Σε ένα κατάμεστο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξένησε τον φορμαρισμένο Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί, επικρατώντας με σκορ 4-2 και διατήρησαν τη διαφορά του ενός βαθμού από το δεύτερο ΠΑΟΚ. ΤΟ ΜΑΤΣ Ο Πέδρο Μαρτίνς […]

Σε ένα κατάμεστο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξένησε τον φορμαρισμένο Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί, επικρατώντας με σκορ 4-2 και διατήρησαν τη διαφορά του ενός βαθμού από το δεύτερο ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, λόγω και της επιστροφής του Γκιλιέρμε στην ενεργό δράση. Ο Σα κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας η τετράδα της άμυνας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά στο κέντρο και Μασούρας με Βαλμπουενά στις πτέρυγες, πλάι στον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάικλ Ένινγκ παρατάχθηκε με το αγαπημένο της 4-2-3-1. Ο Έμαν ήταν στη θέση “1” και μπροστά του οι Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ και Κόρχουτ. Ματίγια – Μπα το δίδυμο των χαφ και Φετφατζίδης, Λάρσον και Μαντσίνι πίσω από τον προωθημένο Ιντέγε, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Καραΐσκάκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του, όμως ήταν ο Άρης εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ. Στο 13′, οι κίτρινοι έκλεψαν τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ιντέγε βρήκε ωραία τον Λάρσον, όμως πρώτα ο Σα και στη συνέχεια το δοκάρι στέρησαν το γκολ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να βρει καθαρή φάση για γκολ, όταν ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βαλμπουενά από θέση σέντερ φορ αστόχησε σε κεφαλιά. Στο 22′, οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Έμαν και ο Γκιλιέρμε δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Καμαρά έκλεψε από τον Δεληζήση και άνοιξε δεξιά στον Μασούρα. Εκείνος με ωραία σέντρα στην καρδιά της περιοχής βρήκε τον Ελ Αραμπί , που με διπλή προσπάθεια σκόραρε και πάλι για την ομάδα του. Στο 37ο λεπτό, οι κίτρινοι έφτασαν στη μείωση του σκορ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φαούλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Ρόουζ, που με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Σα. Το ημίχρονο όμως είχε κι άλλο γκολ και μάλιστα φανταστικό. Ο Βαλμπουενά με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ομάρ, εκείνος κοντρόλαρε, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό αριστερό σουτ παραβίασε για τρίτη φορά την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, όχι όμως και τα γκολ. Στο 63ο λεπτό, ο Βαλμπουενά κινήθηκε στα αριστερά,μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Βέλεθ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και συνέχισε το σερί των εύστοχων εκτελέσεων από την άσπρη βούλα. Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Γάλλος έδωσε τη θέση του στον Λοβέρα και γνώρισε την αποθέωση από όλο το γήπεδο. Στο 82, ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βάζει δύο τέρματα στον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά. Ο Καμαρά έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, η μπάλα πήγε στον Ντάνιελ Λάρσον, αυτός βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Ντιγκινί που με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση έγραψε το τελικό 4-2.

ΜVP του αγώνα ψηφίστηκε ο Ματιέ Βαλμπουενά

Επόμενη μέρα : O Oλυμπιακός ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, ενώ ο Άρης υποδέχεται την Ξάνθη

Ολυμπιακός : Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (83′ Λάζαρος), Βαλμπουενά (69′ Λοβέρα), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80′ Σουντανί)

Άρης : Έμαν, Ρόουζ, Βέλεθ (64′ Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρχουτ , Μπα, Ματίγια, Φετφατζίδης (65′ Μαρτίνες), Λάρσον, Μαντσίνι , Ιντέγε (45′ Ντιγκινί)

Κίτρινες κάρτες : Καμαρά, Μπουχαλάκης – Μαντσίνι, Ντιγκινί, Βέλεθ, Κόρχουτ