Ο Απόλλων Πάτρας έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Τρίτων και με σκορ 79-58 σημείωσε τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα της Α’2 κατηγορίας. Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και αναλύει.

Η Εξέλιξη Του Ματς ανάμεσα σε Απόλλωνα και Τρίτων

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και άστοχες ειδικότερα στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-4 για να απαντήσει ο Μολφέτας με σουτ τριών πόντων (3-4). Με καλάθι και φάουλ του Μπαζίνα ο Απόλλωνας πήρε γρήγορα το προβάδισμα αλλά ο Τρίτων προσπέρασε ξανά με το καλάθι του Μαλτέσιου (6-8). Ο Τσάμης από την μία και ο Καλαντζής από την άλλη κουβαλούσαν την ομάδα τους στην επίθεση, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ, χτυπώντας κυρίως μέσα στη ρακέτα και κάπως έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 18-18.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Απόλλωνας βρήκε εύστοχα περιφερειακά σουτ με Μπαζίνα και Μολφέτα και προηγήθηκε με 29-21. Ο Τρίτων δυσκολευόταν να βρει το «εύκολο» καλάθι ενώ και η άμυνα του ήταν προβληματική. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας και με συνεχόμενα καλάθια από τους Μολφέτα – Τσάμη ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους δέκα (36-25). Ο Μαλτέσιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του κάτω από το καλάθι (40-29) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Τσιακμάς. Ο νεαρός guard με 8 πόντους όχι μόνο συντηρούσε τον Απόλλωνα στην επίθεση αλλά κράτησε τη διαφορά και πάνω από τους 10 πόντους (49-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά χαλαρά στο παρκέ αλλά ο Τρίτων δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή τους την αδυναμία. Το μόνο που κατάφεραν ήταν με συνεχόμενους πόντους του Κόκκαλη να μειώσουν σε 50-43. Οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» μετά το 5ο λεπτό και με τον Μολφέτα να σκοράρει από παντού η διαφορά ανέβηκε ξανά πάνω από τους 10 (55-43). Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να συντηρεί αυτή τη διαφορά και να κλείνει το δεκάλεπτο μπροστά με 61-48.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Απόλλωνας είχε κλειδώσει τη νίκη με τον coach Δελέγκο να μοιράζει το χρόνο σε όλους τους παίκτες δίνοντας ευκαιρία και σε νέα παιδιά. Ο παίκτης που βγήκε μπροστά για τους γηπεδούχους και βοήθησε πολύ την ομάδα ήταν ο Νιφόρας (10 π.). Ο power forward των γηπεδούχων κέρδισε αρκετές μονομαχίες σκοράροντας συνολικά 10 πόντους. Με τις άμυνες να έχουν χαλαρώσει αρκετά οι παίκτες έβρισκαν αρκετούς ελεύθερους διαδρόμους. Αρκετές επιτυχημένες πρωτοβουλίες πήρε και ο Μπαζίνας (10 π.) σε αυτό το σημείο του ματς. Με τελικό σκορ 79-58 ο Απόλλωνας πανηγύρισε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα της Α’2 κατηγορίας.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Οι γηπεδούχοι είναι αρκετά δυνατοί στην έδρα τους κάτι που το απέδειξαν και σήμερα. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν, ανταπεξήλθαν σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και το +21 τους δικαιώνει. Έτσι πάνε με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία να αναμετρηθούν με το πρώτο στη βαθμολογία, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρίτων από την άλλη παρά την έκταση που πήρε η διαφορά απέδειξε πως είναι μία αρκετά υπολογίσιμη δύναμη που όμως έχει αδυναμίες. Στο τρίτο δεκάλεπτο όταν ο Απόλλωνας ήταν άποντος για πέντε περίπου λεπτά δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία για να φέρει «τούμπα» το ματς. Όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά σκορ τότε όλα τελείωσαν.

MVP

Ο Γιάννης Μολφέτας. Ο έμπειρος παίκτης των Πατρινών σημείωσε 22 πόντους δηλώνοντας πάντα παρών στα δύσκολα σημεία.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ο Νίκος Κούτουλας. Παρόλο που αγωνίστηκε 28 λεπτά σκόραρε μόνο 2 πόντους, μη μπορώντας να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 49-35, 61-48,79-58

Aπόλλων Π. (Δελέγκος): Τσιακμάς 8 (2), Νιφόρας 10, Κούτρας, Παπαφωτίου, Μπιλάλης, Τσάμης 15, Μολφέτας 22 (5), Ζούμπος 8 (2), Ξουλός, Μπαζίνας 10 (1), Τζακόπουλος, Εζόμο 6

Τρίτων (Μιχελάκος): Παπαδημητρίου, Κουτούλας 2, Γάργαλης, Καλαντζής 7 (1), Κόκκαλης 17, Παπαρέγκας 8 (2), Μαλτέσιος 16, Σπυριδάκης 2, Κουκουνιάς, Βερτούδος 5 (1), Στανόγεβιτς 1

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης