Το Debut.gr παρουσιάζει τους παίχτες που έχουν βρεθεί στους τελικούς του NBA και δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στους αγώνες για το Larry O'Brien.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχουν ορισμένοι παίχτες που έχουν βρεθεί στους τελικούς του NBA και δεν έχουν ηττηθεί ποτέ. Δε μιλάω για παίχτες που απλώς έχουν βρεθεί στους τελικούς της Λίγκας μόνο μία φορά και έχουν κερδίσει. Ορισμένοι είναι Hall of Famers. Κάποιοι απλά βρίσκονταν στις κατάλληλες ομάδες την πιο κατάλληλη στιγμή.

1)Michael Jordan-Scottie Pippen

Ίσως το πιο γνωστό duo του NBA. Όπου συζήτηση για τον έναν πάντα θα έρχεται στο μυαλό μας και ο άλλος και όχι άδικα. Η δυάδα αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες και την ιστορία του αθλήματος. Το Chicago έχει στο παλμαρέ του 6 πρωταθλήματα τα οποία όλα ήρθαν με αυτή τη δυάδα παρούσα. Οι σεζόν 1991-1993 και 1996-1998 ή με λίγα λόγια η δεκαετία τις κυριαρχίας των Bulls έχουν μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Jordan και Pippen αγωνίστηκαν μόνο αυτές τις 6 φορές σε τελικούς και στις 6 κατάφεραν να πάρουν το  Larry O’Brien. Στη μετέπειτα καριέρα τους δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν άλλο δαχτυλίδι αλλά σε εμάς πάντα η δυναστεία του Chicago θα μείνει ανεξίτηλη κυρίως για αυτούς τους δύο Hall of Famers.

2) Robert Horry

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών όπως τον αποκαλούν. Ο Robert Horry έχει κερδίσει 7 δαχτυλίδια πρωταθλητή όπως μας δείχνει στη φωτογραφία ενώ έχει αγωνιστεί σε ισάριθμους τελικούς με τρεις ομάδες. Με τους Houston Rockets που τον έκαναν draft το 1992 κέρδισε 2 πρωταθλήματα back to back το 1994 και 1995. Στη συνέχεια έγινε trade στους Suns και από εκεί λόγω μιας διένεξης με τον προπονητή Danny Ainge έγινε εκ νέου trade στους Lakers. Με τη φανέλα του LA κατέκτησε 3 πρωταθλήματα το 2000,2001 και το 2002. Μετά τη θητεία στους Lakers έμεινε free agent και κατέληξε στα χέρια του Gregg Popovich και των Spurs. Με τα Σπιρούνια κέρδισε ακόμα 2 πρωταθλήματα το 2005 και το 2007 ενώ την επόμενη σεζόν σταμάτησε από την ενεργό δράση. Μέχρι σήμερα, μαζί με τον John Salley, παραμένουν οι μοναδικοί παίχτες που έχουν κερδίσει δαχτυλίδι με τρεις διαφορετικές ομάδες.

3) Ron Harper-Steve Kerr

Οι δύο τους συνυπήρξαν στη δεκαετία του 1990 που οι Bulls έγραψαν την δική τους ιστορία. Πλάι στον Jordan και στον Pippen κέρδισαν 3 πρωταθλήματα το 1996, 1997 και 1998 και στη συνέχεια άλλαξαν στρατόπεδο. Ο Steve Kerr το 1999 πήγε στους San Antonio Spurs και κέρδισε το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Μετά πήγε στο Portland όπου και κάθισε μία σεζόν και το 2002 επέστρεψε στο San Antonio όπου κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα και το 5ο συνολικά δαχτυλίδι του. Ο Ron Harper μετά τη θητεία του στο Chicago μετακόμισε στους Lakers και το 2000 και το 2001 στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λιμνανθρώπους φτάνοντας τα 5 δαχτυλίδια χωρίς να έχει χάσει τελικό που έχει αγωνιστεί.

4) John Havlicek

Το ρολόι γυρνάει πιο πίσω τον χρόνο και μας συστήνει τον Jon Havlicek. Ο άσσος των Boston Celtics μετράει 8 δαχτυλίδια ενώ τα 16 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας αγωνίστηκε μόνο στην ομάδα της Βοστώνης. 8 φορές στους τελικούς με τη Βοστώνη, 8 πρωταθλήματα. Βέβαια οι ομάδες ήταν μόλις 10( 5 και 5 σε κάθε περιφέρεια) ενώ χρόνο με το χρόνο υπήρχε προσθήκη και άλλων ομάδων για να φτάσουμε στις 30 που είναι σήμερα. Όπως είναι λογικό οι Celtics απέσυραν τον αριθμό 17 για χάρη του Havlicek o oποίος απεβίωσε το 2019 ενώ αντιμετώπιζε χρόνια την νόσο του Parkinson.

5) Hakeem Olajuwon

O Hakeem “The Dream” Olajuwon είναι από τους τελευταίος στη λίστα με τους αήττητους τελικούς. Με τους Houston Rockets κατέκτησε 2 πρωταθλήματα το 1994 και το 1995 σπάζοντας έτσι την κυριαρχία των Bulls έστω και προσωρινά την δεκαετία του 90. Ο Νιγηριανός αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ψηλών που έχει δει η Λίγκα ενώ είδε το όνομά του να μπαίνει στο Hall of Fame το 2016. Στα 2 πρωταθλήματα των Rockets ανακηρύχθηκε και MVP των τελικών.