Σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο κουρασμένος Παναθηναϊκός με όπλο την επίθεση, πήρε το ματς με αντίπαλο την Ζαλγίρις και εδραίωσε την παρουσία του στην εξάδα.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα τρομερό ματς που δυσκολεύτηκε για 35 περίπου λεπτά, κέρδισε την μαχητική Ζαλγκίρις και εδραίωσε την παρουσία του στην πρώτη εξάδα της φετινής Euroleague. Μια θέση που του διασφαλίζει την είσοδό του στα playoffs και τον κάνει να ελπίζει ότι θα διασταυρωθεί με μία εκ των Μακάμπι και Τσκα που του ταιριάζουν περισσότερο. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που είναι πολλή δουλεμένη και παράλληλα να νικήσουν την ατομική τους κούραση. Η ομάδα δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά έκανε αυτό που έπρεπε.

Ο Ράις ξεμπλόκαρε τον Καλάθη

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους έδειξε πιο γυμνασμένη και προσπάθησε να πατήσει πάνω σε αυτό. Πρέσαρε ασφυκτικά τον Νικ Καλάθη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δημιουργώντας του κόπωση και εκνευρισμό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επηρεάστηκε από αυτή την πίεση και χρειάστηκε να βρει συμπαραστάτη τον Ράις επιθετικά για να ξεμπλοκάρει. Όταν ο δεύτερος πόλος στο μπροστά γήπεδο έγινε παράγοντας του παιχνιδιού, ο Καλάθης λύθηκε και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Δύσκολη νίκη, αλλά όταν υπάρχει διαβολοβδομάδα, μετράει σχεδόν μόνο το αποτέλεσμα. Κι εκεί ο Παναθηναϊκός τα πήγε περίφημα.

Image result for panathinaikos zalgiris 96-94

Το ριμπάουντ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, οι παίκτες του Πιτίνο κερδίζουν την μάχη των αιθέρων. Μπορεί όχι με την καθολικότητα που το έκαναν με την Μπάγερν, αλλά και πάλι ήταν ανώτεροι. Εξάλλου για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν, το να μην είναι πληγή το ριμπάουντ, είναι το βασικό ζητούμενο κι όχι το κέρδος από αυτό το τομέα.

Image

Οι πολλές λύσεις

Για άλλη μια φορά, ο ΠΑΟ δείχνει ότι διαθέτει τρομερό επιθετικό ταλέντο. Η καλύτερη επίθεση της Euroleague έκανε για ακόμα ένα ματς αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, πηγαίνοντας το σκορ πάνω από τους 90 πόντους. Την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε τα αμυντικά της προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να πάρει κανένα ματς εύκολα. Συνέπεια στο ίδιο μοτίβο που όταν βελτιωθεί, θα σημάνει το “βήμα” παραπάνω.