Η 19η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος είχε ντέρμπι, ανατροπές και επιστροφές από τα «παλιά».

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Μιλάνο η Γιουβέντους με μέταλλο πρωταθλητή επικράτησε με 2-1 της Ρόμα στο «Ολίμπικο». Έτσι, επωφελήθηκε του στραβοπατήματος της Ίντερ και αναρριχήθηκε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους «Μπιανκονέρι»  με τον νεαρό αμυντικό Ντεμιράλ να πετυχαίνει στο 3′ το παρθενικό του γκολ με την φανέλα των πρωταθλητών Ιταλίας. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του σκοράροντας από την άσπρη βούλα. Η Ρόμα προσπάθησε να αντιδράσει και εν μέρει τα κατάφερε στο 68′ όταν και μείωσε και εκείνη με πέναλτι με σκόρερ τον Περόττι. Στη συνέχεια η «Γιούβε» κράτησε το σκορ και πήρε μια σπουδαία νίκη, δείχνοντας ότι το μυστικό του πρωταθλητισμού, είναι η σταθερότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για roma 1-2 juve

Έλλειψη σταθερότητας, από την άλλη έδειξε η Ίντερ, η οποία έμεινε στο 1-1 με την φορμαρισμένη φέτος Αταλάντα. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ άνοιξε στο σκορ στο 4ο λεπτό. Οι «νερατζόυρι» όμως, ισοφαρίστηκαν στο 75′ από τον Gosens. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αταλάντα πίστεψε στην ολική ανατροπή την οποία και άγγιξε στο 87′! Ο Μουριέλ είδε τον Χαντάνοβιτς να του αποκρούει το πέναλτι και να κρατάει ζωντανή την Ίντερ!

Αποτέλεσμα εικόνας για inter 1-1 atalanta

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Μίλαν απέναντι στην Κάλιαρι. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν, η Μίλαν επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της εξαιρετικής φέτος Κάλιαρι, δηλώνοντας παρούσα όσον αφορά την διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Με τον νεαρό Ράφαελ Λεάο να σκοράρει στο 46′ και τον – βασικό από την αρχή – Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στο 64′ η Μίλαν πήρε μεγάλο διπλό στο Κάλιαρι , με την σφραγίδα του Σουηδού που επέστρεψε «σπίτι» του.

Αποτέλεσμα εικόνας για cagliari 0-2 milan

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρόμα 1-2 Γιουβέντους

Ίντερ 1-1 Αταλάντα

Κάλιαρι 0-2 Μίλαν

Λάτσιο 1-0 Νάπολι

Βερόνα 2-1 Τζένοα

Σαμπντόρια 5-1 Μπρέσια

Φιορεντίνα 1-0 Σπαλ

Ουντινέζε 3-0 Σασούολο

Τορίνο 1-0 Μπολόνια

Πάρμα 2-0Λέτσε

Επόμενη αγωνιστική:

Λάτσιο – Σαμπντόρια

Σασουόλο – Τορίνο

Νάπολι – Φιορεντίνα

Μίλαν – Ουντινέζε

Λέτσε – Ίντερ

Μπολόνια – Βερόνα

Μπρέσια – Κάλιαρι

Τζένοα – Ρόμα

Γιουβέντους – Πάρμα

Αταλάντα – Σπαλ