Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποβλήθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ και το debut.gr σχολιάζει τα λάθη του Πορτογάλου.

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις επικρατήσει με 1-0 του ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”, μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα για να “περάσει” κανείς. Ο Ρούμπεν Σεμέδο όμως, φρόντισε να αφήσει μια “γλυκόπικρη” γεύση στους ανθρώπους και τους φίλους της ομάδας. Και αυτό διότι μετά τη λήξη του αγώνα, αποβλήθηκε, πράγμα που σημαίνει πως χάνει το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το συμβάν.

 Ύστερα λοιπόν από το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή Μανούχου, ο στόπερ του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησε σε ένα…κάκιστο επεισόδιο. Ο Σεμέδο κατευθύνθηκε προς το μέρος ενός ball boy, ώστε να πάρει τη μπάλα του αγώνα. Ο μικρός αρνήθηκε να του τη δώσει, πετώντας τη μάλιστα πιο πέρα. Τότε ήταν που ο υψηλόσωμος άσος “τα πήρε”, έσπρωξε τον πιτσιρικά και τον έριξε κάτω.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Φερέιρα Σόουζα, ο οποίος έτρεξε εκνευρισμένος προς τον Σεμέδο. Ακολούθησε σύρραξη με τους ψύχραιμους να συγκρατούν τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο “άρχοντας” της αναμέτρησης είδε το περιστατικό, και έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Πορτογάλο για τη συμπεριφορά του.

Απολύτως δίκαιη αποβολή, με τον Σεμέδο μάλιστα να εκνευρίζεται ακόμη περισσότερο στο αντίκρισμα της κόκκινης και την αντίληψη του ότι θα λείψει με την ΑΕΚ την Κυριακή!

Ποδοσφαιριστής κλάσης, συμπεριφορά ερασιτέχνη!

 Μπορεί η αντίδρασή του όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη να ήταν μεταμέλεια (ζήτησε “συγνώμη” με ανάρτηση στο Instagram), μα αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την τραγική αυτή κίνηση. Όπως δήλωσε και ο συμπαίκτης του, Μπα, “Ο Σεμέδο είναι παράδειγμα εντός και εκτός γηπέδου”. Πράγματι, κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει για τον Πορτογάλο.

Όσο αφορά τα αγωνιστικά του προσόντα, αν και μερικές φορές “παίζει με τη φωτιά”, κανείς δε μπορεί να αμφιβάλλει πως είναι…μεγαλύτερα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η σιγουριά που εμπνέει στους συμπαίκτες του, οι τοποθετήσεις του, οι αντιδράσεις του, η συνεισφορά του ακόμη και επιθετικά (στα στημένα) μας δείχνουν πως αυτός ο αθλητής αξίζει το κάτι παραπάνω.

Στον αντίποδα όμως, ο ισχυρισμός πως “αν ο χαρακτήρας του ήταν διαφορετικός, θα έπαιζε στην Πρέμιερ Λίγκ!”, όσο αληθής είναι, άλλο τόσο λυπηρός είναι. Και δυστυχώς -αν και ήταν η πρώτη φορά- επιβεβαίωσε τα όσα γράφονταν για εκείνον, όταν τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι.

Θα σκεφτεί κάποιος “Δεν είναι άδικο να τον κατακρίνεις από μια μόνο στιγμή;” ΟΧΙ. Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, παίρνει αρκετά χρήματα, έχει παραστάσεις από μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται το να σπρώξει ένα παιδάκι, γιατί απλά ήθελε να…κάνει το κομμάτι του και να μη του δώσει τη μπάλα!

Σφυγμοί; Ένταση; Ο Ολυμπιακός μόλις είχε νικήσει σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Για ποιον ακριβώς λόγο ο Σεμέδο να πράξει κάτι τέτοιο;

Αποβολή-μαχαιριά για τον Μαρτίνς!

Αν με ρωτούσε κανείς που εντοπίζω “θέμα” στον φετινό Ολυμπιακό, θα του έλεγα αμέσως στο κέντρο της άμυνας. Και αυτό διότι ο Σεμέδο όλη τη σεζόν -με εξαίρεση ορισμένα καλά ματς του Αβραάμ-, παίζει μόνος του! Και είναι προς τιμήν του -φυσικά έχει συμβάλει και ο Σα σε αυτό- που οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί τόσα λίγα τέρματα.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ για το “ντέρμπι” με την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που σαφέστατα θα τα παίξει όλα για όλα για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, ενόψει playoffs. Με τον Ποντένσε στο…αεροπλάνο για Αγγλία, ο Μαρτίνς τώρα καλείται να διαχειριστεί και την απουσία του “βράχου” του.

Καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, το μόνιμο πρόβλημα του Πορτογάλου τεχνικού ήταν το ποιος θα πλαισιώνει τον Σεμέδο. Σκεφτείτε τώρα πόσο δύσκολο θα είναι για τον Μαρτίνς να αποφασίσει το δίδυμο που θα “κατεβάσει” την Κυριακή. Σεμέδο εκτός, Μπα αναξιόπιστος, Σισέ ερχόμενος από τραυματισμό, Μεριά με το ένα πόδι εκτός ομάδας, Αβραάμ εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα. Βάζω ακόμη και τον νεαρό Μάρκοβιτς, που έχει μόλις μια συμμετοχή, στο κύπελλο με την Καλαμάτα!

Πάντα ένα πρόβλημα είναι…καλύτερο από…δύο! Όμως ο Σεμέδο είχε άλλη γνώμη…Δική του απαράδεκτη κίνηση, άλλος όμως καλείται “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά” !