Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο άδειο, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, στάδιο Καραΐσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι, με γκολ του Ελ Αραμπί στο 70, κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη. Με τις […]

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο άδειο, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, στάδιο Καραΐσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι, με γκολ του Ελ Αραμπί στο 70, κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη.

Με τις αναμενόμενες εντεκάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ και Τσιμίκας στα δύο άκρα της άμυνας και Μπα-Σεμέδο το δίδυμο στα στόπερ. Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά ήταν στα χαφ, ελλείψει και του τραυματία Γκιλιέρμε, ενώ Βαλμπουενά, Μασούρας και Ποντένσε ήταν η τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Διούδη, Ινσούα, Σέκενφελντ, Πούγγουρα, Γιόχανσον στην άμυνα, Κουρμπέλη-Δώνη στα χαφ και τους Ζαχίντ, Χατζηγιοβάννη και Μπουζούκη να πλαισιώνουν τον Φεντερίκο Μακέντα.

Το ματς

Πράσινη υπεροχή χωρίς αποτέλεσμα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο για να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος της άμυνας. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 9ο λεπτό ο Γιόχανσον μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, την οποία εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Σα, με τους Ομάρ και Καμαρά να καθαρίζουν στη συνέχεια τη φάση.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 23, χάνοντας την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα. Ο Μπουχαλάκης άνοιξε ωραία στον Ποντένσε, εκείνος με ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε στον Μασούρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Ο Κουρμπέλης μπήκε στην περιοχή, γύρισε άψογα τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του ανενόχλητου Δώνη κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Σα. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και στο 43 έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ. Ο Γιόχανσον πάτησε περιοχή και με μια εκπληκτική προσπάθεια απέφυγε δύο παίκτες του Ολυμπιακού, βγήκε τετ α τετ με τον Σα, ο οποίος με μια μεγάλη επέμβαση εξουδετέρωσε το αριστερό σουτ του δεξιού μπακ του τριφυλλιού.

Έτσι, οι δύο αιώνιοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό πάντως να πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Αλλαγή σκηνικού και κορυφή με Ελ Αραμπί

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα τον Μπενζιά στη θέση του Μασούρα, θέλοντας να δώσει στην ομάδα του περισσότερο έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Έτσι, ο Βαλμπουενά μετατοπίστηκε στα αριστερά και η διάταξη του Ολυμπιακού διαφοροποιήθηκε σε 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να πατάει καλύτερα και στο 60, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ποντένσε, βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη όμως το πλασέ του με εξωτερικό φάλτσο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Μετά από 14 λεπτά, ήρθε η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους με το μόνιμο πλέον σκόρερ του. Ο Βαλμπουενά βρέθηκε στα δεξιά και με ωραία σέντρα βρήκε τον Ελ Αραμπί στο ύψος του πέναλτι. Εκείνος με ένα μονοκόματο δεξί σουτ, ενδεικτικό της κλάσης του, νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μετά το γκολ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει το πολύτιμο προβάδισμα, ο Παναθηναικός βγήκε μπροστά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς πάντως να καταφέρει να φανεί απειλητικός για τον Ζοζέ Σα.

Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έντονα, δείχνοντας και την πίεση που είχαν στα πόδια τους για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Κίτρινες κάρτες : Oμάρ, Λάζαρος – Χατζηγιοβάννης, Ινσούα, Πούγγουρας, Κουρμπέλης

Ολυμπιακός : Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας (46′ Μπενζιά) , Ποντένσε (60′ Χριστοδουλόπουλος), Ελ Αραμπί (90′ Κούτρης)

Παναθηναϊκός : Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σέκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης    (83′ Καμπετσής), Ζαχίντ (71′ Μπεκ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (78′ Περέα), Μακέντα