Σε ένα ματς αρκετά υποτονικό, με ελάχιστες φάσεις αλλά πολλά φάουλ ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 όπου σίγουρα κανένας δεν είναι ευχαριστημένος για διαφορετικούς λόγους. Το debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Αναμενόμενο αποτέλεσμα

Στο πρώτο ημίχρονο στόχος της ΑΕΚ από το ξεκίνημα ήταν να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό. Αυτή η προσέγγιση δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν πετυχημένη αφού ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπουχαλάκης βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι είχαν στηθεί σωστά αμυντικά, κλείνοντας όλους τους χώρους αλλά επιθετικά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι βαθιές μπαλιές από τους Βράνιες-Οικονόμου ήταν ανεπιτυχείς οπότε ο Ολυμπιακός κέρδιζε ξανά εύκολα τη κατοχή της μπάλας. Παρόλο όμως που οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο δραστήριοι ούτε εκείνοι στην επίθεση μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε γρήγορα μία αλλαγή προκειμένου να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Έβγαλε εκτός τον Σιμάνσκι, πέρασε στον αγώνα τον Ολιβέιρα, η ΑΕΚ αμέσως έγινε πιο επιθετική αλλά το σουτ του Κρίστισιτς στο 41′ πέρασε άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ αλλά ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν σιγά σιγά την απόδοσή τους. Ο Μπουχαλάκης ήταν αρκετά κινητικός στο χώρο του κέντρου και με δυο σουτ προσπάθησε να απειλήσει τον Μπάκρκα. Μέχρι που φτάνουμε στη φάση του 61ου λεπτού. Από γέμισμα του Βαλμπουενά και λάθος απομάκρυνση του Βράνιες, ο Γκιγέρμε από κοντά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες της ομάδας του. Η ΑΕΚ απείλησε στο 65’ με τον Βέρντε η οποία ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς. Στα τελευταία λεπτά του ματς και μετά από μαρκάρισμα του Σιμόες πάνω στον Βαλμπουενά (αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα) η κατάσταση πήγε να ξεφύγει αλλά με παρέμβαση των ψυχραιμότερων η όποια παρεξήγηση λύθηκε. Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε και άλλο ένα ντέρμπι έμεινε στο απόλυτο μηδέν.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το τρίτο ημίχρονο

Με την εξέλιξη που είχε το ντέρμπι, το 0-0 μοιάζει αρκετά δίκαιο. Οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά και όταν κατάφεραν να το κάνουν στη τελική προσπάθεια ήταν άστοχοι. Σίγουρα αν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με την ευκαιρία του Μπουχαλάκη, το ντέρμπι θα είχε κυλήσει διαφορετικά. Το ίδιο όμως ισχύει και για την ΑΕΚ αν ο Λιβάγια είχε στοχεύσει σωστά στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ. Η ισοπαλία αυτή δεν συμφέρει καμία από τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξέρει πως σε ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ πέφτει από τη κορυφή ενώ η ΑΕΚ νιώθει τη καυτή ανάσα του ανεβασμένου Παναθηναϊκού.

MVP

Βράνιες και Μπουχαλάκης. Ο αμυντικός της ΑΕΚ ήταν αρκετά σταθερός στις επεμβάσεις του και δεν επέτρεψε στους επιθετικούς του Ολυμπιακού να σκοράρουν. Ο Μπουχαλάκης από την άλλη ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου και ήταν αρκετά μαχητικός σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Κάτω από τη βάση

Ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ μπήκε για να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική αλλά δεν κατάφερε να φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (89’ Σβάρνας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90’ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί