκι (8′), Μίλερ (14′) και Τιάγκο (26′), για την έκτη συνεχόμενη νίκη των Βαυαρών, μετά τον κακό για εκείνους Δεκέμβρη. Με τα τρία αυτά γκολ, η Μπάγερν έφτασε τα 57 στο εφετινό πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ (για τις 20 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί). Όσο αφορά τους παίκτες, ο “Λέβα” έφτασε τα 22 γκολ στη Λίγκα, ενώ οι Μίλερ και Αλκάνταρα συνεχίζουν να είναι “καυτοί.

Προς το παρόν σωστή.

 Έτσι κρίνεται έως τώρα η επιλογή των διοικούντων της πρωταθλήτριας Γερμανίας να δώσουν το “τιμόνι” στον Χάνσι Φλίκ, αντί να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση με “μεγαλύτερο” προπονητή. Ο πρώην βοηθός του Λεβ στην Εθνική Γερμανίας έχει -με τη δουλειά του- επαναφέρει τη Μπάγερν εκεί που ανήκει. Εκεί που την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Εκεί που για εκείνη είναι “η κανονικότητα” : στην κορυφή!

Η ισοπαλία της Λειψίας σημαίνει πως η Μπάγερν βρίσκεται πρώτη στο +1, καλύπτοντας έτσι τη διαφορά που οι δικές τις κακές εμφανίσεις (χωρίς να υποτιμώ την προσπάθεια των “ταύρων”) είχαν δημιουργήσει. Ο Φλίκ φαίνεται πως εργάζεται όχι απλώς για να φέρει τον τίτλο και να αποχωρήσει το καλοκαίρι, αλλά κοιτά και το μέλλον, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Τρανό παράδειγμα ο αριστερός μπακ-χαφ Ντέιβις, η αποκάλυψη της σεζόν στη Γερμανία!

Όμορφο ποδόσφαιρο, γκολ, θέαμα, υποσχέσεις και πλέον…πρωτιά για την ομάδα του Μονάχου, που δείχνει έτοιμη να…σαρώσει!