Το διπλό στη Βαλένθια, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αλλάξει το κλίμα στον Ολυμπιακό και το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα της “διαβολοβδομάδας”, κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν στο ΣΕΦ, του έδινε τη δυνατότητα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στα playoff. Ωστόσο, η ομάδα του Ρενέσες χάλασε τα σχέδια των […]

Το διπλό στη Βαλένθια, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αλλάξει το κλίμα στον Ολυμπιακό και το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα της “διαβολοβδομάδας”, κόντρα σε Άλμπα και Μπάγερν στο ΣΕΦ, του έδινε τη δυνατότητα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στα playoff. Ωστόσο, η ομάδα του Ρενέσες χάλασε τα σχέδια των ερυθρολεύκων, επικρατώντας με 93-86 και ψαλίδισε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στην επόμενη φάση.

το ματς

Ο Ολυμπιακός, με ελληνική πεντάδα  (Σπανούλης, Κόνιαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης) και τον “Έλληνα” Μιλουτίνοφ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, περιορίζοντας τα ατού των Γερμανών. Με μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη, που συνεισέφερε σε όλους τους τομείς, κατάφεραν να βρίσκονται σε ρόλο οδηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου (22-19, 10′).

Το φυσιολογικό ροτέισον του κόουτς Μπαρτζώκα, μπέρδεψε αρκετά τους γηπεδούχους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τεράστια αμυντικά προβλήματα σε όλη τη δεύτερη περίοδο. Ρότσεστι και Μπάλντγουιν ήταν αρνητικοί, όπως και ο Μπράντον Πολ, ο οποίος έδειχνε εκτός κλίματος του αγώνα. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί που είναι φύσει επιθετική ομάδα, βρήκαν σούπερ ρυθμό έξω από τα 6,75 , ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με 9/14 τρίποντα, και με το σκορ στο υπέρ τους 50-42.

Η αντίδραση που όλοι περίμεναν ήρθε από τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο. Ο Μπαρτζώκας έκλεισε αρκετά το ροτέισον, δίνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε όσους μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν, καθώς τα χρονικά όρια για την ομάδα του στένευαν. Έτσι, οι 31 πόντοι παθητικό στη δεύτερη περίοδο έπεσαν στους 18 στην τρίτη και ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Βεζένκοφ στην εκπνοή της περιόδου, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με ένα επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 29-18 (71-68, 30′).

Όσοι πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει την περισσότερη δουλειά και οι Γερμανοί θα πετούσαν λευκή πετσέτα, διαψεύσθηκαν πανηγυρικά. Με ένα σερί 9-0 στα δύο πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ και έστειλαν μήνυμα πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ματώσουν για το ροζ φύλλο. Η επίδοση των γηπεδούχων στην άμυνα έπεσε και πάλι , με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μη μπορεί να ροκανίσει την εις βάρος του διαφορά μέχρι το 37′. Με τη βοήθεια του κόσμου της, η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να κρατήσει τους Γερμανούς μακριά από το καλάθι για τρία ολόκληρα λεπτά, όμως ούτε αυτό αποδείχθηκε αρκετό. Ο Μιλουτίνοφ έχασε την καθοριστική βολή που θα ισοφάριζε το παιχνίδι 27 δευτερόλεπτα από τη λήξη, ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, όμως η επίθεση του Ολυμπιακού ήταν κακή, με τον Σπανούλη να αστοχεί στο σκοτωμένο τρίποντο νίκης. Το επιθετικό ριμπάουντ των Γερμανών, σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό φάουλ που καταλόγισαν οι διαιτητές στον αρχηγό του Ολυμπιακού, έβαλαν οριστική ταφόπλακα στα όνειρα των Πειραιωτών για μια ακόμη ανατροπή.

Έτσι, οι Γερμανοί μετά το ΟΑΚΑ άλωσαν και το ΣΕΦ, ενώ στον Ολυμπιακό η συγκεκριμένη ήττα ίσως σημάνει το πρόωρο τέλος της φετινής τραγικής χρονιάς, με την προσοχή να στρέφεται περισσότερο στην αναδόμηση της ομάδας στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

MVP της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Μάρκους Έρικσον με 22 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Χέρμανσον και Γκεντράιτις.

Επόμενη αγωνιστική : O Oλυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ, ενώ η Άλμπα ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 2, Μπόλντγουιν 6, Πολ 4, Κόνιαρης 11 (3), Σπανούλης 14 (9ασ.), Μιλουτίνοφ 15, Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 7 (1), Ρούμπιτ 5.

Άλμπα Βερολίνου (Ρενέσες): Σίβα 12 (2), Γκιφάι 4, Έρικσον 22 (6), Μάτισεκ, Σνάιντερ, Χέρμανσον 18 (1), Όγκμπε 3 (1), Γκιεντράιτις 15 (3), Τίμαν 4, Κάβανο, Νόκο 4, Σίκμα 11.