Μέσα σε λίγους μήνες οι άνθρωποι και οι οπαδοί του ΟΦΗ τα είδαν και τα έζησαν όλα. Αλλά το 2019 φεύγει με θετικό πρόσημο.

Στο τέλος κάθε χρονιά είθισται να κάνουμε “ταμείο”. Πως ξεκίνησε αυτή, πως τελείωσε. Όμως, το πιο σημαντικό είναι τι πήραμε και τι αφήσαμε πίσω μας. Στον ΟΦΗ δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.

Οι Κρητικοί τα είδαν… όλα μέσα στο 2019. Μεγάλες εμφανίσεις, σπουδαίες νίκες, τα μπαράζ με τον Πλατανιά και ό,τι αυτά συνεπάγονται, οδυνηρές ήττες, “σφαλιάρες”, την εκτόξευση μέσα στη σεζόν που διανύουμε, αλλαγές προπονητών, ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών.

Για τους “μελανόλευκους” το καλό ήταν ότι το 2019 κλείνει με θετικό πρόσημο, κοιτώντας πάντα τη γενική εικόνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρυσι τέτοια εποχή οι Ηρακλειώτες ήταν από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Ένα χρόνο αργότερα όχι μόνο παίζουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν καταφέρει να πάρουν σημαντικές νίκες που τους έχουν πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Αλήθεια, ποιοι θα το πίστευαν αυτό τον Μάιο; Ή ποιος θα ήταν τόσο αισιόδοξος για την αγωνιστική χρονιά που ξεκίνησε με τον Γιώργο Σίμο στο τιμόνι του ΟΦΗ; Κανείς; Μάλλον αυτή είναι η σωστή απάντηση.

Υπάρχει οργάνωση στον ΟΦΗ

Η Ρώμη άργησε να χτιστεί. Ο ΟΦΗ;

Θα μπορούσε ο ΟΦΗ να έχει παραπάνω βαθμούς λίγο πριν το τέλος του 2019; Όσοι κούνησαν καταφατικά τα κεφάλια τους ας περάσουν μπροστά!

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου είναι από τις εκπλήξεις της φετινής Σούπερ Λιγκ. Τις θετικές αυτή τη φορά. Όχι από τις δυσάρεστες, όπως, μας είχαν συνηθίσει οι Κρητικοί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όπως λέει και ο σοφός λαός “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

Οι Ηρακλειώτες σε μερικές περιπτώσεις δεν πήραν αυτό που θα μπορούσαν να πάρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Εκεί όπου ήταν καλύτεροι καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως, κάτι το δοκάρι του Τσιλιανίδη, κάτι στο πρώτο γκολ που “κόλλησε” η μπάλα στον βούρκο του Αγρινίου, κάτι τα ατομικά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν τους βοήθησαν για το κάτι παραπάνω.

Και σε άλλα παιχνίδια οι Κρητικοί αν ήταν πιο τυχεροί ή προσεκτικοί θα είχαν φύγει με παραπάνω βαθμούς. Το εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα και τον Ολυμπιακό είναι μέσα στη λίστα. Όπως και το εντός με τον Παναθηναϊκό, όπου και ισοφαρίστηκαν στα τελευταία λεπτά.

Ωστόσο, ακόμη και η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα. Πόσο μάλλον ο ΟΦΗ. Οι “μελανόλευκοι” κάνουν μικρά, αλλά σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Φτιάχνουν κάτι καλό που μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και καλύτερο. Κάτι που επιβεβαιώνει περίτρανα το 2019.

O ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Τα χειρότερα πέρασαν. Τα καλύτερα έρχονται!

“Αυτή θα είναι η χρονιά”, λένε πολλοί. “New year, new me”, γράφουν κάποιοι άλλοι. Ο καθένας έχει το δικό του μότο για να πάει μπροστά. Ο καθένας έχει τα δικά του κίνητρα για να φτάσει στη δική του όαση. Στη δική του Γη της επαγγελίας.

Στον ΟΦΗ πέρασαν πολλά μέσα στο 2019. Έζησαν πολλές και δυνατές στιγμές. Αυτές μόνο πιο ισχυρούς τους έχουν κάνει, όπως έδειξε η χρονιά που θα αποτελέσει παρελθόν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ματς με τον Πλατανιά στο “Γεντί Κουλέ” πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το 2020. Για να χτιστεί κάτι καλό, που θα γίνεται ολοένα και καλύτερο, πάνω σε αυτό το ποδοσφαιρικό “θαύμα”. Το γκολ του Ναμπί με φάουλ στα χασομέρια θα πρέπει να είναι, από εδώ και πέρα, εκείνη η στιγμή που θα αποτελέσει ορόσημο.

Όχι μόνο για όλους όσους βρίσκονται τώρα στις τάξεις του ΟΦΗ. Αλλά και για όλους εκείνους που θα έρθουν μέσα στη δεκαετία που περιμένει να μπει δυναμικά. Η εκτέλεση του Άγγλου μέσου θα πρέπει να είναι εκείνη η… σφαλιάρα που σε ξυπνάει και παίρνεις τα πάνω σου και όχι εκείνο το χαστουκάκι που σε φέρνει στα ίσια σου, αλλά για λίγη ώρα.

Οι Κρητικοί πέρασαν πολλά μέσα στο 2019 και έδειξαν ότι τα χειρότερα έφυγαν και πώς τα καλύτερα έρχονται.