Το debut.gr σας παρουσιάζει τα όσα έγιναν στο "Καραϊσκάκης", στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί της Ξάνθης.

Σε ένα γήπεδο με ταυτόχρονα αντίθετα συναισθήματα, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-1 της Ξάνθης για την 22η αγωνιστική της Σουπερλίγκ, και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο).

Με την είσοδο των φιλοξενούμενων για το καθιερωμένο ζέσταμα, οι φίλοι του Ολυμπιακού, στον απόηχο του φλέγον ζητήματος με τον ΠΑΟΚ, πέταξαν “χαρτονομίσματα”, θέλοντας έτσι να “πικάρουν” το σύνολο του Παράσχου. Η αντίθεση ήρθε λίγο πριν τη σέντρα (αλλά και στο 21ο λεπτό), όταν και η ΠΑΕ τίμησε τα θύματα της Θύρας 7 (το ερχόμενο Σάββατο 8/2 συμπληρώνονται 39 χρόνια από εκείνη τη “μαύρη” ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο) με σύσσωμο το γήπεδο να αποδίδει και αυτό φόρο τιμής στους 21 αθάνατους φιλάθλους της ομάδας.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με “σπασμένα τα φρένα” στην αναμέτρηση και μόλις στο 5′ άνοιξαν το σκορ! Ο Ελ Αραμπί έκλεψε από τον Κοβάσεβιτς, μπήκε στην περιοχή, και την κατάλληλη στιγμή “έσπασε” για τον Σουντανί, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά ο Αλγερινός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 (και δεύτερο δικό του γκολ). Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα, ο Βαλμπουενά με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, και ο Σουντανί εξ επαφής αστόχησε. Ο Ολυμπιακός πίεσε για δεύτερο γκολ, άλλα οι προσπάθειες των Ομάρ με δυνατό σουτ  (13′) και Μπουχαλάκη με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση (14′) δε βρήκαν στόχο.

Στο 21′, όπως συνηθίζεται, οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7.

Οι ομάδα του Παράσχου είχε ξεκάθαρο στόχο να φυλάξει τα “νώτα” της, ενώ οι παίκτες του Μαρτίνς έψαχναν το δεύτερο τέρμα. Οι “ερυθρόλευκοι” δυσκολεύονταν να σπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας της Ξάνθης, ωστόσο βρήκαν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Με τον αγαπημένο τους τρόπο φέτος. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που ο ίδιος κέρδισε, και ο Ελ Αραμπί με κοντινή προβολή “έγραψε” το 2-0 στο 43.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο να “πνίξει¨την Ξάνθη. Και όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο, σκόραρε νωρίς. Στο 52′, ο Ομάρ έδωσε στον Σουντανί, εκείνος έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Μασούρα και ο Φασίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η πρώτη ουσιαστική απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 64ο λεπτό, όταν έπειτα από σουτ του Εντουάρντο, ο Σα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Ύστερα από πέντε λεπτά, ο Σεμέδο έκανε ανόητο μαρκάρισμα εντός περιοχής στο νεοεισλθέντα Ντος Σάντος, ο διαιτητής Καραντώνης (και με τη χρήση VAR) υπέδειξε την παράβαση, ο Κάστρο ευστόχησε και μείωσε σε 3-1 (71′).

Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, η Ξάνθη δεν είχε δυνάμεις για να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω, και όπως ήταν φυσιολογικό, η ένταση και η ταχύτητα του ματς “έπεσαν”. Τελευταία αξιόλογη στιγμή πριν το τριπλό σφύριγμα του ρέφερι, η εκτέλεση φάουλ του Μουλίν που πέρασε λίγο άουτ στο 88′.

Ο MVP: Ο Ματιέ Βαλμπουενά για ένα ακόμη παιχνίδι απέδειξε πως μόνο για..διακοπές δεν ήρθε στην Ελλάδα. Ο Γάλλος χαφ ήταν κεφάτος στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε, έδωσε μια ακόμη ασίστ -στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού-, μέτρησε πάνω από 50 επαφές με τη μπάλα, και γενικότερα συνείσφερε τα μέγιστα στο επιθετικό παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης), Μασούρας (60′ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (56′ Μουλίν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (66′ Ντος Σάντος), Μπαριέντος (81′ Τζουρίσκοβιτς), Κάστρο.