Ο Οίακας Ναυπλίου έκανε την ολική ανατροπή και με σκορ 77-82 κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα του Απόλλωνα Πατρών που έφτασε να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει την αναμέτρηση.

Η Εξέλιξη Του Ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με γρήγορα καλάθια από τους Τσάμη και Μολφέτα προηγήθηκε με 4-0. Το Ναύπλιο παρέμενε κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Σιμιτζή μείωσε σε 6-5. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μπαζίνας. Ο νεαρός guard με δύο συνεχόμενα τρίποντα διατηρούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (12-8). Όμως και οι φιλοξενούμενοι είχαν τα δικά τους «όπλα». Εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του Djordjevic στη ρακέτα βρίσκονταν κοντά στο σκορ (20-17). Με τρίποντο του Σιμιτζή ο Οίακας ισοφάρισε σε 22-22 για να ακολουθήσει το καλάθι του Τσάμη με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος (24-22).

Αρχικά, το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό. Ο Απόλλωνας δηλαδή είχε το προβάδισμα στο σκορ με τον Οίακα να βρίσκεται μία ανάσα από την ισοφάριση. Με τρίποντο του Τσιακμά ο Απόλλωνας βρέθηκε μπροστά με 29-26 αλλά ο Μακρής μείωσε γρήγορα σε 29-28. Μάλιστα με καλάθι του Σκόρδα οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (29-30). Σε εκείνο το σημείο όμως ο Απόλλωνας αντέδρασε. Τρέχοντας σερί 10-0 προηγήθηκε με 39-30. Από εκείνο το σημείο και μετά η διαφορά παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα. Με το καλάθι του Κουκουλά οι Πατρινοί ανέβασαν τη διαφορά στο +13 (50-37) αλλά με καλάθι του Djordjevic το σκορ μετατράπηκε σε 50-39 με το οποίο διαμορφώθηκε το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Οίαξ Ναυπλίου. Από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και με όπλο την καλή τους άμυνα έφτασαν στο τέλος στην ολική ανατροπή. Πολύ γρήγορα έτρεξαν ένα σερί 11-2 και έβαλαν τις βάσεις γι’ αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Με τα τρίποντα από του Σιμιτζή ο Οίακας μείωσε 57-53. Ο Κάδρας πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους για την ομάδα του (61-53) αλλά οι Djordjevic-Καλλινικίδης μείωσαν ξανά τη διαφορά (61-57).

Με τρίποντο του Τσάμη, που ήταν όλος ο Απόλλωνας στο συγκεκριμένο ματς, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 66-61. Ο Οίακας όμως δεν τα παράτησε. Τρέχοντας εκ νέου σερί 11-2 προηγήθηκε με το τρίποντο του Ψημίτη. Ο Τσάμης με καλάθι και φάουλ προσπαθούσε να κρατήσει όρθιο τον Απόλλωνα (72-73) αλλά με καλάθι του Ραζή η διαφορά πήγε ξανά στους τρεις (72-75). Με τρίποντο του Τζακόπουλου και καλάθι του Μολφέτα ο Απόλλωνας πέρασε ξανά μπροστά (77-75) αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά. Με ενορχηστρωτή τον Κουμπούρα και εκτελεστή τον Djordjevic ο Οίακας βρήκε πόντους στην επίθεση και με σκορ 77-82 κατάφερε να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σε γενικές γραμμές, οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή του παιχνιδιού τη διάθεση να δώσουν ένα υψηλό tempo. Ωστόσο, το zone press της ομάδας του Ναυπλίου περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τα επιθετικά ατού του Απόλλωνα. Η ευστοχία που είχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο κυρίως με τις πρωτοβουλίες του Djordjevic δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο. Τσάμης, Μπαζίνας Τζακόπουλος και Τσιακμάς ήταν εύστοχοι με αποτέλεσμα η ομάδα του Δελέγκου να διατηρεί σταθερό προβάδισμα. Το 50-39 ήταν αποτέλεσμα της σκληρής άμυνας των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μια νωχελικότητα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η ζώνη των φιλοξενούμενων απέδωσε τα μέγιστα και η διαφορά των 11 πόντων εξανεμίστηκε γρήγορα. Η στατικότητα του Απόλλωνα στα επιθετικά plays σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αστοχία έδωσαν πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο τέταρτο δεκάλεπτο (68-71). Ο Τσάμης έκανε ότι μπορούσε αλλά οι κακές επιθετικές επιλογές των Μολφέτα και Τζακόπουλο οδήγησαν στην ήττα. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία τους στο δεύτερο ημίχρονο και με υπομονή έβρισκαν τις κατάλληλες λύσεις. Καλλινικίδης και Κουμπούρας πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις στο τέλος με αποτέλεσμα να χαρίσουν στην ομάδα τους μια μεγάλη νίκη.

MVP

Ο Stefan Djorrdjevic. Ο center των φιλοξενούμενων έκανε ότι ήθελε κάτω από το καλάθι (19 π.) ενώ είχε και αρκετά καλή αμυντική παρουσία.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ο Τζακόπουλος. Ο έμπειρος παίκτης του Απόλλωνα είχε 8 λάθη και σίγουρα θέλει να ξεχάσει την σημερινή εμφάνισή του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 50-39, 61-57, 77-82

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Κοτσίρης): Τσιακμάς 7 (1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Νιφόρας, Παπαφωτίου, Κάδρας 6, Τσάμης 23 (3/4 βολές, 7/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Μολφέτας 7 (2/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπαζίνας 9 (3), Σκλήβας, Τζακόπουλος 9 (3/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Εζόμο 4, Κουκουλάς 12 (4/5 βολές, 4/4 δίποντα)

ΟΙΑΚΑΣ (Κουλουριώτης): Σιμιτζής 16 (2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα), Ραζής 5 (1), Κουμπούρας 11 (5/6 βολές, 3/4 δίποντα, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπαντωνίου 11 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τζόρτζεβιτς 19 (9/11 βολές, 5/12 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καλλινικίδης 4, Σκόρδας 2, Μακρής 2 (1/8 σουτ), Ζώρζος 7 (1), Ψημίτης 5 (1)